Champions League
01/11/20203 reacties

Ajax speelt uit tegen Midtjylland in Champions League

Ajax speelt uit tegen Midtjylland in Champions League
Het Champions League toernooi begon dit jaar later en dat betekent dat er nu elke week volop geknald moeten worden in het belangrijkste voetbaltoernooi voor clubs ter wereld. Ook AFC Ajax komt deze week weer in actie. De mannen van trainer Erik ten Hag reizen af naar het Deense Midtjylland. Voorspel wie deze wedstrijd wint en scoor de hoogste odds bij VoetbalGokken.nl!

Brian Priske: “Natuurlijk zijn wij de underdog”

Midtjylland trainer Brian Priske kende geen goede generale voor de wedstrijd tegen Ajax. Ze verloren zaterdagavond van Nordsjaelland met 4-1. Dat verandert volgens Priske niets aan de voorbereiding op Ajax, waar ze toch al geen favorietenrol bekleden: “Natuurlijk zijn wij de underdogs. We zaten in pot vier, dan weet je dat het moeilijk gaat worden”, citeert Tipsbladet de oefenmeester. Priske kijkt ondanks de moeilijkheidsgraad met vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen Ajax. “Wij zijn zo ingesteld dat we altijd het onbereikbare najagen. Als de wedstrijd wordt gespeeld, dan moeten we leveren.”

“Goed voorbereiden op komst Ajax”

Naast Ajax spelen de Denen ook tegen Liverpool en Atalanta Bergamo.  Voor FC Midtjylland dus louter topploegen, maar dat hoort volgens Priske bij de Champions League: “Dit zijn grote clubs waarmee wij te maken krijgen. Het zijn enkele van de beste clubs ter wereld. Het is gewoon gaaf om tegen zulke namen te spelen. We zullen ons goed moeten voorbereiden op de komst van Ajax.”

Erik ten Hag: “Midtjylland speelt heel opportunistisch voetbal”

Ook Ajax-coach Erik ten Hag zit middenin de voorbereiding, die eigenlijk al na de wedstrijd tegen Atalanta begon. De wedstrijd tegen Fortuna Sittard was in dat opzicht niet meer dan een ‘lastige onderbreking’. Ten Hag weet echter nog niet veel van FC Midtjylland: “Een opportunistische ploeg waar ik verder weinig over weet”, zo beschrijft Ten Hag het Deense team. Behalve voormalig Ajacied Rafael van der Vaart kunnen ook assistent-trainer Christian Poulsen (afkomstig uit Denemarken) en keeperstrainer Anton Scheutjens, die vijf jaar werkzaam was voor Kopenhagen, hem bijspijkeren over de Deense kampioen.

“Een clash van voetbalstijlen”

Ten Hag weet al wel te melden dat de speelstijl van Midtjylland hem bevalt. “Na wat analyses van wedstrijden in de Deense competitie heb ik gezien dat ook Midtjylland divers aanvallend speelt. Die club ademt voetbal. Het wordt een clash van twee gelijkaardige voetbalstijlen. Daar kijk ik wel naar uit”, blikt Ten Hag alvast vooruit op dinsdagavond.

Statistieken

Ajax staat na twee wedstrijden op een derde plaats in Groep D. De Amsterdammers hebben één punt uit twee wedstrijden. Midtjylland staat nog een plaatsje lager en moet het met nul punten uit twee gespeelde wedstrijden doen. De nummers één en twee na zes speelronden plaatsen zich voor de knock-outfase, de nummer drie krijgt nog een kans in de Europa League en de nummer laatst – nu Midtjylland – is uitgeschakeld in Europees verband.

Huidige vorm FC Midtjylland

De Denen draaien in de Deense Superliga bovenin mee, maar in de Champions League wil het nog niet vlotten. In de laatste drie competitiewedstrijden pakten trainer Priske met zijn elftal zeven punten en staat daarmee keurig in de bovenste regionen. De 4-1 nederlaag tegen Nordsjaelland was natuurlijk geen goed voorteken.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

Ook Ajax doet het in de competitie prima. Na de 0-1 nederlaag bij FC Groningen hebben de Amsterdammers in de Eredivisie geen punt meer verspeeld. Sterker nog: vorige week wist het tegen VVV in Venlo een nieuw doelpuntenrecord te vestigen door met 0-13 te winnen! Ook tegen Fortuna Sittard (5-2) werd afgelopen zaterdag gewonnen, iets wat in de Champions League tot nu toe nog niet lukte.

Lappenmand

Midtjylland moet dinsdag wel enkele verdedigers missen en dat kan weleens belangrijk zijn voor het verloop van de wedstrijd: de 23-jarige Kristian Dirks Riis en de 20-jarige Oliver Olsen zullen niet in actie komen tegen Ajax.Klaas Jan Huntelaar en Mohammed Kudus zijn de belangrijkste blessuregevallen bij Ajax. Anthony lag afgelopen week ook in de lappenmand, maar is (naar verwachting) wel weer op tijd hersteld voor het duel in Denemarken.

Prognose

Wij verwachten dat Ajax dit varkentje wel even gaat wassen, maar onderschatting ligt op de loer. Toch rekenen wij op een voorzichtige 0-1 overwinning voor de Amsterdammers. Onze wedtip bij de bookmakers: speel in het 1X2 spelsysteem op de uitploeg en vul een 2 in als je verwacht dat Ajax wint!

Quoteringen FC Midtjylland – AFC Ajax Amsterdam

De odds voor winst van Ajax liggen momenteel op x 1,63. Dat betekent dat je voor elke tien euro inleg, vijftien euro ontvangt als Ajax wint.Veel hoger liggen de andere pre-wedstrijd quoteringen. Een zege van Midtjylland levert je het meeste op: x 4,50 keer je inleg! Een gelijkspel valt net iets lager uit bij de TOTO: x 4,10 het speelbedrag.
De Champions League wedstrijd FC Midtjylland – Ajax Amsterdam in Groep D wordt gespeeld op dinsdag 3 november 2020 en begint om 21:00 uur in de MCH Arena te Herning (Denemarken). Speel jij mee? Zet dan in via VoetbalGokken.nl en pak die hoogste odd! Scoren was nog nooit gemakkelijk, dus grijp deze kans en word een winnaar bij deze CL-wedstrijd van Ajax Amsterdam!

De beste Online Bookmakers