Coppa Italia
25/01/20212 reacties

Italiaanse stadsderby in Coppa Italia: Inter Milan vs. AC Milaan

Italiaanse stadsderby in Coppa Italia: Inter Milan vs. AC Milaan
Midweeks wordt er in Italië gestreden om de Coppa Italia. In dit bekertoernooi staat aanstaande dinsdag een gigantische kraker gepland: Inter Milan ontvangt stadsgenoot AC Milan. Beide Italiaanse grootmachten strijden om een plekje in de halve finale. Voorspel wie er wint en scoor!

Antonio Conte: “Manier zoeken om AC Milaan te verslaan”

Inter Milan coach Antonio Conte weet dat een duel tegen AC Milaan altijd beladen is, zelfs nu er geen fans in het stadion zullen zitten. Het is volgens de coach van Inter dan ook een heel belangrijke wedstrijd voor de club, hem en zijn spelers: “Niemand bij Inter onderschat AC Milaan. We zullen proberen te winnen, maar dat doen we altijd. We zullen alleen niet tot het gaatje gaan, maar juist op zoek gaan naar een manier om AC Milaan te verslaan en zo zonder overmatige inspanningen de halve finale te bereiken.”

“Titel is belangrijker”

Een opmerkelijke uitspraak zo vlak voor een stadsderby in de kwartfinales van de Coppa Italia. Conte verklaart tegenover de Italiaanse media waarom hij zo denkt: “De titel winnen, is belangrijker. We hebben veel respect voor de Coppa Italia, maar het gaat ons dit seizoen niet om het winnen van de beker. Inter wil kampioen van Italië worden.”

Stefano Pioli: “Veerkracht tonen tegen Inter”

De bezoekers hebben de eerste plek in de Serie A in handen. Een positie die Inter maar wat graag wil overnemen. AC Milaan trainer Stefano Pioli werd afgelopen weekeinde winterkampioen in Italië, maar werd dat omdat de concurrentie punten verspeelde. Zelf verloor het kansloos met 0-3 van Atalanta Bergamo: “Ik weet nog niet of ik in de Coppa wedstrijd tegen Inter ga veranderen qua tactiek en opstelling. Daar moet ik nog een nachtje overslapen. Maar we zijn sterk en zullen ons dinsdag veerkrachtig tonen.”

“Kans op eerherstel”

Pioli is blij dat er dinsdag alweer gespeeld kan worden, want op die manier kan de nederlaag tegen Atalanta Bergamo snel worden weggespeeld. “Het mooie is dat er dinsdag alweer een derby tegen Inter op het programma staat. Dat geeft ons de kans op eerherstel en te tonen hoe goed we zijn.”

Statistieken

De uitgangspositie voor beide ploegen is duidelijk. In de Serie A is AC Milan de koploper en heeft het twee punten voorsprong op Internazionale, dat tweede staat.In de Coppa Italia won Inter in de vorige ronde met moeite van Fiorentina. Na een 1-1 stand werd in de verlenging door Inter topspits Romelu Lukaku de verlossende treffer gescoord: 1-2. Stefan de Vrij was op dat moment al gewisseld.Ook AC Milaan had in de achtste finales de grootste moeite om zich te plaatsen voor de volgende bekerronde. Het lukte de ploeg van trainer Pioli niet om te scoren tegen Torino. Pas in de verlenging werd de winnende goal gemaakt: 1-0 (wnv).

Head 2 Head

De laatste keer dat Inter bezoek kreeg van de stads- en stadiongenoot moest het een nederlaag slikken. Op 17 oktober 2020 wonnen de bezoekers de Milanese derby met 1-2. In het seizoen 2019 – 2020 verliep het totaal anders. Inter was heer en meester. Het won met 4-2.In 2017 speelden beide clubs uit Milaan voor het laatste gelijk in Giuseppe Meazza. Het werd in dat jaar 2-2 in de Milanese derby. In dat jaar speelde beide ploegen overigens ook in de Coppa tegen elkaar. AC Milaan speelde toen thuis en won – na verlenging - met 1-0.

Huidige vorm Internazionale Milaan

Inter wint niet gemakkelijk in 2021. Het boekte pas twee overwinning: op 3 januari versloeg het Crotone met 6-2 en op 17 januari werd in de Derby d’Italia Juventus met 2-0 verslagen.Daartegenover staat een nederlaag tegen Sampdoria (1-2) en een gelijkspel tegen AS Roma (2-2) en Udinese (0-0). Dat laatste gelijke spel vond afgelopen weekend plaats en zorgt ervoor dat Inter met een geknakt vertrouwen toewerkt naar deze stadsderby.

Huidige vorm AC Milan

Inter heeft echter het geluk dat ook AC Milaan met zichzelf worstelt. De huidige koploper in de Serie A verspeelde in het nieuwe jaar al zes punten. Milan gaf in de toppers tegen Juventus en Atalanta Bergamo twee keer niet thuis: 1-3 verlies van Juventus en afgelopen weekeinde de 0-3 nederlaag tegen Atalanta.Opvallend is dat beide nederlagen in San Siro werden geleden. Hoewel de plaats van deze Coppa Italia wedstrijd officieel Giuseppe Meazza is, blijft het natuurlijk óók het stadion van AC.

Lappenmand

Bij Inter staan Matías Vecino en Danilo D’Ambbrosio aan de kant. Vecino kampt als sinds 11 juli 2020 met een knieblessure. Het is niet bekend wanneer de 29-jarige centrale middenvelder terugkeert in de selectie. D’Ambrosio liep drie weken geleden een zijdeband-blessure op. De 32-jarige rechtervleugelverdediger zit hierdoor voorlopig in de lappenmand.Bij de bezoekers hebben een drietal spelers medische begeleiding nodig. Zij zullen hierdoor alle drie de stadsderby in de Coppa Italia moeten missen. Ismaël Bennacer is geblesseerd aan zijn dijbeen, Matteo Gabbia heeft een binnenbandblessure en Hakan Calhanoglu ontbreekt vanwege gezondheidsproblemen. Gianluici Donnarumma is geschorst.

Prognose

Onze wedtip voor de bekertopper in Italië is 2-1 voor Internazionale. De thuisploeg zit net iets beter in zijn vel. Wij verwachten niet dat Zlatan Ibrahimovic het beter gaat doen dan Lukaku. De Belg zal ook ditmaal beslissend zijn, zo verwachten wij. Wat voorspel jij? Check de odds en doe mee!

Quoteringen Inter Milan – AC Milaan

De online bookmakers hebben de odds bijzonder hoog ingeschaald. Winst van favoriet Inter is al x 2.11 keer je inleg waard. De winstbonus loopt nog verder op als AC Milaan de halve finale van de Coppa Italia bereikt: x 3.05.Komt er in de reguliere speeltijd geen beslissing? Dan worden de spelers die op een gelijkspel hebben ingezet de winnaar. Zij ontvangen in het 1X2 spelsysteem gemiddeld x 3.60 keer hun inleg.
De Coppa Italia wedstrijd Internazionale Milan – AC Milaan wordt gespeeld opdinsdag 26 januari 2021 en begint om 20:45 uur in Estadio Giuseppe Meazza in Milaan. Scoor jij de beste odds en deals bij deze bekerkraker in Italië? Plaats je weddenschap via VoetbalGokken.nl en pak een fraaie winstbonus bij een correcte voorspelling!

De beste Online Bookmakers