Eredivisie
02/12/2015

Ajax viert pakjesavond met SC Heerenveen

Ajax viert pakjesavond met SC Heerenveen
Op zaterdag vijf december speelt Ajax tegen SC Heerenveen. De koploper heeft afgelopen weekend uit gewonnen van PEC Zwolle (0-2) en speelt op sinterklaasavond in de eigen Arena. Ook Heerenveen wist in de vorige speelronde drie punten te pakken. Het thuisduel tegen Roda JC werd met 3-0 gewonnen.

“Dat is een belangrijke les”

Voor Ajax is de buit weer binnen en kan zich nu weer volledig gaan focussen op de volgende wedstrijd. SC Heerenveen is op pakjesavond te gast bij de Amsterdamse koploper en bij winst kan Ajax een extra kadootje uitpakken. PEC Zwolle is dan wel verslagen, maar volgens trainer Frank de Boer had Ajax de wedstrijd al veel eerder in het slot kunnen gooien. De Boer hoopt dat zijn spelers dit goed realiseren en meenemen naar de wedstrijd tegen de Friezen. “De verantwoordelijkheid om een wedstrijd te killen, dat moeten ze echt gaan beseffen. We hebben het in andere wedstrijden ook al gehad, dat we een wedstrijd kunnen beslissen in de eerste helft. Nu wist je dat je volle bak moest gaan in de tweede helft, omdat zij wat anders gaan doen. Dat zie je dan ook. Ik denk dat ze echt moeten gaan beseffen dat als je een wedstrijd bij de strot hebt, je niet moet loslaten maar juist moet doorknijpen. Dat is een belangrijke les, ook voor de komende wedstrijd tegen Heerenveen”, besluit De Boer op AjaxTV.

“Hij is er klaar voor”

Voor Donny van de Beek verliep de week op rolletjes. Het jonge talent van Ajax speelde zondagmiddag in de basis van het eerste elftal van Ajax. "Toen ik het hoorde, dacht ik wel: wow. Ik ben blij met het vertrouwen van de trainer", zei Van de Beek. De jonge middenvelder heeft zich van zijn goede kant mogen laten zien, toen hij afgelopen donderdag mocht invallen in de Europa Leaguewedstrijd tegen Celtic. Volgens de trainer is Van Beek klaar voor het echte werk. “Hij houdt zich goed op trainingen, hij is er klaar voor”, aldus De Boer voor de camera's van FOX Sports. “Hij is een echte middenvelder”, zegt de trainer van Ajax. Ook Donny van Beek was blij met zijn gespeelde minuten. "Ik speelde mijn eigen spel en kon goed meekomen. Ik vind dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld, ook als team. Al was het in de tweede helft iets minder, maar we hadden wel de controle over PEC, dus daar ben ik blij mee." De verwachting is dat De Boer ook in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen een beroep zal doen op de talentvolle middenvelder.

“Dat vind ik hartstikke mooi”

Afgelopen weekend heeft SC Heerenveen gewonnen van Roda JC en dat na de crisis die de Friese club achter de rug lijkt te hebben. Voor trainer Foppe de Haan werden de emoties iets te veel en liet zijn tranen de vrije loop. “Ik zit daar naar te kijken en dat doet me echt wat”, zei de trainer geëmotioneerd. “Je doet het voor de mensen, dat is eigenlijk mijn grote hobby. Ik vind dat we kwaliteiten hebben in de ploeg en dat het weer moet lopen. Dat de mensen naar het stadion komen omdat ze het 'hartstikke' mooi vinden. Vanavond zag ik dat het weer begint te komen. Dat voel ik en dat vind ik hartstikke mooi. We kijken dan ook enorm uit naar de wedstrijd in Amsterdam", aldus De Haan die enkele weken geleden de taak van de hoofdtrainer op zich nam, nadat Dwight Lodeweges noodgedwongen moesten vertrekken uit het Abe Lenstra-stadion.

Bookmakers

De bookmakers pakken flink uit op deze wedstrijd. Winst voor SC Heerenveen wordt gequoteerd met een zeer hoge x 9,00 bij de 1X2-strategie. Bij de Correct Score (CS) en Under/Over-strategieën liggen de quoteringen zelfs nog hoger. Winst voor Ajax wordt in de pre-wedstrijd quoteringen op x 1,30 gezet. Bij een gelijkspel spelen de wedkantoren weer voor Sinterklaas: x 5,50. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Ajax – SC Heerenveen wordt gespeeld op zaterdag 5 december om 20:45 uur in de Amsterdam Arena. Maak pakjesavond nog spannender en speel mee met deze wedstrijd. Wie weet trakteer je jezelf op een extra sinterklaaskadootje via VoetbalGokken.nl![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers