Eredivisie
27/08/2015

Eerste topper seizoen 2015/2016: PSV – Feyenoord

Eerste topper seizoen 2015/2016: PSV – Feyenoord
Op zondag 30 augustus wordt de eerste kraker van dit seizoen gespeeld. In het Philips Stadion te Eindhoven nemen PSV en Feyenoord het tegen elkaar op. Voor regerend landskampioen PSV is het winnen van deze thuiswedstrijd cruciaal, voor de Rotterdammers zal dit duel vooral een bevestiging zijn dat de ploeg weer is aangesloten bij de top in Nederland.

PSV zoekende

In Eindhoven is men nog altijd niet bekomen van de feestvreugde van de landstitel. De langverwachte landstitel liet zeven jaar op zich wachten, maar kende ook een duidelijke keerzijde. De beste spelers vertrokken naar het buitenland en dus boette de ploeg van trainer Phillip Cocu behoorlijk aan kwaliteit in. Memphis Depay maakt inmiddels het mooie weer bij Manchester United en ook Georginio Wijnaldum heeft zijn draai bij zijn nieuwe werkgever inmiddels helemaal gevonden. Hoe anders is het voor PSV. De nieuwelingen bij de Eindhovenaren moeten zich nog volledig aanpassen. Hector Moreno moest zelf noodgedwongen wedstrijden missen omdat zijn ex-werkgever FC Porto dwars lag. Voor Davy Propper – ex-Vitesse – verliep de overgang nog het minst moeizaam: “Ik ben hier heel goed opgevangen. Je voelt je gelijk thuis bij deze club. Voor mij is het een harstikke mooie stap en ik ben zeer blij dat ik bij PSV mag spelen”, aldus de middenvelder tegenover Omroep Brabant over zijn ‘geruisloze’ overgang naar de landskampioen. Welke rol Lestienne en Pereiro gaan vervullen is nog onduidelijk. Op die posities werd afgelopen wedstrijden nog flink wat gewisseld met onder meer Maher en Hendrickx in plaats van Pereiro op de positie naast Andres Guardado.

Feyenoord zoekt weg naar de top

Met het terughalen van Dirk Kuyt en Eljero Elia naar Rotterdam-Zuid toont Feyenoord ambitieus te zijn en weer structureel mee te willen doen om de prijzen. De start van het seizoen was veelbelovend, maar de uitwedstrijd tegen PSV wordt de eerste serieuze test voor de Rotterdammers. De verwachtingen bij Het Legioen zijn hoog: “Dat is terecht, want mijn eigen verwachtingen bij deze club zijn ook hoog. Ik wil het maximale eruit halen”, aldus Elia op de website van Feyenoord.De 28-voudig international was blij met zijn eerste minuten in het shirt van de Rotterdammers. “Het gaat erom dat ik weer ritme op doe en weer meega in de automatismen. De afgelopen weken heb ik hard getraind, ik merk dat ik steeds meer kracht krijg.”De technische staf heeft ervoor gekozen om Elia rustig te brengen. Hij hoopt aanstaande zondag deel uit te maken van de wedstrijdselectie van Giovanni Van Bronckhorst voor de topper tegen PSV. “Ik heb het gevoel dat ik daar klaar voor ben”, zegt Elia. “De trainer is voorzichtig met me, wil me niet direct voor de leeuwen gooien.”

Bookmakers

Op topwedstrijden wordt veel gegokt. Dit betekent dat de wedkantoren ook hogere uitkeringen kunnen uitloven aan spelers die de juiste uitslag voorspellen. Sinds februari 2013 won PSV slechts eenmaal van Feyenoord. Die overwinning was de memorabele 4-3 zege van afgelopen seizoen, waarbij Depay in de slotseconden nog de winnende treffer wist te maken. De bookmakers hebben deze spectaculaire, maar moeizame zege onthouden en zijn dus extra voorzichtig in de quoteringen. Een zege van de Eindhovenaren levert minder op dan winst voor Feyenoord, maar een gelijkspel heeft bij de meeste bookies de hoogste odd. Bekijk de actuele noteringen bij onze officiële partners hier. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisietopper PSV - Feyenoord wordt gespeeld op zondag 30 augustus om 16:45 uur in het Philips Stadion te Eindhoven. Zet in en pak de winst bij deze eerste topper van dit voetbalseizoen.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers