Eredivisie
13/09/2018

Ajax ontvangt thuis FC Groningen in Eredivisie

Ajax ontvangt thuis FC Groningen in Eredivisie
Aankomende zaterdag wordt de Johan Cruijff Arena alvast lekker opgewarmd voor het Champions League-duel tegen AEK Athene (19 september). Ajax speelt zaterdagavond in het kader van de Eredivisie namelijk ook al een thuiswedstrijd. Tegenstander is FC Groningen. De ‘trots van het Noorden’ kende een zeer stroeve seizoenstart met twee nederlagen op rij. In de uitwedstrijd bij De Graafschap werden de eerste drie punten van het seizoen gepakt, maar vlak voor de interlandbreak zagen de thuissupporters van FC Grun hun ploeg met 0-1 verliezen van PEC Zwolle. Kan FC Groningen zich oprichten tegen Ajax of tanken de Amsterdammers vertrouwen voor het eerste groepsduel in de Champions League? VoetbalGokken blikt vooruit!

Erik ten Hag: “FC Groningen voor ons ook al Champions League”

Afgelopen seizoen was de uitwedstrijd in Euroborg een ware hel voor Erik ten Hag en zijn ploeg. Al in de eerste helft kwamen de Amsterdammers met 1-0 achter en het spel was om te huilen. De kritiek op de trainer nam toe, zelfs tijdens de wedstrijd. In de slotfase redde Klaas-Jan Huntelaar het vege lijf van zijn coach door de 1-2 binnen te prikken, maar de wedstrijd in Groningen zal Ten Hag niet snel vergeten. Tijd dus om revanche te nemen nu de Noorderlingen naar de hoofdstad afreizen: “De wedstrijd tegen FC Groningen is voor ons eigenlijk ook al een Champions Leaguewedstrijd, net als Vitesse dat was. We hadden het vorig seizoen tegen zowel Vitesse als FC Groningen erg moeilijk. Dat willen we dit jaar uiteraard beter doen. Bovendien zorgt een thuisoverwinning ervoor dat je met een goed gevoel richting het duel tegen AEK Athene kan toewerken”, zo stelt de hoofdcoach van de Amsterdammers op Ajax Showtime.

Frenkie de Jong: “Eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste”

Frenkie de Jong – die afgelopen weekend voor het eerst in de basis stond bij Oranje – pakte zijn eerste basisplaats bij Ajax in de wedstrijd tegen FC Groningen. De jongeling staat nog altijd in de belangstelling van FC Barcelona, maar is vooral bezig met het hier en nu. “De eerstvolgende wedstrijd is het belangrijkste en dat is Groningen thuis”, zo vertelde De Jong na de Nations Leaguewedstrijd tegen Frankrijk waarna veel journalisten hem vroegen naar zijn toekomstplannen. De Jong keerde net als Mathijs de Ligt en Daley Blind pas dinsdag weer terug op het trainingsveld in Amsterdam. De international hadden een dagje extra rust gekregen van Ten Hag om zich zodoende optimaal voor te kunnen bereiden op de hervatting van de competitie en de aankomende CL-duels.

Trainer FC Groningen: “Vervelend dat Ajax na interlandbreak komt”

FC Groningen trainer Danny Buys baalt dat de wedstrijd in Amsterdam direct volgt op een vrij weekend waarin Oranje twee duels speelde. “Dat is vervelend. We gingen met een nederlaag (tegen PEC Zwolle, red.) de interlandbreak in en dan ga je met een rotgevoel zo’n weekend in. Natuurlijk is het mooi om tegen Ajax te spelen, maar het moment is niet ideaal. En dat komt mede doordat we de laatste competitiewedstrijd voor Ajax-uit hebben verloren. Dat is pijnlijk en draag je mee totdat je weer wint”, aldus Buys bij FC Groningen TV.

Ex-Ajacied Cassierra belangrijke schakel bij FC Groningen

Naast de kennis en ervaring over Ajax die zijn assistent Hennie Spijkerman bezit, heeft Buys ook de beschikking over een ex-Ajacied in zijn selectie: Mateo Cassierra. Ron Jans, technisch manager bij FC Groningen: “Cassierra past heel goed in ons elftal en is mede dankzij onze goede relatie met Ajax bij ons komen spelen. Wij volgen – net als veel andere Eredivisieclubs – de wedstrijden van Jong-Ajax op de voet. Cassierra viel ons al langere tijd positief op en toen Overmars aangaf dat er mogelijkheden waren om hem over te nemen hebben we direct toegeslagen.”

Statistieken

De duels tussen Ajax en FC Groningen hebben een rijke geschiedenis. Hoewel de Noordelingen afgelopen jaren meerdere hoogtepunten kende – waaronder bekerwinst en Europees voetbal – is er deze eeuw nog geen enkele keer gewonnen van Ajax. Niet in Amsterdam en niet in Groningen. Wel wisten ze een aantal malen punten af te snoepen van de hoofdstedelingen. Dat gebeurde vooral in Groningen: seizoen 2016/2017 1-1, seizoen 2013/2014 ook 1-1 en in 2001: 3-3. De enige keer in de afgelopen achttien jaar dat Ajax thuis niet wist te winnen van Groningen was in 2007. Op 2 september werd het 2-2. Klaas-Jan Huntelaar speelde toen ook al mee bij de Amsterdammers. Hij redde een punt nadat Markus Berg FC Groningen met twee goals op voorsprong had gezet. Dat gebeurde overigens na de 1-0 van Luis Suarez. Uiteindelijk werd het dus 2-2, een uitslag waar ze in Groningen voor zouden tekenen en waar ze bij Ajax nu al nachtmerries van krijgen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax Amsterdam – FC Groningen

Deze competitiewedstrijd levert bij de bookmakers zeer hoge pre-wedstrijdquoteringen op. Wie durft te spelen op een zege van Groningen kan bij winst van rekenen op een uitkering van x 18,00 (!) keer de inleg. Voor een gelijkspel in de Arena hebben de bookies met x 8,00 keer de inleg nog een hoge odd voor deze wedstrijd genoteerd. Voor winst van Ajax staat in het 1X2 spelsysteem x 1,15 keer het speelbedrag genoteerd.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisiewedstrijd Ajax Amsterdam – FC Groningen wordt gespeeld op zaterdag 15 september om 20:45 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Tankt Ajax vertrouwen voor de Champions League door te winnen van Groningen? Zet vandaag nog in bij je favoriete bookmaker en doe mee met Ajax – Groningen.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers