Algemeen
07/09/2018

Nations League: Oranje start tegen Frankrijk in Parijs

Nations League: Oranje start tegen Frankrijk in Parijs
Aanstaande zondag gaat ook voor het Nederlands elftal de Nations League van start. In dit nieuwe internationale voetbaltoernooi stuit Oranje in Poule A op toplanden Frankrijk en Duitsland. Beide landen begonnen het toernooi afgelopen donderdag met een onderlinge ontmoeting die eindigden in een 0-0 gelijkspel. Frankrijk zal dus gebrand zijn om in eigen huis de eerste zege in de Nations League te pakken. Kan Nederland hier een stokje voor steken? Laat je voorspelling achter en speel mee met Oranje!

Hoe werkt de Nations League?

De UEFA heeft op basis van de wereldranglijst alle 55 Europese landen verdeeld in vier divisies: A t/m D. In Divisie A zitten de Europese toplanden, in D de zwakste landen. Elke divisie bestaat uit vier groepen. Alleen de vier groepswinnaar uit Divisie A komen in de eindronde, die in de zomer van 2019 wordt afgewerkt. Hierin wordt bepaald wie de eerste winnaar van dit nieuwe toernooi gaat worden. De nummers drie uit elke groep van Divisie A zullen degraderen naar de B-divisie. Hun plaats wordt ingenomen door de winnaars van de groepen in Divisie B. Elke divisie krijgt één startbewijs voor het EK in 2020. De overige twintig deelnemers aan het Europees kampioenschap komen gewoon uit het reguliere kwalificatietoernooi. Hier plaatsen alle nummers één en twee van de poultjes zich voor de eindronde.

Vangnet

Zelfs als Nederland zich niet via die weg weet te kwalificeren en geen groepswinnaar wordt in de Nations League kan het zich dus nog kwalificeren. Voorwaarde om alsnog uitgenodigd te worden is dat het land dat Oranje heeft afgetroefd in de Nations League zich wél rechtstreeks heeft geplaatst voor het EK.

Ronald Koeman: “Frankrijk is met bal net zo goed als zonder bal”

Dat Oranje de kersverse wereldkampioen treft in de eerste wedstrijd voor de Nations League is natuurlijk een zware dobber, maar bondscoach Ronald Koeman weet wat zijn team te wachten staat. “We hebben goed geanalyseerd hoe Frankrijk speelde op het afgelopen WK. Als ze de bal niet hebben, is het net zo goed als met de bal”, aldus de bondscoach tegen VI. Frankrijk speelde donderdag al de eerste Nations Leaguewedstrijd tegen en in Duistland en in deze wedstrijd werd er door beide landen niet gescoord. Koeman gebruikt ook dit duel om zich te oriënteren. “Het duel donderdag van Frankrijk tegen Duitsland nemen we ook mee in onze tactiek voor zondag. Als we in de eerste fase fouten maken, dan is dat dodelijk tegen een ploeg als Frankrijk”, zo stelt de bondscoach.

“Dit zijn geen oefeninterlands, we willen echt resultaten halen”

De trainer beschouwt de wedstrijden tegen Frankrijk en later tegen Duitsland (13 oktober) in de nieuwe landencompetitie zeker niet als oefenwedstrijden. “Je kunt punten winnen, geld verdienen en ook degraderen uit de A-divisie als je laatste wordt in de poule. Dus ik zie dit niet als oefeninterlands. hierin wil je echt resultaat halen”, stelt Koeman in het gerenommeerde voetbalblad.

Daryl Janmaat: “Je kan die Fransen maar beter nu treffen”

Volgens Daryl Janmaat is het treffen zondag met Frankrijk een ideale graadmeter. “Je kan die Fransen maar beter nu treffen, dan weet je gelijk waar je staat. Frankrijk heeft een heel compleet team, met ontzettend veel kwaliteiten. Die Kylian Mbappé is echt een wereldtalent, zo'n voetballer komt maar eens in de zoveel jaar voorbij. Daar kan ik wel van genieten. Mooi om ons nu te gaan meten met zo’n ploeg”, zo zegt de Oranje-verdediger in De Telegraaf.

Frenkie de Jong: “Ze hebben topspelers in huis, maar die hebben wij ook”

Ajax-speler Frenkie de Jong heeft nog niet veel speelminuten gemaakt voor Oranje, maar is niet bang voor het Franse elftal van bondscoach Didier Deschamps. “Ze hebben topspelers in huis, maar die hebben wij ook. Zij zullen ook echt wel uitkijken voor jongens van ons. Als wij daar in Parijs durven te voetballen, eigenlijk zoals Nederland altijd heeft gedaan, dan kunnen we van iedereen winnen. Als Nederland staan we voor goed voetbal en we hebben heel goede spelers. Het zou raar zijn als we het dan niet proberen”, aldus De Jong in de sportkatern van De Telegraaf.

Didier Deschamps: “Alles is mogelijk”

De Franse bondscoach Didier Deschamps maakte met zijn elftal donderdag tegen Duitsland geen al te sterke indruk in München. De eerste Nations Leaguewedstrijd voor de Fransen werd met 0-0 op het scorebord van de Alianz Arena afgefloten. Of Deschamps zijn opstelling gaat omgooien voor de ontmoeting met Oranje is nog afwachten. “Alles is mogelijk, ik heb nog geen beslissing genomen voor de thuiswedstrijd tegen Oranje. De focus ligt op het herstel, van daaruit zien we verder. Ik kan zondag één, twee, drie of vier spelers wisselen. Hier ga ik over nadenken op het moment dat ik weet hoe fit iedereen is. Ik wil met niemand risico nemen”, aldus Deschamps die tegen Oranje niet kan beschikken over doelman Lloris – één van de uitblinkers op het afgelopen WK.

Wedstrijdoverzicht

De laatste keer dat Oranje tegen Frankrijk speelde, was voor Nederland een groot drama. Het Nederlands elftal verloor vorig jaar beide kwalificatiewedstrijden voor het WK in Rusland. In Frankrijk werd met 4-0 verloren en in eigen land werd het 0-1 voor de Fransen. Daaruit kan Oranje dus geen vertrouwen tanken. Toch zijn we het Franse voetbalelftal ook weleens de baas geweest. Op het EK in 2008 won Oranje met 4-1 van Les Blues en in 2000 was Nederland met 2-3 te sterk voor de huidige wereldkampioen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Frankrijk - Nederland

De bookmakers hebben hoop op een goed begin van Oranje in de Nations League. De pre-wedstrijdquoteringen zijn hoog ingeschaald. Kan het Nederlands elftal winnen van de Fransen? Dan wordt er een hoge quotering van x 6.75 keer de inleg uitgekeerd. Ook een thuiszege van Les Blues levert met x 1.52 keer je speelbedrag een leuke bonus op. Een gelijkspel wordt in het 1X2 spelsysteem genoteerd op x 4.20 keer het speelbedrag.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Nations Leaguewedstrijd Frankrijk – Nederland wordt gespeeld op zondag 9 september om 20:45 uur in Stade de France te Parijs. Wint Oranje van de wereldkampioen of is het team van bondscoach Ronald Koeman nog niet klaar voor ‘het grote werk’. Pak de hoogste quotering die past bij jouw voorspelling en speel mee via de bookmakers op VoetbalGokken![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers