Champions League
23/08/2020

Voorronde Champions League: AZ neemt het op tegen Victoria Pilzen

Voorronde Champions League: AZ neemt het op tegen Victoria Pilzen
AZ Alkmaar miste op een haar na de landstitel. Wat pogingen om te protesteren via officiële kanalen bracht daar geen verandering in. Ajax gaat naar de groepsfase en AZ moet voorronden spelen om zich voor het hoofdtoernooi te plaatsen. Tegen Pilzen is het team van trainer Arne Slot favoriet, maar is dat genoeg om de groepsfase te halen?

Arne Slot: “Pilzen is een fysiek sterke ploeg”

De voorbereiding van AZ verliep niet vlekkeloos, maar bij AZ is er geen sprake van paniek. Trainer Arne Slot heeft al een goede analyse gemaakt van de Tsjechische ploeg: “Pilzen is fysiek een heel sterke ploeg”, vertelde de oefenmeester voor de camera’s van NH-Sport.“Pilzen krijgt weinig tegengoals”Slot moest in een groot deel van de voorbereiding spelen zonder zijn sterren Boadu en Stengs. Maar tegen Pilzen is het duo er wel weer bij. Hierdoor zou AZ de tegenstander ver van doelman Bizot moeten kunnen houden, want Slot is vooral bang voor Pilzen wanneer ze spelhervattingen hebben vlakbij de zestien van AZ: “Het is een ploeg die al jarenlang meedoet aan Europese toernooien. Door de ervaring weten ze precies hoe ze het spel moeten ontregelen. Ze scoren veel uit standaard situaties en krijgen weinig tegengoals. Kortom: een hele lastige tegenstander.”

Adrián Guľa (trainer Victoria Pilzen): “We zijn sterk en hongerig”

In Tsjechië hebben ze inmiddels ook een studie gemaakt van AZ. Trainer Guľa volgde de loting met meer dan gemiddelde belangstelling en weet exact wat hem te wachten staat in Alkmaar: “Wij hebben AZ geanalyseerd. We weten wie ze zijn. De manier waarop Nederlandse teams spelen, is duidelijk. Ondřej Mihálik werkte in Alkmaar, we zullen genoeg informatie hebben. We zijn sterk en hongerig. Het is voor ons een enorme uitdaging om tegen AZ te mogen spelen.”

“Alles aan doen om van AZ te winnen”

AZ speelt thuis, maar dat zien ze bij Pilzen niet direct als een nadeel. De tribunes zullen leeg zijn, dus van luidruchtige fans hebben ze geen last in het AFAS-stadion. Guľa vindt het bovendien een goede test om ook in uitduels een winnaarsmentaliteit te tonen:  “We willen onze eigen stijl spelen. En het maakt niet uit of het voorbereiding, competitie of wedstrijden in Europa zijn. Ik denk dat we deze mentaliteit zullen laten zien. Dat we een duidelijke aanpak, een duidelijke vastberadenheid en passie voor vooruitgang zullen tonen. We zullen er allemaal alles aan doen om AZ te verslaan”, besluit Guľa op de Tsjechische sportwebsite Isport.

Statistieken

AZ dankt de deelname aan deze voorronde aan een tweede plaats in de gestaakte Eredivisie van vorig seizoen. Slot wist met zijn elftal zelfs meerdere keren brutaal de koppositie te pakken, maar toen de coronapandemie uitbrak stonden de Alkmaarders tweede.Victoria Pilzen plaatste zich voor de Europa League voorronde dankzij een tweede plaats vorig seizoen in de Tsjechische 1. Liga. Met 66 punten uit 30 duels – er spelen 16 teams in de hoogste divisie van Tsjechië – moest het enkel Slavia Praag voor zich dulden. De ploeg uit Praag werd met 72 punten uit evenveel wedstrijden met speels gemak kampioen.

Head 2 Head

Het aantal onderlinge ontmoetingen staat de teller nog op nul. Pilzen en AZ troffen elkaar nooit eerder op het internationale podium.

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ speelde in voorbereiding op dit duel meerdere oefenwedstrijden, maar trainer Slot zal vooral veel informatie putten uit de 0-2 verloren wedstrijd tegen AS Monaco en knappe 2-1 zege op het Franse Lille. Dat er van PEC Zwolle en FC Utrecht werd verloren zegt volgens de Alkmaarders ook weinig over het duel tegen Pilzen.

Huidige vorm Victoria Pilzen

Ook Pilzen speelde diverse oefenwedstrijden. Van Unia Craiova, Sankt Polten, Altach en Ceske werd gewonnen zonder één tegentreffer! De ploeg lijkt qua vorm dus helemaal klaar voor de wedstrijd tegen AZ in Alkmaar.

Prognose

We zijn een klein beetje chauvinistisch bij onze prognose en voorspellen een 2-0 overwinning van de ploeg uit Alkmaar. Denk jij ook dat AZ het gaat redden? Of wil je inzetten op een andere uitslag (of statistiek? Check dan onze kennisbank voor de spelopties en bekijk de gemiddelde quoteringen als je inzet op AZ – Pilzen!

Quoteringen AZ Alkmaar – Victoria Pilzen

De odds bij de bookmakers zijn duidelijk in het voordeel van AZ. De ploeg speelt niet alleen thuis, maar heeft vorig seizoen ook indruk gemaakt met haar optreden in de Europa League groepsfase. Een zege van AZ is desalniettemin toch bijna het dubbele van je inleg waard: x 1,92.Een gelijkspel, dus een verlenging, levert nog meer op in het 1x2 spelsysteem. Gemiddeld ontvangen spelers die een draw voorspelden bij een gelijkspel x 3,80 keer hun inleg uitbetaald. De hoogste odds gelden echter als Pilzen wint! Een Tsjechische zege staat momenteel bij de online bookmakers op x 4,22!
De voorronde voor de UEFA Champions League tussen AZ Alkmaar - Victoria Pilzen wordt gespeeld op woensdag 26 augustus in een leeg AFAS-stadion in Alkmaar. De wedstrijd begint om 16:30 uur. Speel jij ook mee volgende week woensdag? Ga dan nu naar bookmakerspagina en laat jouw voorspelling bij ons achter. Dan maak je kans op mooie geldbedragen en wordt jij misschien de echte winnaar bij AZ – Pilzen!

De beste Online Bookmakers