Eredivisie
03/12/2018

Eredivisie inhaalwedstrijd Feyenoord ontvangt opnieuw VVV Venlo in de Kuip

Eredivisie inhaalwedstrijd Feyenoord ontvangt opnieuw VVV Venlo in de Kuip
Aanstaande donderdag wordt in de Eredivisie de inhaalwedstrijd Feyenoord tegen VVV Venlo afgewerkt. Die wedstrijd werd op zondag 4 november gestaakt na het uitvallen van de lichtmasten in de Kuip. Na de overwinning op PSV is Feyenoord extra gemotiveerd om tegen VVV het beste beentje voor te zetten, maar ook de ploeg uit Venlo heeft nog iets goed te maken voor de club en supporters. De pre-wedstrijdquoteringen duiden alvast een spannende pot!

Giovanni van Bronckhorst: “Belangrijk om te winnen van VVV Venlo”

Afgelopen zondag kregen de Feyenoorders koploper PSV op bezoek en werd er met 2-1 gewonnen door de Rotterdammers. Volgens trainer-Giovanni van Bronckhorst een goed begin van de week waarin er drie wedstrijden gespeeld moeten worden. “We hebben door de winst op PSV veel vertrouwen getankt voor de wedstrijd tegen VVV Venlo”, aldus de trainer van Feyenoord tegen de NOS. De Eindhovenaren hebben nu tien punten meer dan Feyenoord dat 29 punten telt. “Als we donderdag winnen van VVV zijn dat er nog zeven en is alles nog mogelijk. We kunnen een belangrijke stap zetten deze week”, zegt Van Bronckhorst. Na het duel tegen de Venlonaren reist Feyenoord af naar FC Emmen die het momenteel moeilijk hebben in de Eredivisie.

Steven Berghuis: “Ik wil door”

Aanvaller Steven Berghuis kan dan ook niet wachten om VVV Venlo te ontvangen. “Ik wil zo snel mogelijk naar donderdag. Die gaan we ook gewoon winnen. Ik wil nu door”, aldus de enthousiaste 26-jarige aanvaller tegenover de verslaggever van de NOS.

Blessuren bij Feyenoord

De wedstrijd tegen PSV heeft voor Feyenoord wel zijn tol geëist. Nicolai Jörgensen werd kort voor rust vervangen door Dylan Vente en ook Jordy Clasie haalde het einde van de wedstrijd niet.Volgens Van Bronckhorst was Clasie misselijk. “Hij had een schoen tegen zijn hoofd gekregen in de eerste helft en werd later in de wedstrijd misselijk en duizelig”, vertelt de coach die hoopt dat zijn aanvoerder donderdag wel weer aanwezig is.Jörgensen heeft last van zijn hamstring en de trainer vreest dan ook dat de schade bij zijn Deense spits dusdanig is dat hij VVV misschien moet missen: “Bij Nico voelde het niet goed. We gaan kijken hoe het donderdag is”, meldt Van Bronckhorst in De Telegraaf. Feyenoord moet het donderdag ook nog zonder Robin van Persie stellen. De aanvaller kampt nog steeds met een kuitblessure.

VVV Venlo wil profiteren van ‘ambiance’ in Rotterdamse Kuip

Bij VVV Venlo moet de wedstrijd tegen Feyenoord de schade van afgelopen weekend goedmaken. De ploeg die in de Eredivisie op de achtste plaats staat verloor met 4-1 van Heracles Almelo. Ook de week daarvoor leverde niet veel punten op. De ploeg van trainer Maurice Steijn speelde thuis tegen AZ Alkmaar een gelijkspel 2-2.

Maurice Steijn: “Feyenoord-uit is ontzettend lastig voor ons”

Steijn hoopt natuurlijk op een stunt, maar zag ook afgelopen zondag tegen PSV dat de selectie van Feyenoord gewoon sterker is dan zijn elftal: “Feyenoord speelt ook nog een thuis, dus dat wordt ontzettend lastig voor ons. Van onze selectie heeft naar mijn weten niemand in de Kuip gespeeld. Ik wel drie keer. Het is anders dan andere stadions, maar de jongens hebben ook uit gespeeld bij Groningen, Vitesse en Twente. Dat zijn weliswaar andere stadions met een andere soort druk, maar die jongens kunnen dat wel. Ik hoop dat die ambiance van de Kuip een extra boost geeft”, vertelt de coach op de website van de Limburgse club.

“Nog niet klaar bij VVV”

Het had overigens weinig gescheeld of Steijn had donderdag naast Van Bronckhorst gezeten: “Ik had afgelopen zomer een goed gesprek met directeuren Jan de Jong en Martin van Geel, daarna ook met Giovanni van Bronckhorst. Uiteindelijk is dat afgeketst en heb ik geconcludeerd dat ik nog niet klaar ben bij VVV”, zo meldt VI op haar website.Trainer Maurice Steijn mist tegen Feyenoord aanvaller Danny Post. De aanvoerder heeft last van een hamstringblessure en speelde tegen Heracles ook al niet mee. De blessure lijkt mee te vallen, maar de wedstrijd in de Kuip komt nog te vroeg. Verder moet de club uit Limburg ook Peter van Ooijen missen tegen donderdag. De middenvelder is voor twee wedstrijden geschorst na zijn rode kaart in het duel met AZ. Tegen Heracles was dat de eerste wedstrijd en Feyenoord de tweede. Van Ooijen mag komend weekend tegen FC Groningen weer in actie komen. Ook Roel Jansen doet niet mee. De 28-jarige middenvelder heeft een knieblessure.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord – VVV Venlo

De bookmakers schatten de kansen van Feyenoord hoog in. De pre-wedstrijdquotering voor winst van VVV Venlo staat dan ook het hoogst aangestipt in het 1X2 spelsysteem. Je inleg wordt x 11.50 keer verdubbeld als VVV in de Kuip gaat stunten. Nog een hoge odd staat genoteerd voor een gelijkspel x 6.30 keer het speelbedrag. Als Feyenoord wint is de pre-wedstrijdquoteringen x 1.23. De ploeg uit Rotterdam is dan ook torenhoog favoriet bij de wedkantoren.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie inhaalwedstrijd Feyenoord – VVV Venlo wordt gespeeld opdonderdag 6 december om 20:00 uur in de Kuip te Rotterdam. Kan Feyenoord de jacht op PSV voortzetten door VVV met niks naar Limburg terug te sturen? Of verwacht je dat VVV zich staande kan houden in de Kuip?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers