Champions League
14/03/20213 reacties

Maakt Real Madrid klus af tegen Atalanta Bergamo in Champions League?

Maakt Real Madrid klus af tegen Atalanta Bergamo in Champions League?
Deze week staan er in de Champions League vier heerlijke wedstrijden op het programma. Aanstaande dinsdag komt Real Madrid tegen Atalanta Bergamo in actie. De Madridlenen wonnen de heenwedstrijd met 0-1 en hebben dus een kleine voorsprong op het Nederlands getinte Atalanta. VoetbalGokken.nl heeft de hoogste odds voor de return die zal plaatsvinden in het Alfredo di Stéfano Stadion in Madrid.

Zinedine Zidane: “Het wordt een moeilijke wedstrijd”

Real Madrid moet dinsdag nog hard werken om de kwartfinale te bereiken. Een 1-0 voorsprong op Atalanta Bergamo is niet veel. Volgens Real Madrid-trainer Zinedine Zidane kan het nog alle kanten op. "We weten hoe moeilijk het duel van dinsdag zal zijn. We hebben ons goed voorbereid en we zijn geconcentreerd. We moeten thuis een goed resultaat behalen tegen Atalanta en dan zijn we door”, zegt trainer Zidane op zijn persconferentie.

“Wij hebben een voorsprong”

Atalanta Bergamo heeft al veel ploegen verrast en dat is ook trainer Zidane niet ontgaan. “We weten dat we met de return een voorsprong hebben die willen wij verdedigen, want wij willen de finale halen. We gaan altijd het veld op om te winnen, we accepteren nooit iets anders”, aldus Zidane aan het slot van zijn voorbeschouwing.

Gian Piero Gasperini: “We hoeven alleen maar te winnen in Madrid”

Atalanta Bergamo-trainer Gian Piero Gasperini moet met zijn team de 1-0 achterstand op Real Madrid zien weg te poetsen. Volgens de trainer van onder andere Sam Lammers, Hans Hateboer en Marten de Roon moet dat te doen zijn. “We hoeven de return in Spanje alleen maar te winnen en dat is een vertrouwde opdracht voor mijn ploeg, want wij spelen altijd en overal om te winnen”, zegt Gasperini in zijn vooruitblik.

“In Madrid ons eigen spel spelen”

Al in de zeventiende minuut van de heenwedstrijd in Bergamo kreeg de Zwitser Remo Freuler al een rode kaart waardoor de Italiaanse ploeg met tien man verder moest. Dat het dan bij dat enige tegendoelpunt van Real Madrid bleef geeft de trainer hoop voor het duel in de Spaanse hoofdstad. “We konden ons eigen spel niet spelen. Die rode kaart aan onze kant heeft de wedstrijd verpest, maar ik klaag niet over het resultaat. We zijn echter tevreden en we gaan naar Madrid om ons spel te spelen”, zo besluit trainer Gasperini.

Statistieken

In de heenwedstrijd in Bergamo leken beide teams lange tijd aan elkaar gewaagd te zijn. Van scoren kwam het maar niet bij beide teams, totdat Ferland Mendy door een goede voorzet van Luka Modrić in de 86ste minuut toch het net wist te raken. Atalanta met Marten de Roon in de basis wist dat tegendoelpunt weg te werken door er zelf ook één te maken.

Head 2 Head

De heenwedstrijd in Bergamo was meteen ook de eerste en enige ontmoeting tussen beide teams op het internationale strijdtoneel. Ook heeft Atalanta nog niet eerder in Madrid tegen de Spaanse grootmacht gespeeld.

Huidige vorm Real Madrid

In dit Champions League seizoen liet Real Madrid eenmaal eerder in eigen huis dure punten liggen. In de groepsfase wisten de mannen van trainer Zidane niet te winnen van Shakhtar: 2-3. De ploegen die daarna op bezoek kwamen in het Alfredo di Stéfano Stadion te Madrid werden verslagen. Al zijn die cijfers niet denderend voor een ploeg als Real Madrid. Van Inter Milan werd met 3-2 net gewonnen. Van het Duitse Mönchengladbach werd met 2-0 gewonnen. Los Blancos ging wel als eerste in de groep door.

Huidige vorm Atalanta Bergamo

Atalanta werd tweede in Groep D van de Champions League en dat ging onder andere ten koste van Ajax. Atalanta won in Amsterdam met 0-1 en bezegelde daarmee het lot van Ajax.Uit tegen Liverpool wist Atalanta ook knap te winnen met 0-2, maar in eigen huis bleek de Engelse ploeg veel te sterk te zijn: 0-5. Dat was ook de enige wedstrijd die Atalanta in de groepsfase verloor. Er werd nog tweemaal gelijkgespeeld: thuis tegen Ajax 2-2 en thuis tegen Midtjylland 1-1.

Lappenmand

Real Madrid start de return tegen Atalanta zonder Sergio Ramos (gescheurde meniscus), Daniel Carvajal (spierblessure), Mariano DĂ­az (heupblessure). Casemiro is een wedstrijd geschorst en mag dinsdag niet in actie komen.Atalanta komt zonder Hans Hateboer naar Madrid reizen. De Nederlandse vleugelverdediger heeft problemen met zijn spronggewricht. Zijn teamgenoot Bosko Sutalo zal door een enkelbreuk ook achterblijven in Bergamo. Remo Freuler is geschorst voor de wedstrijd tegen Real Madrid.

Prognose

Volgens ons weet het ervaren Real Madrid dinsdagavond de wedstrijd wel naar zich toe te trekken. De Madridlenen staan al met Ă©Ă©n been in de volgende ronde. Wij verwachten dat de ploeg van trainer Zidane thuis ook wint met 1-0 en dat is genoeg om Atalanta uit te schaken. Onderstaand odd-overzicht geeft je alvast een indicatie van de hoogste pre-odds.

Quoteringen Real Madrid – Atalanta Bergamo

De pre-wedstrijd quoteringen in het 1x2 spelsysteem zijn voor Champions League wedstrijden altijd goed voor hoge bonussen. Voor de wedstrijd van Real Madrid tegen Atalanta Bergamo staat de hoogste odd ingeschaald bij een gelijkspel. Gemiddeld keert Koning TOTO x 3.60 keer de inleg uit als de teams gelijkspelen tegen elkaar.Een overwinning van Atalanta Bergamo levert met een pre-odd van x 3.50 keer je speelbedrag een flinke beloning op. Voor een overwinning van Real Madrid en dus ook een plek in de kwartfinale van het Miljoenenbal keren de bookies gemiddelde odds van x 1.94 keer je speelbedrag uit.
De Champions League return Real Madrid – Atalanta Bergamo wordt gespeeld op dinsdag 16 maart om 21:00 uur in het Alfredo di Stéfano Stadion te Madrid. Weet het Nederlandse drietal dat bij Atalanta speelt, met hun ploeg de return te winnen of is Los Blancos thuis de baas en gaan zij opnieuw de koker in voor de loting. Speel via VoetbalGokken.nl mee voor de beste deals en de hoogste odds!

De beste Online Bookmakers