Champions League
16/04/20196 reacties

Liverpool verdedigt voorsprong in Champions League tegen FC Porto

Liverpool verdedigt voorsprong in Champions League tegen FC Porto
Dinsdag en woensdag staan in de Champions League de terugwedstrijden van de kwartfinales op het programma. FC Porto – Liverpool is één van die wedstrijden. De wedstrijd wordt geleid door de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie. Liverpool won de eerste wedstrijd met 2-0 en heeft daardoor voor zichzelf een goede uitgangspositie gecreëerd voor deze wedstrijd. Weet FC Porto de achterstand in eigen huis ongedaan te maken?

Sérgio Conceição: “Er is nog niks verloren”

De missie van FC Porto is duidelijk. De ploeg moet minimaal twee keer scoren om er in ieder geval een verlenging uit te slepen. Daarnaast mag Liverpool absoluut niet tegen scoren, want in dat geval moet de thuisploeg zelfs vier keer scoren (in verband met de uitgoal). Een lastige opgave tegen het Liverpool van Nederlanders Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum. Trainer Sérgio Conceição heeft vertrouwen in een goede afloop: “Dit is zeker nog niet voorbij. Thuis hebben we de steun van ons publiek en ook wij kunnen veel scoren. Die kansen waren er in de eerste wedstrijd ook en ook tactisch stonden we goed. Er is dus nog niks verloren.”

Jurgen Klopp: “Het wordt een interessant en lastig duel”

Waar FC Porto moet scoren om nog kans te maken, is dat niet het geval bij Liverpool, dat kan gaan loeren op de counter. De ploeg gaat in ieder geval met vertrouwen het duel in, nadat de ploeg van trainer Jurgen Klopp afgelopen weekend Chelsea versloeg. Klopp richtte zijn vizier direct na de wedstrijd alweer op FC Porto: “Ze hebben met Pepe en Hector Herrera twee spelers terug, dus het wordt een interessant en lastig duel. Porto zal er natuurlijk alles aan doen om terug te slaan. Het wordt een moeilijke return.” Ook Virgil van Dijk wilde niet al te lang stilstaan bij de gewonnen partij tegen Chelsea: “Dit resultaat mogen we koesteren en we mogen er even van genieten. Maar niet te lang, want woensdag wacht FC Porto alweer.”

Halve finales in zicht

Liverpool heeft dus de beste uitgangspositie, maar daarmee is nog niks gezegd. De winnaar van dit duel zal in de halve finales een zware kluif te wachten staan. Tegenstander zal dan de winnaar zijn van het tweeluik tussen FC Barcelona en Manchester United.

Blessures

Bij FC Porto kan met niet beschikken over Vincent Aboubakar vanwege een knieblessure. Hector Herrera en Pepe zijn er, in vergelijking met de heenwedstrijd, wel weer bij. Corona, Fabiano en Marius zijn nog twijfelgevallen. Bij Liverpool is Adam Lallana nog een twijfelgeval.

Statistieken

Ondanks de voorsprong van Liverpool kan FC Porto buigen op goede statistieken dit seizoen in de thuiswedstrijden van de Champions League. De ploeg wist alle vier de thuiswedstrijden nog te winnen en ook in de competitie staat een thuiswedstrijd bijna garant voor een zege. Aan de andere kant wist Porto nog nooit een wedstrijd te winnen van Liverpool (3 keer gelijk, 4 nederlagen) en werd Porto tijdens de laatste vijf dubbele confrontaties met een Engelse ploeg uitgeschakeld.

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Porto - Liverpool

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers van de TOTO spreken ook in het voordeel van Liverpool, al is dat niet heel overtuigend. Voor een overwinning van Liverpool staat x 2,09 keer je inleg genoteerd, terwijl de odds voor een overwinning voor FC Porto op x 3,55 liggen. Dat is nipt iets hoger dan een gelijkspel: x 3,45.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De kwartfinale van de Champions League FC Porto – Liverpool wordt op woensdag 17 april om 21.00 uur gespeeld in  Estádio do Dragão in Porto. Weet Porto de achterstand ongedaan te maken of gaat Liverpool door naar de halve finale? Zet vandaag nog in op deze Champions League-kraker bij de TOTO!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers