Eredivisie
22/11/2018

Ajax gaat op weg naar troosteloze NAC in Breda

Ajax gaat op weg naar troosteloze NAC in Breda
Terwijl Ajax aan een lopende band de overwinningen binnenhaalt, lijdt NAC Breda de ene naar de andere nederlaag. Komende zondag treffen de twee teams elkaar ook nog eens in het Rat Verlegh stadion te Breda. Een makkie voor Ajax zou je denken, maar in de voetbalwereld komt het wel vaker voor dat één van de koplopers het moet afleggen tegen de nummer laatst. Staat dat lot Ajax ook te wachten of gaan de Ajacieden op volle toeren door. VoetbalGokken blikt alvast vooruit en analyseert hoe de bookmakers erover denken.

Erik ten Hag: “Ook NAC kan het Ajax lastig maken”

De Ajacieden treffen met NAC Breda een team dat vecht om uit de degradatiezone te komen. Voor de Nations League heeft Ajax laten zien dat het de vloer gelijk weet te wegen met de teams die onderaan het linke rijtje staan. Van Excelsior werd er met 1-7 ruimschoots gewonnen. Trainer Eric ten Hag is gebrand om dit resultaat ook in Breda te gaan halen, want PSV mag niet uit het oog verloren worden. “Er zijn nog steeds ploegen in de Eredivisie die het Ajax en PSV lastig kunnen maken, maar op dit moment lijkt het in ieder geval makkelijk te gaan. Wij mogen er alleen nooit zo over denken, ook niet als we tegen de nummer achttien (NAC, red.) moeten spelen”, aldus Ten Hag op Ajax-Showtime.

Hakim Ziyech reist niet mee naar Breda

Een groot nadeel voor Ajax is dat de club het zaterdag moet stellen zonder sterkhouder Hakim Ziyech. De middenvelder van Ajax speelde met zijn land een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Kameroen waarin hij twee keer scoorde, maar vervolgens een blessure op liep. Medisch onderzoek in Amsterdam heeft uitgewezen dat de Marokkaan een verrekking aan de binnenband van zijn rechterknie heeft opgelopen. Hierdoor mist het de wedstrijd tegen NAC en ook de Champions Leaguewedstrijd tegen AEK Athene.Over twee weken hoopt de middenvelder weer inzetbaar te zijn. Of dat op tijd is voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag is maar de vraag, maar zaterdag in Breda is hij er sowieso niet bij.  Naast Ziyech kan Ten Hag ook nog geen beroep doen op Zakaria Labyad, Carel Eiting en Hassane Bande. Maar die zullen een stuk minder hard gemist worden dan de middenvelder.

Mitchel van de Gaag: “Zaterdag tegen Ajax proberen te herpakken ”

Bij NAC Breda zitten ze alles behalve te wachten op de komst van Ajax in het Rat Verlegh stadion. Het team van trainer Mitchel van der Gaag staat met acht punten stijf onderaan de ranglijst. De laatst gespeelde wedstrijd werd verloren met 2-0 van FC Emmen en dat nadat er die week ervoor wel een overwinning binnen werd gehaald tegen Heracles Almelo 2-1.Van der Gaag wil aan de vooravond van de wedstrijd tegen Ajax niet spreken over een crisis bij zijn club. “Je kunt er alle benamingen aan geven. We staan laatste. Dus is het niet goed. Dat we degradatiekandidaat zijn is nu ook duidelijk”, aldus de trainer die zijn team bij elkaar probeert te vegen voor de komst van de Ajacieden. “Je moet een crisis wel op tijd onderkennen. Als je dat pas doet in de laatste fase van de competitie ben je te laat. We hebben geen andere keus dan ons zaterdag tegen Ajax gewoon weer gaan herpakken”, aldus dus coach op BN De Stem.

Blessures bij NAC

Voor de ontmoeting met Ajax zijn er bij NAC enkele spelers die forfait moeten geven. Verdediger Karol Mats, middenvelder Luka Ilic en aanvallers Paulo Fernades en Gervane Kastaneer kampen met blessureleed en zullen het duel tegen de Amsterdammers vanaf de tribune moeten volgen.

Statistieken

Het lot dat Excelsior twee weken geleden moest stikken is ook NAC al overkomen. Vorig jaar november werd de ploeg uit Breda met 0-8 compleet weggeblazen door Ajax. Ajax-speler Donny van de Beek scoorde die wedstrijd zelfs drie keer. Daartegenover staat dat de ‘Parel van het Zuiden’ in de afgelopen vijf ontmoetingen ook tweemaal met 0-0 terug naar Brabant afreisde na een wedstrijd in de Amsterdam Arena. Dat gebeurde in 2014 en een jaar later weer.

Pre-wedstrijdquoteringen voor NAC Breda – Ajax Amsterdam

Voor deze Eredivisie wedstrijd hebben de bookmakers torenhoge pre-wedstrijdquoteringen klaarstaan. Een stunt van NAC in het Rat Verlegh staat met x 24.00 (!) keer de inleg zeer hoog genoteerd.  Nog een hoge quotering in het 1X2 spelsysteem vinden we bij een gelijkspel x 9.25 keer je inleg. Het zou je niet verbazen, maar voor een overwinning van Ajax keren de bookies slechts x 1.11 keer het speelbedrag uit.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd NAC Breda – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zaterdag 24 november om 18:30 uur in het Rat Verlegh stadion te Breda. Kan de hekkensluiter stunten tegen Ajax en hun zegereeks doorbreken of gaan de Ajacieden verder met waar ze al lange tijd mee bezig zijn: winnen![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers