Algemene voorwaarden

1. Algemene voorwaarden (Gebruiksovereenkomst) 

Algemene voorwaarden zijn voor het laatst gewijzigd op 15 oktober 2022

Wij danken u voor het gebruik en raadplegen van VoetbalGokken.nl. Ons platform is bedoelt voor het verstrekken van informatie omtrent het plaatsen van voetbalweddenschappen en richt zich ook op het vergelijken van goksites (ook wel: kansspelaanbieders, bookmakers, casino’s), die in het bezit zijn van een licentie voor Nederland, verstrekt door toezichthouder Kansspelautoriteit Nederland.

In deze algemene voorwaarden hebben wij voorwaarden beschreven waarop VoetbalGokken.nl u toegang tot en gebruik van haar diensten aanbiedt. Lees deze gebruiksovereenkomst aandachtig door: ze zijn van invloed op uw rechtspositie.

Deze gebruikersovereenkomst bevat belangrijke informatie over onze diensten en services. Deze gebruikersovereenkomst bevat informatie over toekomstige wijzigingen van de bepalingen die hierin zijn opgenomen, betalingen en betalingsvoorwaarden, beperkingen van aansprakelijkheid, bescherming van persoonsgegevens en geschillenbeslechting, met inbegrip van een regeling voor het beslechten van geschillen die tussen u en ons kunnen ontstaan voor de Nederlandse rechter.

U dient zich ervan bewust te zijn dat het deelnemen aan kansspelen, waartoe ook wedden op voetbalwedstrijden behoort, een aanzienlijk risico op verlies met zich meebrengt. Daarom moet u zorgvuldig afwegen of deelnemen aan kansspelen, wedden op voetbal met echt geld en het plaatsen van online weddenschappen voor u geschikt is.

VoetbalGokken.nl is een geregistreerde handelsnaam van STProducties B.V., een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Nederlands recht ("VoetbalGokken", "STProducties", "wij" en "ons"). STProducties B.V. is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 71919708.

In deze gebruikersovereenkomst (de "Gebruikersovereenkomst") worden de voorwaarden beschreven waarop VoetbalGokken.nl u (een "gebruiker" of "u") toegang tot en gebruik van haar diensten aanbiedt. Door het verkrijgen van toegang tot, het aanmelden voor of het anderszins gebruikmaken van de diensten van VoetbalGokken.nl (gezamenlijk de: " VoetbalGokken.nl dienst" of "Dienst"), of het toegang verkrijgen tot inhoud of materiaal dat door VoetbalGokken.nl beschikbaar wordt gesteld, gaat u een bindende overeenkomst aan met VoetbalGokken.nl. 

2. Deelnemen aan Kansspelen op Internet

2.1 Het deelnemen aan kansspelen op internet door u als gebruiker is geheel eigen verantwoordelijkheid. Volgens de wet op kansspelen is het enkel gelicenseerde aanbieders toegestaan om kansspelen aan u aan te bieden in Nederland. Wij streven altijd naar een betrouwbaar aanbod in kansspelen op www.voetbalgokken.nl en tonen daarom alleen aanbieders van kansspelen met een vergunning uitgegeven door de Nederlandse Kansspelautoriteit. Hiermee trachten wij een veilig en betrouwbaar aanbod in kansspelen voor de Nederlandse consument via onze website(s) te kunnen aanbieden.

2.2 Bij deelname aan kansspelen bij het legale Nederlandse aanbod is het in veel gevallen niet nodig om aangifte te doen wanneer er winst is gemaakt door deelname aan een kansspel. Bij winsten die zijn gemaakt tot een bedrag van € 449,00 ben je sowieso vrijgesteld van belasting. Verdere kansspelbelasting wordt al afgedragen aan de Belastingdienst door de aanbieders zelf. Mogelijk wijzigt dit percentage of deze wetgeving. Houdt voor een actuele status hiervoor de daarvoor informatieve kanalen van overheidswegen altijd goed in de gaten.

2.3 Gezien het feit dat alle aanbieders die op www.voetbalgokken.nl worden gepromoot gelicenseerd zijn in Nederland, proberen wij kwaliteit van toezicht op eerlijkheid, verslaving en andere eisen die in Nederland van toepassing zijn en/of zouden kunnen gelden na te streven. Echter kunnen wij op het gebied van eerlijk spel en toezicht en veiligheid hier zelf als www.voetbalgokken.nl geen garanties voor bieden. Wij zijn een informatieve website en bieden zelf geen kansspelen aan. Let daarom als gebruiker te allen tijde zo goed mogelijk op wanneer u zich binnen derden omgevingen bevindt. Deze omgevingen dienen volgens onze mening voorzien te zijn van belangrijke certificaten die de veiligheid en eerlijkheid waarborgen, en die verslaving tegengaan door waarschuwingen aan te geven bij hoge stortingen, te lang achter elkaar spelen enz. Als informatieve website probeert www.voetbalgokken.nl hierin al een duidelijke schifting te maken door alleen partijen met een Nederlandse vergunning te tonen, maar kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor gebrek aan informatie of onjuistheid van informatie.

3. Wet op Kansspelen

3.1 In Nederland is er sinds 1964 een wet op de kansspelen. Voor meer informatie over deze wet bezoekt u deze overheidswebsite: https://wetten.overheid.nl/

3.2 Als inwoner van Nederlander en houder van de Nederlandse nationaliteit valt u onder de wet zo lang u hier in Nederland verblijft of vanuit hier acteert. Op deze website treft u links aan naar buitenlandse omgevingen en bevindt u zich op dat moment niet meer enkel binnen de kaders en omgevingen van de Nederlandse wet.

3.3. De wet op de Kansspelen wordt gehandhaafd en er vindt toezicht plaats door de Nederlandse Kansspelautoriteit. Het is de taak van de kansspelautoriteit, en niet van www.voetbalgokken.nl om toezicht te houden en prioriteitscriteria te formuleren op het kansspelwet. Dit betekent bijv. dat de kansspelautoriteit aanbieders van kansspelen die niet gelicenseerd zijn in Nederland in de gaten houdt en bij constatering van overtreding boetes kan opleggen. Dit kan bijv. gebeuren wanneer een dergelijke aanbieder zonder licentie vanuit Nederland opereert, een .nl domeinnaam aanhoudt, enz. U dient als gebruiker zelf waakzaam te zijn op dit soort websites en we verzoeken u ons hiervan op de hoogte te houden wanneer een website zich schuldig maakt aan bovenstaande zaken. Op www.voetbalgokken.nl vindt u alleen aanbieders van kansspelen met een vergunning uitgegeven door de Nederlandse Kansspelautoriteit en trachten wij daardoor een hoog standaard in kansspelen voor wedden op voetbalwedstrijden te tonen aan onze bezoekers. Meer informatie over de Nederlandse Kansspelautoriteit en haar taken vindt u op de overheidswebsite: https://kansspelautoriteit.nl/

4. Deze website (www.voetbalgokken.nl)

4.1 www.voetbalgokken.nl is een website die informatie verstrekt over wedden op voetbal en de online aanbieders van sportweddenschappen. Onze website heeft een Nederlandse domeinnaam en is in de Nederlandse taal te lezen. Wij proberen ons zoveel mogelijk met onze Nederlandse domeinnaam www.voetbalgokken.nl op Nederlandse consument te richten. Echter is dit niet expliciet en uitsluitend en is het ons motto om alle Nederlands- en Vlaamssprekende mensen te informeren over kansspelen op het internet. Om een zo juist mogelijk aanbod in online kansspelen te kunnen belichten  richten wij ons specifiek voor de Belgische consument met onze Belgische extensie via de website www.voetbalgokken.be, op een voor België  gespecificeerd, gelicenseerd en daarmee toegestaan en legaal aanbod.

4.2 Links naar andere sites & Advertenties: www.voetbalgokken.nl maakt gebruik van advertenties van derden op www.voetbalgokken.nl ter ondersteuning van onze website. Sommige van deze adverteerders kunnen gebruik maken van web-technologieën, zoals cookies en web beacons op onze site. U dient zich als gebruiker hiervan bewust te zijn.

4.3 www.voetbalgokken.nl bevat links waarmee je www.voetbalgokken.nl verlaat en op websites van een andere partij terecht komt. www.voetbalgokken.nl heeft geen zeggenschap over de websites van derden waarnaar wordt gelinkt. Het kan dus zo zijn dat op het gebruik van deze websites van derden een andere privacy policy van toepassing is. Wij accepteren geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor (de werking en/of inhoud van) websites van derden. Wij raden u aan het privacybeleid en / of verklaringen van de andere websites die u bezoekt te raadplegen.

4.4. www.voetbalgokken.nl is niet verantwoordelijk voor informatie, data, programma’s die u via onze site krijgt van derden. De informatie die u van derden krijgt, vertegenwoordigt niet altijd de mening van ons.

4.5. Aansprakelijkheid en schade. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.

4.6. Informatie op website www.voetbalgokken.nl. Wij kunnen niet garanderen dat de informatie op onze website foutloos is, volledig en/of actueel is. Daarom kunt u aan de informatie op deze website geen rechten ontlenen. Evenmin zijn wij aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie. Mocht u informatie, data en/of programma’s tegen komen waarvan het copyright bij u ligt, verzoeken dit te melden aan de webmaster.

4.7 Indien u informatie tegenkomt die in uw ogen niet goed, volledig of actueel is, kunt u contact opnemen met de redactie van deze website ([email protected]). Wij stellen uw commentaar en/of eventuele aanvullingen op prijs. Door uw bijdragen kunnen wij onze website verbeteren. Sterker nog, wij laten regelmatig en op verschillende manieren content (in de vorm van reacties enz.) toe van gebruikers. www.voetbalgokken.nl is een platform voor en door gebruikers.

4.8 Als aanvulling op onze Algemene Voorwaarden hebben wij duidelijke huisregels voor gebruik op www.voetbalgokken.nl opgesteld. Deze huisregels zijn onderdeel van onze Algemene Voorwaarden en zijn op een aparte pagina opgesteld om de sfeer op www.voetbalgokken.nl voor iedere gebruiker leuk en plezierig te houden.

5. Bonusvoorwaarden en bonusgeld rondspelen

5.1 Op www.voetbalgokken.nl worden diverse aanbieders getoond waarbij verschillende bonussen worden aangeboden aan nieuwe- en bestaande spelers. Bonussen worden door aanbieders in verschillende vormen en soorten aangeboden. Bonusgeld is vrijwel nooit direct vrij opneembaar. Als je het ontvangt dan dien je het minstens één of meerdere keren rond te spelen. Dit houdt in dat je het gekregen bonusgeld dient in te zetten op de daarvoor bestemde spellen, zoals aangegeven in de bonusvoorwaarden van de betreffende aanbieder. Als je bijvoorbeeld een bonus van €100 ontvangt en deze 5 keer moet rondspelen, dan dien je op de aangegeven spellen minimaal €500 in te zetten voordat je je dit bonusgeld bij de betreffende aanbieder kunt opnemen. Let er tevens op dat het normale tegoed eerst aangesproken kan worden. Sommige aanbieders hebben in hun bonusvoorwaarden opgenomen dat eerst het eigen gestorte geld ingezet dient te worden alvorens het bonusgeld kan worden rondgespeeld. Bij veel aanbieders is er een tijdslimiet van toepassing op het rondspelen van bonussen. Bij het verstrijken van een eventueel tijdslimiet komt de bonus te vervallen. Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden dat sommige soorten weddenschappen en/of spellen niet kunnen meetellen als het gaat om rondspelen en zijn uitgesloten. Bedenk je voorafgaand aan het accepteren van een bonus goed of deze bonus de moeite waard is voordat je veel geld gaat storten. Het is belangrijk om ten alle tijden voorafgaand aan het accepteren van een bonusaanbieding de bonusvoorwaarden goed door te nemen. Bij onduidelijkheden neem contact op met het betreffende klantenservice of de eventueel beschikbare FAQ pagina.

5.2 www.voetbalgokken.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk en aansprakelijk voor de aangeboden bonussen die u via onze site krijgt van derden. Bij eventuele wijzigingen van bonussen door getoonde websites op onze website zijn wij niet aansprakelijk en verzoeken wij u contact op te nemen met de betreffende aanbieder. Wij proberen vanuit onze kant bij weergave van bonussen deze zo transparant mogelijk te tonen en met onze bezoekers te delen.

6. Gokverslaving

Bij het informeren over het wedden op sportwedstrijden en/of deelnemen in een online casino hoort ook een pagina waar mensen gewaarschuwd dienen te worden over de risico’s van het wedden op sportwedstrijd en/of spelen in een online casino. Op onze Speel Bewust 18+ pagina pogen wij uitgebreid de gevaren en risicofactoren van het deelnemen aan kansspelen te omschrijven. Op deze informatie pagina en tevens hieronder verwijzen wij naar diverse instanties die kunnen helpen bij het voorkomen of bij het ontstaan van een gokverslaving.

6.2 Verantwoord spelen bij aanbieders van kansspelen

Onder verantwoord spelen wordt verstaan dat men het speelgedrag onder controle heeft en dat het gokken geen negatieve invloed heeft op uw functioneren en uw sociale bestaan. Enkele bekende richtlijnen om gokverslaving te voorkomen en uw spelgedrag onder controle te houden zijn:

  • Speel met een budget dat in verhouding staat tot uw verplichte uitgaven;
  • Bepaal een limiet voor uzelf aan wat u maximaal wilt besteden voor een bepaalde tijdsperiode en houd u daar ook aan;
  • Speel uitsluitend met geld dat u kunt missen, leen nooit geld om te gokken en al helemaal niet in het heetst van de strijd (Dus wanneer u aan het gokken bent);
  • Houd precies bij wat u aan gokken besteedt en tel alle uitgaven die ook maar enigszins gerelateerd zijn aan gokken mee (loterijen, online casino, etc);
  • Speel nooit wanneer u onder invloed bent van drank, drugs, zware medicijnen of wanneer u mentaal niet sterk bent (stress, depressie, vermoeidheid).

6.3 Bescherming van kwetsbare groepen

Om kwetsbare groepen zoals minderjarige, maar ook jongvolwassenen tussen de leeftijd van 18 en 24 jaar zoveel mogelijk te beschermen voor de risico’s van kansspelen, dienen reclameuitingen secuur te worden opgezet. Hierbij wordt er specifiek rekening gehouden om deze kwetsbare doelgroep zoveel mogelijk te ontzien en wordt er met reclameuitingen gericht op een leeftijd vanaf 24 jaar en ouder.

6.4 Uitsluiting via CRUKS

Verliest u de controle met gokken? Kies in dat geval voor zelfbescherming en maak gebruik van CRUKS. U kunt zich via CRUKS (Centraal register uitsluiting kansspelen) voor een periode laten uitsluiten van deelname aan kansspelen. Dit geldt voor zowel online gokken als speelhallen en fysieke casino’s. Alle partijen in bezit van een Nederlandse licentie zijn aangesloten op het CRUKS systeem en laten u voor een eigen gekozen periode, met een duur van minimaal 6 maanden tot 99 jaar, bij inschrijving niet meer toe. Lees meer over CRUKS op de officiele website van de overheid: https://cruksregister.nl/

6.5 Zoek op tijd hulp bij (mogelijke) gokverslaving

Kunt u zich niet aan de afspraken houden die u met zichzelf heeft gemaakt. Gaat u herhaaldelijk in de fout en kunt u uw impulsen niet bedwingen, dan adviseren we u direct contact op te nemen met een hulpinstantie. Voorkom spijt en stel deze beslissing nooit uit.

Stichting Voorkom (www.voorkom.nl)
JellinekMinnesota (www.jellinek.nl)
Stichting AGOG (www.agog.nl)
Gokverslaafd.info (www.gokverslaafd.info)

De bovenstaande getoonde websites kunnen ondersteunen bij het voorkomen of verhelpen van een gokverslaving. Indien je denkt te kampen met (een beginnende) gokverslaving of meer informatie wilt over gokverslaving en de risico’s die gokken met zich meebrengt, verwijzen wij je graag door naar de verschillende instanties die gespecialiseerd zijn op dit gebied.