Eredivisie
07/09/2016

Ajax heeft vertrouwen in duel tegen Vitesse

Ajax heeft vertrouwen in duel tegen Vitesse
In Amsterdam is het vertrouwen in de club en in trainer Peter Bosz weer gestegen na een ruime overwinning tegen Go Ahead Eagles (0-3). Dit weekend wacht Ajax een thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Vitesse. Voor Ajax-middenvelder Hakim Ziyech is dit de eerste wedstrijd in Ajax-tenue, voor trainer Peter Bosz een hernieuwde kennismaking met zijn voormalige werkgever uit Arnhem.

Peter Bosz: “Ik loop hier niet voor weg”

Voor AFC Ajax liep het afgelopen tijd niet bepaald op rolletjes. Peter Bosz verloor met Ajax in drie duels maar liefst vijf punten. Het puntverlies werd geleden tegen Roda JC (2-2) en Willem II (1-2), twee teams uit het ‘rechterrijtje’ van de Eredivisie. Ook in de Champions League zat het Ajax niet mee. Na de afgang tegen Rostov ontbreekt de club dit seizoen ook weer in het `miljoenenbal`. Peter Bosz laat zich na deze tegenslagen niet uit het veld zetten. “Ik ben ook niet ingehuurd voor een makkelijke klus”, zegt de opvolger van Frank de Boer. “Ik zal blijven analyseren hoe het beter moet. Hoe we voetballend beter kunnen worden. Het gaat moeilijker dan ik had gehoopt. Maar ik loop hier niet voor weg.”Het afgelopen Eredivisie-duel tegen Go Ahead Eagles bracht Ajax weer wat moed. “Winnen is in onze situatie het beste medicijn”, zegt Bosz. Toch was de trainer nog niet tevreden. “We kunnen natuurlijk veel beter. Als wij met Ajax spelen zoals we kunnen spelen, dan valt de uitslag veel hoger uit. Dat heeft alles te maken met de situatie waarin wij zitten. Alles wat wij voor ogen hebben, moet beter”, vervolgde Bosz met zijn blik naar de wedstrijd tegen zijn oude club Vitesse. “De manier waarop we druk zetten, het compacter blijven, het sneller de bal terug hebben, maar ook het voetballende gedeelte. Wanneer wij op het middenveld goed bewegen, dan krijg je zoveel vrijheid”, aldus Bosz volgens Voetbal International.

Hakim Ziyech

Peter Bosz denkt een stukje van deze problemen weg te kunnen nemen met de komst van Hakim Ziyech, die tegen Vitesse zijn debuut zal maken voor de Amsterdamse ploeg: “Hij kan op het middenveld en aan de rechterkant spelen en we gaan hem opstellen waar we hem het hardst nodig hebben. Dat kan nog verschillen”, stelt de oefenmeester tegenover FOX Sport.

Henk Fraser: “Balbezit is iets wat we graag willen”

Bij Vitesse wordt er flink getraind voor de uitwedstrijd tegen Ajax. De Arnhemse club onder leiding van Henk Fraser kan na een gelijkspel tegen FC Utrecht 1-1 wel weer wat punten gebruiken. De nieuwe trainer weet waar de problemen binnen het team zich bevinden. “Balbezit is iets wat we graag willen, maar het rendement daaruit moet omhoog. De manier van spelen zoals wij willen moeten we nog meer verbeteren”, blikt de trainer vooruit naar de wedstrijd in de Amsterdam Arena.

Ricky van Wolfswinkel: “Ik wil me bij Vitesse laten zien”

Ricky van Wolfswinkel was de enige doelpuntenmaker in het duel tegen FC Utrecht. Van Wolfswinkel is verhuurd van Norwich City en maakte daar weinig speelminuten. “Nu wil ik me bij Vitesse weer laten zien. Ik heb de laatste twee jaar niet veel gespeeld. Dan kun je wel bij een mooie club in het buitenland onder contract staan, maar je wil altijd spelen. Als je niet speelt ben je ongelukkig”, zegt de Vitesse-huurling bij Voetbalzone.

Quoteringen voor Ajax - Vitesse

De bookmakers laten er geen voetbalgras over groeien. Bij de bookies is thuisploeg Ajax dé favoriet. De quotering voor winst van Ajax staat op x 1.50. Vitesse heeft in het verleden laten zien dat winst in de Amsterdam Arena goed mogelijk is voor de Arnhemmers. Op 10 augustus 2014 won Vitesse zelfs met 0-4 in Amsterdam. Mocht Vitesse weer verrassen, dan hebben de wedkantoren een quotering uitstaan van x 6.25 je inleg. Ook bij een gelijkspel kan met een notering van x 4.50 dik verdiend worden. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd Ajax – Vitesse wordt gespeeld op zondag 11 september om 16:45 uur in de Amsterdam Arena. Kan Ajax met Hakim Ziyech tegen Vitesse weer inlopen op de concurrentie of gaan de Arnhemmers stunten? Maak jouw voorspelling geld waard en zet in via de bookmakers van VoetbalGokken.nl.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers