Richtlijnen verslavingspreventie en risicomanagement

Voetbal is sport nummer één in Nederland. Veel Nederlanders genieten wekelijks actief of passief van amateurvoetbal en van wedstrijden in de nationale en internationale competities van het betaald voetbal. Het feit dat wij met zijn allen het voetbal zo hartstochtelijk volgen, betekent ook dat er op het gebied van weddenschappen en het wedden op voetbal bij de diverse bookmakers verhoogde interesse ontstaat. Een verhoogde kansspelverslaving ligt hierdoor op de loer en dit dient dan ook zoveel mogelijk preventief en actief bestreden te worden.

Wanneer iemand besluit te gaan wedden op voetbal door het afsluiten van een voetbalweddenschap bij een bookmaker, neemt diegene deel aan zogeheten kansspelen. Kansspelen brengen een risicofactor met zich mee en kunnen door het spelelement in combinatie met het inzetten van geld. De kans op verslavingsgevoeligheid en een daadwerkelijke verslaving kan hierbij tot uiting komen. Vanuit VoetbalGokken.nl voelen wij hier verantwoording en proberen wij op diverse manieren bezoekers te wijzen op de bijkomende risico’s van het deelnemen aan kansspelen. Dit doen wij o.a. door het uitdragen van verschillende risicowaarschuwingen en soortgelijke uitingen rondom en op essentiële plekken op de website. Dit met als doel om de bezoeker te wijzen op de gevaren die mogelijk kunnen ontstaan bij online gokken. 18+ VoetbalGokkenVoetbalGokken.nl is van mening dat door actief en preventief bezoekers en leden te wijzen op deze gevaren, middels waarschuwingen en actief op deze risico’s te blijven wijzen, deelnemers meer bewustwording zullen krijgen voor de risico’s en het spel onder velen vooral een spel zal blijven.

“ Een deelnemer van kansspelen dat zich bewust is van de mogelijke gevaren en risico’s van (online) gokken, zal met meer bewustwording en voorzichtigheid een weddenschap afsluiten. ”

 

Laat het spel vooral een spel blijven

VoetbalGokken.nl wordt dagelijkse onderhouden door een team van enthousiaste voetbalfans met een bijzondere fascinatie voor gokken op voetbal. Wij voorspellen dan ook zelf zeer regelmatig bij bookmakers en wij zijn ons als team bewust van de gevaren bij het deelnemen aan dergelijke kansspelen. Het VoetbalGokken team heeft ter preventie en bescherming van de consument daarom een aantal gezamenlijke basisregels opgesteld. Op deze manier trachten wij een positieve bijdragen te leveren in het deelnemen aan kansspelen en verantwoord gokken.

Preventiemaatregelen ter voorkomen van het ontstaan van kansspelverslaving

➞ Gokken op voetbal brengt gevoeligheid van verslaving met zich mee. Een potentiele speler met intentie tot het gokken op voetbal dient van deze risico’s op de hoogte te zijn. Wij trachten op verschillende plekken op de VoetbalGokken.nl website bezoekers te wijzen op het risico van gokverslaving bij wedden op voetbal. Ook is op iedere pagina die te raadplegen is op VoetbalGokken aan de onderkant van de site – de footer – voorzien van snelkoppelingen met informatie omtrent gokverslaving en het herkennen van het mogelijke ontstaan ervan. Hier verwijzen wij ook door naar verschillende nationale hulpinstanties, waardoor efficiënt hulp geboden kan worden bij het ontstaan van problemen.

Alleen keuze uit een veilig Nederlands kansspelaanbod

➞ Op VoetbalGokken.nl krijg je alleen een aanbod van bookmakers te zien, welke in het bezit zijn van een geldige Nederlandse licentie. Deze licentie is afgegeven door de Nederlandse Kansspelautoriteit, dat als overheidsinstantie toeziet op het eerlijke verloop en handhaving van gemaakte afspraken omtrent online kansspelen. De Kansspelautoriteit is tevens de instantie die licenties voor de Nederlandse kansspelmarkt verzorgd. Het aanbod op VoetbalGokken.nl kan op deze manier veilig worden geacht, ten aanzien van de door de Nederlandse overheid strikt gestelde voorwaarden en legitimiteit vanuit de Nederlandse Kansspelautoriteit.

Wervingsactiviteiten en/of reclame gericht op volwassenen

VoetbalGokken.nl richt zich op het tegengaan van werving- en reclame-uitingen gericht op minderjarige of mogelijk andere kwetsbare groepen. Lid worden van Club VoetbalGokken en een account aanmaken op onze site is dan ook alleen toegestaan vanaf 18 jaar of ouder.

Fraudeleus gedrag en criminaliteitsbestrijding

➞ Illegaliteits- en criminaliteitsbestrijding wordt door VoetbalGokken.nl serieus genomen. Bij het constateren van mogelijke criminele activiteiten / fraudeleus gedrag zullen de daarvoor bevoegde handhavende instanties per omgaande worden ingelicht.


CIV

Communicatie- en Informatievoorziening VoetbalGokken

Waar kan ik terecht met vragen, hulp, klachten, adviezen of tips?
Indien je denkt te kampen met (opkomende en/of beginnende) kansspelverslaving zijn er instanties die jou willen helpen bij het voorkomen of verhelpen van een of u wilt wellicht meer informatie inwinnen over kansspelverslaving en de risico’s die gokken met zich meebrengt, verwijzen wij je hieronder graag door naar verschillende instanties die gespecialiseerd zijn op dit gebied.

Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën