Speel bewust

Gokverslaving voorkomen en verantwoord gokken

Gokken op voetbal is leuk! Erg leuk! Maar het moet natuurlijk wel leuk blijven! Daarom moet je altijd zien te voorkomen dat je in het spelletje doorslaat. Hieronder behandelen wij een aantal tips die verstandig en raadzaam zijn om rekening mee te houden. Hierdoor herken je een eventuele gokverslaving en kan je deze voorkomen. Online gokken is alleen toegestaan bij 18 jaar of ouder. Hier letten wij en onze geselecteerde bookmakers streng op. Je wordt als speler met een jongere leeftijd van 18 jaar dan ook niet geaccepteerd bij onze selectie aan bookmakers.

Speel Bewust 18+

Zet nooit meer geld in dan je lief is en wat je daadwerkelijk kunt missen. Bepaal je budget altijd alvorens je gaat gokken en/of een weddenschap aangaat! Dit is één van de belangrijkste tips die we je kunnen mee geven. Ga je toch over je budget heen, dan val je al in de categorie gokverslaafde. Gokverslaving voorkomen is beter als genezen. Een gokverslaving is een krachtige verslaving die mensen zowel geestelijk, lichamelijk en financieel gezien compleet kapot kunnen maken. Er zijn diverse gevallen van bijv. zelfmoordpogingen of depressiviteit bekend welke het doorslaan in gokken teweeg hebben gebracht. En dit wil natuurlijk helemaal niemand! Het gevoel om te winnen en te moeten gokken kan soms groter zijn dan de kracht en discipline om niet te spelen. Het is daarom beter om te zorgen dat je ALTIJD tijdig stopt met spelen wanneer je het gevoel hebt jezelf te verliezen in het spel. Vandaar de landelijke slogan: 18+ Speel bewust! Speel daarom nooit langer (zowel bij winst of verlies) als dat je van te voren hebt bepaald. Dit is bijvoorbeeld: maximaal 1 uur per dag live wedden, of het aangaan van een bepaald aantal weddenschappen zoals één of twee weddenschappen per week. Zet ook nooit meer geld in dan dat je van te voren hebt bedacht.

Onder verantwoord spelen wordt verstaan dat men het speelgedrag onder controle heeft en dat het gokken geen negatieve invloed heeft op uw functioneren en uw sociale bestaan.
Enkele bekende richtlijnen om gokverslaving te voorkomen en uw spelgedrag onder controle te houden zijn:

  • Speel met een budget dat in verhouding staat tot uw verplichte uitgaven;
  • Bepaal een limiet voor uzelf aan wat u maximaal wilt besteden voor een bepaalde tijdsperiode en houd u daar ook aan;
  • Speel uitsluitend met geld dat u kunt missen, leen nooit geld om te gokken en al helemaal niet in het heetst van de strijd (Dus wanneer u aan het gokken bent);
  • Houd precies bij wat u aan gokken besteedt en tel alle uitgaven die ook maar enigszins gerelateerd zijn aan gokken mee (loterijen, online casino, etc);
  • Speel nooit wanneer u onder invloed bent van drank, drugs, zware medicijnen of wanneer u mentaal niet sterk bent (stress, depressie, vermoeidheid).

De risico’s van gokken

Gokken is niet geheel zonder risico. De kans op gokverslaving is namelijk altijd aanwezig. Wanneer je begint met spelen is het zeer belangrijk dat je een budget bepaald alvorens je gaat spelen. Ga hier nooit overheen, ook al ben je binnen een paar minuten door je budget heen. Probeer ook vooral nooit om een verloren inzet terug te winnen. En dit zeker niet wanneer je hier meer geld voor moet neerleggen als wat je van te voren van plan was. Gokverslaving is aan diverse factoren te merken. Als je langer speelt dan je eigenlijk zou willen of als je meer geld verliest dan je in eerste instantie had gedacht. Maar ook wanneer je begint te zweten en/of hoofdpijn krijgt tijdens of vlak na het spelen. Zo zijn er tal van voorbeelden waaraan je een eventuele gokverslaving kunt herkennen.

Indien je denkt te kampen met (een beginnende) gokverslaving of meer informatie wilt over gokverslaving en de risico’s die gokken met zich meebrengt, verwijzen wij je hieronder graag door naar verschillende instanties die gespecialiseerd zijn op dit gebied.

Stichting Voorkom (www.voorkom.nl)
JellinekMinnesota (www.jellinek.nl)
Stichting AGOG (www.agog.nl)
Gokverslaafd.info (www.gokverslaafd.info)

De bovenstaande getoonde websites kunnen ondersteunen bij het voorkomen of verhelpen van een gokverslaving. Indien je denkt te kampen met (een beginnende) kansspelverslaving of wellicht gewoon meer informatie wilt over gokverslaving en de risico’s die gokken met zich meebrengt, verwijzen wij je graag door naar de verschillende instanties die gespecialiseerd zijn op dit gebied. Het CIV VoetbalGokken voorziet in meer informatie over verslavingspreventie en risicomanagement.

Eerlijke informatie

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!