Copa América
18/06/2019

Copa America 2019: Argentinië – Paraguay

Copa America 2019: Argentinië – Paraguay

De Argentijnse voetbalploeg heeft een valse start gemaakt bij de Copa America 2019. Het elftal van superster Lionel Messi en bondscoach Lionel Scaloni verloor het eerste groepsduel in Poule B met 0-2 van Colombia. Tegen Paraguay moet alles weer rechtgezet worden, willen de Argentijnen nog aanspraak maken op de eindoverwinning. Lees mee in onze voorbeschouwing en ontdek wat de bookmakers denken van de krachtsverhoudingen!

Lionel Messi: “Focus verleggen naar Paraguay”

De kritiek op Messi is altijd dat hij geen stempel kan drukken op de nationale elftal. De superster van FC Barcelona geeft namelijk vaak niet thuis zodra hij het azuurblauw-witte shirt om de schouders heeft. Maar de Messias van Argentinië houdt de moed erin: “We moeten vooruitkijken en deze wedstrijd vergeten. Natuurlijk is dit niet de start waar we op hoopten, maar we moeten onze borst vooruit houden. Een nederlaag is altijd zwaar en komt hard aan, maar we moeten onze focus verleggen naar de wedstrijd tegen Paraguay. 

“Positieve dingen meenemen naar duel met Paraguay”

Messi vervolgt: “We moeten de positieve dingen uit deze wedstrijd meenemen naar het duel met Paraguay. We hebben nog steeds volop kansen dit toernooi”, zegt de Argentijnse superster tegen de kritische media van het Zuid-Amerikaanse land.

Bondscoach Argentinië: “Een schande”

Lionel Scaloni is vanzelfsprekend ook niet blij met de 0-2 nederlaag tegen de Colombiaanse ploeg. En dat is nog zacht uitgedrukt. Scaloni: “Het is een schande dat deze ploeg met deze spelers van Colombia verliest. We hebben nog ‘geluk’ dat het de eerste wedstrijd is, zodat we nog iets kunnen rechtzetten in de rest van het toernooi.”

Bondscoach Paraguay: “Respect voor Argentinië”

De bondscoach van Paraguay – Eduardo Berizzo – geeft niet veel om de nederlaag die de Argentijnen tegen Colombia heeft geleden. Berizzo: “We hebben respect voor Argentinië, het is een groot voetballand met geweldige spelers”, blikt hij vooruit bij de lokale media.Zijn eigen elftal speelde in de eerste groepswedstrijd gelijk tegen Qatar: 2-2. Berizzo vindt het overigens onzin dat Qatar en Japan meedoen aan de Copa America: “Ik heb nog nooit gezien dat Europa een Afrikaans land liet meespelen tijdens een EK. Waarom zouden Qatar en Japan dan hieraan meedoen?”

Nieuwe groep

Het gelijkspel tegen Qatar is volgens hem overigens heel logisch: “Voor ons is het onze eerste competitie samen sinds we de nieuwe groep hebben gevormd en in een eerste wedstrijd kan het team niet helemaal klaar zijn.”

“Als collectief spelen tegen Argentinië”

Berizzo vervolgt: “We hebben een zeer duidelijk idee hoe we willen spelen en hebben vertrouwen dat we met onze collectieve teamkrachten kunnen winnen van Argentinië om geschiedenis te schrijven en een opmaat zal zijn voor een terugkeer naar de World Cup-eindtoernooien die we in 2014 en 2018 hebben gemist”, zo besluit hij strijdvaardig zijn analyse op de komende wedstrijd tegen de Argentijnen.

Statistieken

Er is overigens alle reden voor Paraguay om met vertrouwen naar dit duel toe te werken. De laatste onderlinge ontmoeting – in 2016 – eindigde namelijk in een Paraguyaanse zege: 0-1 werd het op 12 oktober 2016 tijdens de WK-kwalificatiereeks.Moet gezegd worden: dat was wel pas de eerste overwinning op de Argentijnse voetbalelf sinds 2009. In 2015 presteerde Paraguay het nog om een gelijkspel uit het vuur te spelen: 2-2 op 13 juni en 0-0 in oktober van dat jaar. Alle andere gelegenheden van de afgelopen tien jaar werden afgefloten bij een zege van Argentinië.

Quoteringen voor Argentinie - Paraguay

De pre-wedstrijdquoteringen voor de Copa Amerika mogen er zeker wezen. Winst van Paraguay krijgt in het 1X2 spelsysteem met x 7.65 keer de inleg een zeer hoge odd mee. Dit is dan ook meteen de hoogste beloning die je kunt winnen met deze wedstrijd. Maar niet getreurd ook een gelijkspel levert je met x 4.40 keer de inleg een leuk bedrag op. Verwacht je een zege van de Argentijnen met Messi onder de leden? Speel dan op Argentinië en ontvang je inleg x 1.42 terug als je voorspelling juist blijkt te zijn.

De Copa America-wedstrijd in poule B Argentinië – Paraguay wordt gespeeld op donderdag 20 juni om 02:30 uur in stadion Mineirão te Belo Horizonte. Laat jouw voetbalkennis spreken en speel mee via Koning TOTO. Voor meer informatie, kijk op de pagina met bookmakers op VoetbalGokken.nl!Voorspel deze wedstrijd bij de bookmakers de enige echte bookmaker van Nederland!

De beste Online Bookmakers