Champions League
08/04/20199 reacties

Ajax met goed gevoel CL in tegen Juventus

Ajax met goed gevoel CL in tegen Juventus
Deze week staan de kwartfinales van de Champions League op het programma. Daarin neemt Ajax het op tegen Juventus. Het is voor Ajax pas de eerste keer sinds 2003 dat de kwartfinales van het hoogste Europese podium worden gehaald. PSV was de laatste club die dat presteerde in 2008. Voor Ajax is het belangrijk om thuis te proberen een zo goed mogelijke uitgangspositie te creëren voor de terugwedstrijd volgende week in Genoa. Juventus kan echter bouwen op veel routine en het vertrouwen in eigen kunnen, gezien de grote voorsprong in de Serie A.

Erik ten Hag: “Juventus is favoriet”

Ajax zal in ieder geval met een goed gevoel naar deze belangrijke wedstrijd toeleven. De club staat sinds 1060 dagen(!) eindelijk weer eens bovenaan na het einde van een speelronde. Het is een mooie opsteker voor de ploeg van Erik ten Hag, die het duel met vertrouwen tegemoet ziet: “Het is een fantastisch affiche, het wordt een geweldige wedstrijd. In het voetbal zijn er altijd mogelijkheden, maar het is duidelijk dat Juventus favoriet is. Als wij er onbevangen, maar realistisch tegenaan gaan, liggen er zeker kansen,” aldus de Ajax-coach tegenover Ajax.tv.

Hakim Ziyech: “Dit wordt gewoon weer de wedstrijd van ons leven”

Ajax-speler Hakim Ziyech kijkt net als zijn trainer enorm uit naar de thuiswedstrijd tegen het grote Juventus. “Het is een heel grote club met veel historie, dat is alleen maar leuk. Het wordt heel lastig natuurlijk, maar als wij hetzelfde kunnen brengen als we altijd doen op Champions League-avonden, maken we zeker kans. Hier leef je naartoe als voetballer en als team. Dit wordt gewoon weer twee keer de wedstrijd van ons leven”, aldus de middenvelder op de website van Ajax.Dat Ziyech tegenover sterspeler Cristiano Ronaldo zal staan is hem niet vreemd. Op het WK vorig jaar in Rusland nam hij het met Marokko op tegen Portugal, maar bijzonder blijft het volgens Ziyech wel. “Voor de wedstrijd begint, denk je wel even: daar loopt de grote Ronaldo. Maar als er eenmaal is afgetrapt, verdwijnt dat gevoel meteen. Dan is het gewoon focus op je eigen wedstrijd”, aldus de Marokkaan die toen met 1-0 verloor van Portugal door een goal van Ronaldo. “Hij is wel echt een killer natuurlijk: één kans, één goal. Dat liet hij toen ook weer zien.”

Donny van de Beek: “We weten allemaal dat Juve er op de juiste momenten staat”

Donny van de Beek scoorde in de laatste twee wedstrijden van de Eredivisie de openingsgoals en was daarmee belangrijk voor de zeges van Ajax. Van de Beek hoopt ook tegen Juve waardevol te kunnen zijn voor zijn team. “De laatste tijd gaan ze er steeds in. Het is te hopen dat ik die effectiviteit vast kan houden”, aldus Van de Beek bij Ajaxshowtime.  Dat winnen van Juventus een lastige opgave wordt voor Ajax beseft Van de Beek maar al te goed. “We weten allemaal dat Juve er op de juiste momenten staat. We zullen hetzelfde niveau moeten halen als tegen Real Madrid, willen wij het hen lastig maken. Daar moet onze focus liggen”, zo zegt de middenvelder van Ajax die hoopt op veel steun van de fans. “Hopelijk kunnen we het weer samen doen.”

Massimiliano Allegri: “Ajax heeft een ploeg vol snelheid en kwaliteit”

Ook Juventus zal het duel met vertrouwen tegemoet zien. De club is dit seizoen een klasse apart in de Serie A en staat met een voorsprong van twintig punten een straatlengte voor op nummer twee Napoli. Met het oog op de kraker tegen Ajax gunde coach Massimiliano Allegri vier basisspelers rust in de afgelopen wedstrijd tegen AC Milan, want onderschatten doet Allegri niet: “Ajax heeft een ploeg vol snelheid en spelers met kwaliteit. Het zullen andere wedstrijden worden dan die in de vorige ronde tegen Atlético Madrid. Het zou een grote fout zijn om te denken dat we al in de halve finale staan.”

Blessures

De grote vraag is natuurlijk: Is Cristiano Ronaldo op tijd fit bij Juventus? Trainer Allegri is er van overtuigd dat de superster op tijd fit is, maar of hij in de basis begint, is nog afwachten. Middenvelder Emre Can en Douglas Costa zijn twijfelachtig bij de Italianen; Can viel in de wedstrijd tegen AC Milan uit. Juventus kan in ieder geval geen beroep doen op de spelers Cuadrado, Barzagli, Caceres en Perin.Bij Ajax kan men niet beschikken over de geschorste Noussair Mazraoui en de geblesseerde Carel Eiting. Hassane Bande en Vaclav Cerny zijn de twijfelgevallen in de Amsterdamse selectie.

Statistieken

Ajax verloor dit seizoen in de laatste tien wedstrijden slechts één keer (AZ uit). Juventus verloor in de laatste wedstrijden twee keer, al bleef één verliespartij (tegen Atlético uit) zonder consequenties. Het onderlinge resultaat tussen de twee ploegen is duidelijk in het voordeel van Juventus: Ajax wist in zeven ontmoetingen nog nooit te winnen, inclusief de verloren CL-finale in 1996, waarin Juventus won na het nemen van penalty’s.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax – Juventus

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers van de TOTO hebben eveneens meer vertrouwen in een overwinning voor de Italianen: de odds voor de Italiaanse ploeg staan op x 2,19, terwijl voor een overwinning van Ajax x 3,30 staat. Dat is bijna evenveel als de odds voor een gelijkspel: x 3,25.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De kwartfinale van de Champions League Ajax – Juventus wordt op woensdag 10 april om 21.00 uurgespeeld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Weet Ajax voor de allereerste keer ooit van de Italiaanse grootmacht te winnen of gaan de punten naar Juventus? Voorspel deze wedstrijd vandaag nog bij de TOTO!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers