Champions League
26/11/2018

PSV krijgt FC Barcelona op bezoek in Champions League

PSV krijgt FC Barcelona op bezoek in Champions League
Het is de week van de waarheid voor PSV. Aankomende woensdag komt het grote FC Barcelona naar Eindhoven en volgend weekend wacht in de Rotterdamse Kuip de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De Catalaanse ploeg heeft zich al geplaatst voor de knock-outronde van de Champions League en de druk is dus van de ketel bij het team van trainer Ernesto Valverde. Bij de Eindhovenaren is dat wel anders. Alleen als er gewonnen wordt van Barcelona Ă©n Inter kan de ploeg nog oprukken naar de derde plaats.

Mark van Bommel: “We hebben ook tegen Barcelona een kans”

In de Eredivisie is er geen vuiltje aan de lucht te bekennen bij PSV Eindhoven. Afgelopen zaterdag won PSV voor de dertiende keer op rij. De 3-0 winst van Heerenveen was een feestje waard in de lichtstad van Brabant. In de Champions League heeft PSV echter veel minder geluk. Met één punt en de vierde plaatst is dit Champions League seizoen zo goed als voorbij voor PSV. PSV-trainer Mark van Bommel wil de derde plek veroveren waardoor zijn team na de winterstop in de Europa League door kan gaan. “We gaan ons nu hard voorbereiden op de wedstrijd tegen FC Barcelona”, zegt Van Bommel in De Limburger.In Barcelona heeft het team van Mark van Bommel met 4-0 verloren van Barça. PSV was vrijwel kansloos en Van Bommel beseft dan ook dat het oppassen geblazen wordt in Eindhoven om niet nog eens weggespeeld te worden door de Spaanse topclub. “Natuurlijk wordt het moeilijk, dat is een open deur intrappen. Maar wij proberen gewoon zo goed mogelijk te voetballen en zoveel mogelijk te scoren. Je krijgt iedere wedstrijd kansen en we moeten van onszelf overtuigd zijn dat we tegen Barcelona ook een kans hebben. We moeten van onze eigen kracht uitgaan en hetzelfde proberen te spelen zoals we dat in elke wedstrijd doen. Als we ons gaan aanpassen aan Barça, dan maak je helemaal geen kans. Als we ons volledig gaan aanpassen. Tegen elke tegenstander zijn er andere nuances, maar in de basis is spelen tegen Barcelona niet anders dan spelen tegen Heerenveen”, aldus de trainer in PSV-TV.

Luuk de Jong: “Ik weet niet of Messi mijn omhaal heeft gezien”

Luuk de Jong was in de wedstrijd tegen sc Heerenveen de grote man. De aanvoerder van PSV maakte met een knappe omhaal een prachtdoelpunt tegen de Friese club. “Ik heb het vroeger heel wat geoefend en nu zie je dat het zijn vruchten afwerpt”, vertelt De Jong trots voor de camera’s van Fox Sport. Of Barcelona-ster Lionel Messi bang wordt van het doelpunt van De Jong? “Ik weet niet of Messi het heeft gezien. Het is een grote speler. Ik hoop dat het hem een beetje verrast”, glimlacht de aanvoerder van PSV.

“Het wordt niet gemakkelijk”

Dat de wedstrijd tegen Barcelona van een heel ander niveau zal worden dan tegen Heerenveen realiseert De Jong zich maar al te goed. “Het wordt niet gemakkelijk. Barcelona is zó goed en heeft zoveel kwaliteit, we moeten het compact houden. Zij hebben zoveel kwaliteit om de ruimtes te vinden en doelpunten te maken”, aldus De Jong.

Hirving Lozano: “We moeten compact spelen”

Ook Hirving Lozano wil het speelveld klein houden: “Spelen tegen de beste clubs ter wereld is het mooiste wat er is. En als je dan eenmaal staat dan wil je daar ook het maximale uithalen. Het belangrijkste is om als team bij elkaar te blijven en zo compact mogelijk te spelen. Dan blijven we lang in de wedstrijd en komen er vanzelf kansen. Daar moeten we dan iets mee doen.”

Marinos Ouzounidis: “Ajax is een geweldige ploeg”

AEK Athene staat in de vaderlandse competitie op de zesde plek en verloor afgelopen weekend met 2-1 van Panaitolikos. De achterstand op koploper PAOK Saloniki is inmiddels twaalf punten. AEK-trainer Marinos Ouzounidis ziet regerend landskampioen de landstitel niet meer als doel. “Maar de doelstelling is ook niet het kampioenschap, maar Champions League-voetbal halen”, zo richt de trainer zijn pijlen op het duel tegen Ajax.

“Niet dezelfde fouten maken als in Amsterdam”

Na de wedstrijd in Amsterdam heeft de Griekse oefenmeester zijn team onder de loep genomen en hoopt niet dezelfde fouten te maken. “Ajax is een geweldige ploeg. We hebben veel geleerd in Amsterdam, want dat was de eerste keer dat we zo'n grote wedstrijd speelden. We hebben fouten gemaakt en die hebben we geanalyseerd, zodat we die in de wedstrijd van dinsdag kunnen voorkomen”, aldus Ouzounidis tegen de Griekse media.

Denzel Dumfies: “Onze focus gaat uit naar de Europa League”

Verdediger Denzel Dumfies hoopt op een goed resultaat tegen FC Barcelona en daarmee een vervolg in de Europa League. “Daar gaat onze volle focus naar uit. Dat kunnen we nog bereiken, dus dan moeten we daar ook volle bak voor gaan. Als wij met dit team de Europa League ingaan, kunnen we het hartstikke goed gaan doen”, aldus de rechtsback in het AD.

Ernesto Valverde: “PSV is goed georganiseerd”

FC Barcelona is al geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League en hoeft zich weinig zorgen te maken voor de wedstrijd in Eindhoven. In Camp Nou zag trainer Ernesto Valverde zijn ploeg winnen van de Eindhovenaren, maar sprak toen al vol lof over het team van Van Bommel. Ondanks de plaatsing verwacht de Barça-coach geen gemakkelijk wedstrijd in Eindhoven. “PSV is goed georganiseerd en gevaarlijk in de counter”, zegt de oefenmeester van Barcelona die woensdag met Philippe Coutinho een belangrijke schakel mist.

“We hebben respect voor PSV”

“PSV is een jonge ploeg die goed aanvalt. Een echt team met twee snelle buitenspelers: Lozano en Bergwijn. Hun spits kan bovendien geweldig koppen. We hebben veel respect voor ze”, zegt Valverde in Voetbalprimeur.

Jasper Cillessen: “PSV heeft veel kwaliteiten”

Ook Barça-reserve doelman Jasper Cillessen ziet in PSV allerminst als een makkelijke prooi. Dat idee wordt gedeeld door zijn ploeggenoten met Eredivisie-ervaring. “Ik heb het er met Luis Suárez en Thomas Vermaelen over gehad. Met respect. PSV is niet zomaar een ploeg, maar een ploeg met veel kwaliteiten”, zo vertelt de doelman van Oranje aan VI.

Wat voorspellen de bookmakers voor FC Barcelona - PSV?

De bookmakers vallen meteen met de deur in huis. FC Barcelona is de favoriet voor deze wedstrijd! Dat wil zeggen dat spelen op een stunt van PSV in het 1X2-spelsysteem zeer hoog uitpakt. De quotering voor een Eindhovense zege staat op maar liefst x 7.20 keer je inleg. En dat is echt heel hoog voor een Champions Leagueduel!De bookies hanteren bij een gelijkspel nog een zeer hoge odd: x 5.30. De verwachtte winst van FC Barcelona op PSV is goed voor x 1.44 keer het speelbedrag.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Champions League-wedstrijd PSV Eindhoven – FC Barcelona wordt gespeeld opwoensdag 28 november om 21:00 uurin het Phillips stadion te Eindhoven. Kunnen de Eindhovenaren de Spaanse reus te slim af zijn en daarmee het lichtpuntje zien naar de Europa League of is Barca gewoon veel te sterk? Laat de bookies weten wat jouw voorspelling is en speel mee met PSV-Barça.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers