Eredivisie
25/10/2018

De Klassieker zorgt voor hoge quoteringen bij de bookmakers

De Klassieker zorgt voor hoge quoteringen bij de bookmakers
Na een geweldige voetbalweek wacht er dit weekend nog een fantastisch toetje op het programma! Zondag treden aartsrivalen Ajax en Feyenoord elkaar aan in de Johan Cruijff Arena. De 183ste uitgave van de Klassieker wordt dit keer in Amsterdam gespeeld. De altijd beladen derby wordt de laatste jaren het meest gewonnen door de Ajacieden, maar gaan ze dat zondag weer voor elkaar krijgen? Debookmakersverwachten een zege 020, maar wellicht kan 010 de rollen eindelijk een keer omdraaien? Een Rotterdamse stunt zorgt voor spectaculaire odds! Wie kies jij als winnaar van deze clash?

Erik ten Hag: “Niet even makkelijk winnen”

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft deze weken weinig tijd om zijn elftal bij te spijkeren. Zondag wacht de topper tegen Feyenoord, dat dit seizoen nog niet zijn beste vorm etaleerde. De oefenmeester van de Amsterdammers beseft dat dergelijke statistieken in een beladen topper al deze niet meer tellen: “Het is echt niet zo dat we even makkelijk gaan winnen”, waarschuwt Ten Hag in De Telegraaf. “Zij hebben ook goede spelers. We zullen met dezelfde intensiteit moeten spelen. Dan heb ik wel vertrouwen in een goede afloop van deze Klassieker.”

Lasse Schöne: “De Klassieker is een wedstrijd op zich”

Ook Lasse Schöne heeft na de gewonnen wedstrijd tegen Benfica enorm veel zin in de Klassieker. “Dat zijn bijzondere wedstrijden”, zegt de Deen op Ajaxshowtime. “We hebben een geweldige reeks en doen het op dit moment erg goed. Als we spelen zoals we kunnen, maken we een hele goede kans. De Klassieker is een wedstrijd op zich. De wedstrijd van het jaar, fantastisch om te spelen. De heren uit Rotterdam komen hier ook met een gevoel van: we willen wat laten zien”, aldus Schöne. 

Donny van de Beek: “Heel belangrijke wedstrijd”

Dat er zondag opnieuw een zeer belangrijke wedstrijd op het menu staat om de klopjacht op PSV voort te zetten is volgens Donny van de Beek geen probleem. “Dit is een heel belangrijke wedstrijd, die direct volgt op de Champions Leaguewedstrijd. Maar ik denk dat we genoeg tijd hebben om te rusten en er tegen Feyenoord weer te staan”, aldus Van de Beek op VP.

Mathijs de Ligt: “De Klassieker wordt een mooie uitdaging”

Ook supertalent Mathijs de Ligt beseft dat er van aartsrivaal Feyenoord gewonnen moet worden om die andere titelkandidaat PSV niet uit het oog te verliezen. “Het is een wedstrijd die veel kan bepalen in het seizoen. De Klassieker wordt weer een mooie uitdaging”, aldus De Ligt op Ajaxshowtime.

Giovanni van Bronckhorst: “Mooiste wedstrijd die je kunt spelen”

Feyenoord heeft voorafgaand aan het duel in Amsterdam twee punten minder dan Ajax. Een overwinning in het hol van de leeuw zou dan ook betekenen dat Van Bronckhorst en zijn mannen de tweede plaats overnemen van het keurkorps uit de hoofdstad: betekenen. ““We kunnen er zondag met een goed resultaat overheen. In een lastige wedstrijd, dat weten we ook, maar het zijn wel de mooiste wedstrijd die je kunt spelen. Er is een verschil met Ajax, dat de laatste weken in vorm is, maar in dit soort wedstrijden zegt dat niet altijd wat de uitslag wordt.”

Steven Berghuis en Yassin Ayoud kunnen zondag aantreden tegen Ajax

Het is voor de trainer nog afwachten of Steven Berghuis wel mee kan naar Amsterdam. De aanvaller viel uit in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. “Het was knie tegen knie en hij had te veel last om door te gaan, maar ik verwacht niet dat Steven er zondag niet bij kan zijn”, aldus Van Bronkhorst die ook verwacht weer een beroep te kunnen doen op Yassin Ayoub. De middenvelder kende een lichte terugval toen het maandag met de beloften meespelen tegen Jong RKC Waalwijk. “Hij kreeg weer last van de enkel waar hij al last van had. Maar ik verwacht dat hij zondag beschikbaar is”, zegt Van Bronckhorst op NU.

Eric Botteghin: “Volle bak gaan, agressief spelen. Dan zijn we toch moeilijk te verslaan”

Eric Botteghin heeft er alle vertrouwen in dat Feyenoord een goed resultaat gaat halen in de Arena. “Ajax en PSV ogen erg sterk, maar we spelen in een seizoen maar vier duels tegen die twee ploegen. Feyenoord moet in de andere wedstrijden zo weinig mogelijk laten liggen en zich wapenen in de topduels. Ja, dat kan ook tegen Ajax.” aldus Botteghin in het ADDe verdediger van Feyenoord wijst vooral op de sterke resultaten van Ajax de laatste tijd. “Natuurlijk, die ploeg speelde tegen Bayern München ronduit sterk. Maar aan de andere kant verloor Ajax ook gewoon kansloos van PSV.”

“Volle bak gaan én agressief spelen”

Botteghin kent zijn klassiekers en weet dat Feyenoord het altijd lastig heeft in Amsterdam en ook dat winnen in de Eredivisie tot nu toe niet vanzelfsprekend is voor de Rotterdamse topploeg: ”Ja, de statistieken zijn dramatisch. We winnen onze wedstrijden nog niet makkelijk. En we hebben één echt zeer slechte week gekend. Trencín en De Graafschap waren pijnlijke nederlagen voor ons. Ajax en PSV zijn beter begonnen, dat is duidelijk. Maar wij moeten blijven geloven in succes, dat is volgens mij cruciaal. Volle bak gaan, agressief spelen. Dan zijn we toch moeilijk te verslaan”, besluit Botteghin.

Wedstrijdoverzicht

Elke voetballiefsupporter kan van de Klassieker genieten, maar de Ajacieden deden dat in het verleden het meest. In januari dit jaar won Ajax met 2-0 van de Feyenoorders. Het jaar daarvoor werd het 2-1 in de Arena en die ongeslagen reeks gaat zelfs terug 2005. Toen wist Feyenoord met 1-2 Ajax in eigen huis te verslaan. Ook in 2001 was dat het geval. De Ajacieden verloren voor eigen publiek met 3-4. Toch is er niet altijd een winnaar in de Klassieker. In januari 2015 bleef het 0-0 op het scorebord en ook in 2011 en 2004 kwam er na negentig minuten speeltijd geen winnaar het veld af lopen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax - Feyenoord

De bookmakers hebben voor de Klassieker hoge pre-wedstrijdquoteringen gereed staan. De odds wijken nog al uiteen. Winst van Feyenoord staat met x 6.70 keer de inleg het hoogst genoteerd. Een gelijkspel tussen deze twee aartsrivalen krijgt een quotering van x 5.10 keer de inleg mee. Een thuiszege van Ajax levert je in het 1X2 spelsysteem x 1.41 keer de inleg op.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Klassieker Ajax – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 28 oktober om 14:30 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Kunnen de Ajacieden na Benfica ook de Feyenoorders met lege handen naar huis terug sturen of winnen de Rotterdammers sinds 2005 weer eens in de Arena? Maak deze Klassieker helemaal geweldig door mee te spelen via VoetbalGokken![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers