Eredivisie
26/09/2018

Avondje NAC voor koploper PSV Eindhoven

Avondje NAC voor koploper PSV Eindhoven
Het avondje NAC was jarenlang een begrip, vooral in de Brabantse derby tegen PSV kon het spoken in Breda. Maar sinds de club degradeerde uit de Eredivisie is het fenomeen langzaam maar zeker verdwenen. Aankomend weekend gaat er bij de Parel van het Zuiden vast en zeker weer wat nostalgische gevoelens opbloeien als koploper PSV Eindhoven op bezoek komt. Een heerlijke Brabantse derby op zaterdagavond, dat staat garant voor spektakel en topquoteringen!

Mark van Bommel: “Ontwikkelingen gaan snel”

PSV is de trotse lijstaanvoerder in de Eredivisie. De regerend landskampioen was al koploper, maar zette afgelopen zondag de puntjes op de i door directe concurrent Ajax met 3-0 te verslaan. Na een altijd lastige beker-intermezzo wordt zaterdag de competitie hervat tegen NAC Breda. Voor Mark van Bommel wordt dit duel een examen voor zijn elftal. “We zijn ermee begonnen dat de spelers onze speelwijze onder de knie krijgen. Die ontwikkelingen gaan snel”, zelfs sneller dan Van Bommel zelf had verwacht. De oefenmeester beseft dat zijn spelers niet gemotiveerd hoeven te worden voor een thuiswedstrijd tegen Ajax, maar ook tegen NAC moet iedereen scherp zijn. “We willen elke wedstrijd laten zien dat we elke situatie voetballend kunnen oplossen. Als dat net lukt hebben we ontzettend veel wapens. Zowel qua snelheid als lengte. Luuk de Jong is erg belangrijk voor ons. Ook tegen ploegen als NAC zullen we zijn lengte weer nodig hebben om door de hechte defensie te breken”, zo staat te lezen op voetbalprimeur. 

Ex-NAC’er Angelino: “Dat ik nu bij PSV speel, heb ik aan NAC te danken”

In elke wedstrijd zijn er verschillende dwarsverbanden te leggen, maar die van PSV-linksback José Angel Tasende – alias Angelino - is het wel heel bijzonder. Vorig jaar stond hij nog bij Manchester City onder contract, werd uitgeleend aan NAC Breda en werd daar vervolgens met 0-8 weggespeeld door Ajax. Nu – amper een jaar later – wint hij met PSV met 3-0 van de Amsterdammers. En komend weekend wacht de confrontatie tegen zijn oude club. “Dat ik nu bij PSV speel, heb ik ook aan de fans en mensen die bij NAC werken te danken. Zij gaven me steeds het vertrouwen, op een moment dat nog niet duidelijk is welke kant mijn carrière uit zou gaan. Dat zal ik nooit vergeten”, tekent het Eindhovens Dagblad op uit de mond van de 21-jarige Spanjaard.

NAC-trainer Van der Gaag: “PSV in momenteel de te kloppen ploeg”

Mitchel van der Gaag speelden in het verleden zelf voor PSV, maar moet het nu als trainer van NAC opnemen tegen de Eindhovenaren. En dat wordt erg lastig, beseft hij: “PSV is momenteel de te kloppen ploeg in Nederland”, vertelt Van der Gaag aan VI. Het blad tekent uit zijn mond op dat NAC vooral bang is voor de counterkwaliteiten van PSV: “Dat is de valkuil. Als je denkt dat er wat te halen valt, neem je niet iets meer risico’s dan je eigenlijk misschien moet nemen en dan slaan ze toe. Dat is absoluut een kwaliteit.”

Gianluca Nijholt: “NAC is nu lachertje van de Eredivisie”

De 28-jarige verdediger Gianluca Nijholt ziet het komende zaterdag allemaal niet goed komen. Na de dikke nederlaag tegen VVV wordt het tegen PSV helemaal een drama, zo vertelt de middenvelder in BN de Stem. “Ik kan hier een mooi verhaal vertellen: het komt goed, maar dat is niet zo. Het is dramatisch. Zoals we nu spelen zijn we het lachertje van de Eredivisie. En als dan PSV voorbij komt, ben ik bang voor een extreem grote nederlaag. Ik kan er verder niks van maken”, aldus een duidelijk aangeslagen middenvelder vooruitkijkend op het duel tegen PSV.

Pre-wedstrijdquoteringen voor NAC - PSV

NAC Breda staat na zes speelronden op de zeventiende plek. Alleen van De Graafschap werd gewonnen, daarna volgden vier nederlagen op rij. De bookies hanteren dan ook hoge odds bij een zege van NAC: x 10,50 je inleg. Ook als het de ploeg uit Breda lukt om PSV op een gelijkspel te houden, kunnen spelers op die uitslag een mooie uitkering tegemoet zien: x 6,50 het ingelegde speelbedrag. Vanzelfsprekend is de uitkering bij een Eindhovense zege niet zo hoog: x 1,24 is echter altijd nog een leuke odd om een gokje mee te wagen. 18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']Het Eredivisieduel NAC Breda – PSV Eindhoven wordt gespeeld op zaterdag 29 september om 18:30 uur in stadion Rat Verlegh. Zet nu in op de uitslag die jij verwacht en speel mee met deze Brabantse derby in de Nederlandse competitie. Zet je in op koploper PSV of hou je van een uitdaging en wordt het met dichtgeknepen billen hopen op een stunt van NAC? Volgende week is er weer Champions Leaguevoetbal en afgelopen week was er bekervoetbal. Statistisch gezien zijn competitieduels die daartussenin vallen altijd goed voor verrassingen, dus wie weet!?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers