Champions League
05/05/20197 reacties

Halve finale Champions League: Liverpool FC – FC Barcelona

Halve finale Champions League: Liverpool FC – FC Barcelona
Het eerste duel tussen Barcelona en Liverpool eindigde in 3-0. Het was vedette Lionel Messi die namens La Blaugrana tweemaal scoorde en daarmee The Reds in een schier kansloze positie schoof. Engelsen geven echter nooit op en thuis op Anfield kan er nog van alles gebeuren. Barcelona bewees dit zelf al door twee seizoen terug een dikke achterstand tegen Paris St. Germain in de return ongedaan te maken. Gaat Barcelona simpel door naar de finale of weet Liverpool onder leiding van aanvoerder Virgil van Dijk een onvergetelijke comeback te maken?

Jurgen Klopp: “Het blijft voetbal”

De Duitse trainer van Liverpool sprak na afloop van de 3-0 verloren wedstrijd van “de beste uitwedstrijd” van het seizoen. Opmerkelijk, maar Klopp zag een gepassioneerde ploeg die vanuit de organisatie goed speelde. Er was een supertalent als Messi nodig om die muur te slechten en daar hoeft geen enkele ploeg zich voor te schamen. Klopp was dan ook vooral trots op zijn jongens en ziet voor de return zelfs nog kansen voor Liverpool: “Voor de heenwedstrijd in Barcelona waren onze kansen groter. Nu wordt het wel heel moeilijk. Maar het blijft voetbal, dus we gaan het zeker proberen”, aldus de oefenmeester tegenover de BBC.

Countervoetbal

Het meest lastige is volgens Klopp dat het jagen op goals zorgt voor ruimte achter de laatste linie. “Barcelona kan heel goed spelen op de counter en dat maakt de opdracht voor ons nog een stukje moeilijker. Dat aspect is moeilijk te voorkomen, dus we gaan er gewoon voor.”

Virgil van Dijk: “Wij geven nooit op”

Aanvoerder en Oranje-international Virgil van Dijk onderstreept in zijn voorbeschouwing op het duel van dinsdag ook dat de strijd nog niet gestreden is: “Dat doen we nooit en nu ook niet. We hebben laten zien dat we grote kansen tegen Barcelona kunnen creëren. We moeten gewoon zorgen dat we die komende dinsdag wél afmaken”, aldus Virgil op Sportnieuws.

“Messi staat vaak te chillen”

De boomlange verdediger moest een paar keer buigen voor de klasse van Lionel Messi. Iets wat hem niet vaak overkomt in de Engelse competitie of Champions League. “Messi is een fantastische speler, dat is duidelijk”, zei Van Dijk met gevoel voor understatement over zijn directe tegenstander komende dinsdag. “Het lastige is dat als wij in de aanval zijn, hij ergens in de hoek van het veld staat te chillen. Je moet zo op je hoede zijn met de defensieve organisatie. We wisten dat dit kon gebeuren, we wisten dat we aan onze linkerkant niet te veel risico konden nemen. Maar natuurlijk, als we de bal verliezen zoeken ze hem meteen op om het ons lastig te maken in de tegenstoot. Ik denk dat hij de beste speler in de wereld is. Hij heeft ook dat beetje extra's dat nodig is om dit soort grote wedstrijden te beslissen.”

Ernesto Valverde: “Op Anfield kan Liverpool exploderen”

Barcelona-trainer Ernesto Valverde waant zich nog niet veilig voor die felbegeerde finaleplaats in de UEFA Champions League. Natuurlijk heeft Barça wel een belangrijke stap gezet, maar de oefenmeester waarschuwt voor een totale ommekeer: “Vooral op Anfield kan Liverpool exploderen en een tegenstander in vijftien minuten volledig van de mat spelen”, aldus de trainer.

“Slag op middenveld winnen”

De opdracht voor Barcelona is dan ook duidelijk: Liverpool zo lang mogelijk van scoren afhouden. Valverde beschikt met Suarez en Messi over twee van de beste aanvallers ter wereld, maar vreest ook de voorhoede van The Reds:  “Liverpool heeft een geweldig elftal. De club kan, als het wil, in grote lijnen met dezelfde spelers voetballen als vorig jaar tegen Real Madrid. Met dat verschil dat ze waarschijnlijk alleen nog maar beter zijn geworden. Sadio Mané, Mohamed Salah en Roberto Firmino hebben ongelooflijk veel snelheid in huis. Maar het is ook belangrijk om te kijken hoe de bal bij hen terechtkomt. We moeten de slag op het middenveld winnen om te voorkomen dat de aanvallers van Liverpool iets uit kunnen richten.”

Pre-wedstrijdquoteringen voor Liverpool – FC Barcelona

De bookmakers bepalen hun odds voor deze return zonder rekening te houden met de uitslag van vorige week. Dat betekent dat wanneer je speelt op een overwinning van Liverpool, dat niet hoeft te betekenen dat Van Dijk en Wijnaldum naar de finale gaan. Een 2-0 zege betekent dat Liverpool is uitgeschakeld, maar kunnen spelers - die het TOTO-formulier hebben voorzien van een één - wel feesten. De quotering hiervoor staat momenteel op x 2,06. Een gelijkspel in de return is goed voor x 3,65. De hoogste odd bij deze Champions League-kraker! Een zege van de Catalaanse ploeg levert ook nog flink wat op: x 3,10 voor elke ingelegde euro.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Champions League-wedstrijd Liverpool FC – FC Barcelona wordt gespeeld op dinsdag 7 mei om 21:00 uur op Anfield in de Engelse stad Liverpool.  Wie wint er dinsdag en wie mag zich na afloop finalist noemen? Zet nu in op dit heerlijke voorgerecht op het duel van Ajax komende woensdag. Zet in bij TOTO via voetbalgokken en pak die hoogste odd!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers