EFL Cup
20/12/20202 reacties

Welke ploegen plaatsen zich voor de halve finale van de Engelse EFL Cup?

Welke ploegen plaatsen zich voor de halve finale van de Engelse EFL Cup?
Dinsdag en woensdag wordt er gestreden voor een plekje in de halve eindstrijd van de Carabao EFL Cup. Er zijn nog acht ploegen die aanspraak kunnen maken op een plekje bij de laatste vier. EĂ©n van de mooiste affiches is die tussen Everton en Manchester United. VoetbalGokken blikt vooruit en helpt je een handje bij het bepalen van je voorspellingen voor deze op papier prachtige wedstrijd!

Carlo Ancelotti: “United is een fantastisch affiche”

Everton staat er prachtig op tot nu toe. In de Premier League wordt de ene na de andere grote ploeg aan de zegekar gebonden en ook in de EFL Cup heeft Everton zich al van haar beste kant getoond. Manager Carlo Ancelotti verwacht dan ook dat zijn jongens het Manchester United bijzonder moeilijk gaan maken woensdagavond: “Manchester United is een fantastisch affiche. Everton is op de goede weg, maar het kost tijd om iets op te bouwen. Het wordt weer een test om te zien waar we staan.”

“Klaar voor United-match”

Ancelotti spreekt over een proces dat tijd kost, maar kijkend naar de uitslagen dan is Everton al heel ver. Ancelotti bagatelliseert dat aan de vooravond van de topper in de EFL Cup en probeert zo de druk er wat af te halen: “We hebben het erg goed gedaan in onze laatste paar wedstrijden - schitterende prestaties en fantastische resultaten”, zei hij tegen Everton.uk.” We tonen meer consistentie. Dit seizoen zijn we goed begonnen, toen hadden we een moeilijk moment, maar op dit moment ben ik erg tevreden en heb ik het gevoel dat we klaar zijn voor de United match.”

Ole Gunnar Solskjaer: “Altijd strijd op Goodison Park”

Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer verwacht allereerst plezier, passie en trots van zijn spelers, maar tegen Everton wordt er vervolgens nog iets meer gevraagd: “Vechtlust. Met of zonder publiek op Goodison Park: het is altijd een echte strijd als we tegen Everton spelen.”

“Voetbal is anders”

Solskjaer gelooft in de selectie waarmee het werkt bij United. De manager ziet ook dat veel jongens het moeilijk hebben met de tijd waarin we leven en dat heeft ook zijn effect op het veld: “Voetbal is anders. Geen enkele speler heeft ooit maandenlang zonder publiek hoeven spelen. Vanuit huis is het gemakkelijk te roepen dat ze moeten presteren en passie moeten tonen. Maar dat is oprecht heel moeilijk. Ik ben er evenwel zeker van dat de boys woensdag tegen Everton weer zullen tonen hoeveel ze om voetbal geven en hoe graag ze willen winnen.”

Statistieken

In de vorige ronden van de EFL Cup moest Everton het opnemen tegen West Ham United, Fleetwood en Salford. Die laatste ploeg werd als eerst overwonnen met 3-0. Toen knikkerde de ploeg van trainer Ancelotti Fleetwood uit dit bekertoernooi met 2-5 en werd het 4-1 tegen West Ham United.Manchester United stroomden een ronde later in dan Everton en trof Luton en Brighton in de vorige speelronden. Van beide ploegen werd met 0-3 gewonnen door The Red Devils.

Head 2 Head

Everton en Manchester United kennen een rijke geschiedenis, maar in de EFL Cup speelden de teams al een mensenheugenis niet tegen elkaar. Wel werd er vorige maand nog een Premier League wedstrijd gespeeld in het Goodison Park Stadion van Everton. Manchester United was toen met 1-3 te sterk voor The Toffees. Vorig jaar won Everton in de Engelse competitie met 4-0 van United.

Huidige vorm Everton

In de laatste vijf duels boekte Everton drie overwinningen, speelde het eenmaal gelijk en verloor ook Ă©Ă©n keer.De nederlaag werd geleden op 28 november thuis tegen Leeds United. Het gelijkspel dateert van 5 december toen Everton bij Burnley met 1-1 het veld afliep. Vervolgens werden Chelsea (1-0), Leicester City (0-2) en Arsenal (2-1) aan de zegekar gebonden.

Huidige vorm Manchester United

The Red Devils hebben dezelfde statistieken als Everton: drie keer winst, 1x gelijk en 1x verlies. United verloor in de Champions League RB Leipzig: 3-2.In de Premier League is het elftal, waar onze landgenoten Donny van de Beek en Timothy Fosu-Mensah spelen, al ongeslagen sinds 1 november. Toen verloor het van Arsenal: 0-1. Vervolgens werd er in de Engelse competitie zes keer gewonnen. Alleen in de stadsderby tegen Manchester City werden punten verspeeld: 0-0. Afgelopen zondag maakte United indruk door met 6-2 te winnen van Leeds United.

Lappenmand

Luke Shaw en Scott McTominay waren lange tijd onzeker voor de EFL Cup wedstrijd tegen Everton, maar Solskjaer gaf maandag aan dat beide inzetbaar zullen zijn: “Ja, ik denk het wel”, zei Solskjaer toen hem werd gevraagd of beide spelers fit genoeg zijn voor de EFL Cup wedstrijd. “Luke is al een paar dagen ziek en pas vanmorgen fit bevonden. Scott, het lijkt een liesprobleem, dus ik weet het niet. Hopelijk duurt het niet te lang en heeft hij niet eerder spierblessures gehad, dus we weten niet hoe snel hij zal herstellen.”

Prognose

Wij voorspellen bij de wedkantoren dat beide teams sterk voor de dag zullen komen en wij houden het dan ook op een gelijkspel. Dat betekent wel dat de wedstrijd verlengd zal worden om een winnaar te krijgen voor de halve finale. Volop mogelijkheden dus om een leuke kerstbonus binnen te tikken. Onderstaand odd-overzicht geeft een beeld van de huidige gemiddelde quoteringen voor deze bekerwedstrijd.

Quoteringen Everton – Manchester United

De hoogste odd x 3.50 keer je inleg wordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in het Goodison Park Stadion.Een overwinning van Everton staat met x 3.20 keer je speelbedrag iets hoger ingeschaald dan de quotering voor een zege van Manchester United. Krijgt de ploeg van Donny van de Beek de ticket voor de halve finale te pakken, dan wordt jouw inleg op deze uitslag x 2.08 keer meer waard.
De kwartfinale van de EFL Cup Everton – Manchester United wordt gespeeld op woensdag 23 december om 21:00 uur in het Goodison Park Stadion te Liverpool. Welke ploeg wint en voegt zich toe aan de laatste vier teams? Profiteer mee van de hoogste odds en de beste deals. Bekijk op onze bookmakerspagina alle de quoteringen in de kwartfinales van de EFL Carabao Cup en scoor de beste deal!

De beste Online Bookmakers