Eredivisie
07/03/20196 reacties

Eredivisie: PSV Eindhoven – NAC Breda

Eredivisie: PSV Eindhoven – NAC Breda
Nadat de afgelopen dagen de carnavalskrakers over straat vlogen staat er nu een Brabantse Eredivisie-kraker op het programma: PSV – NAC. Dit duel is geen kraker omdat beide ploegen bovenin meedraaien, maar NAC kan tegen PSV altijd net een tikkeltje meer. Het is een onvervalste Brabantse derby die PSV moet winnen om Ajax van zich af te houden. Wie loopt er zaterdagavond in de polonaise het veld af en wie mag zijn tranen drogen met een bloemetjesgordijn? VoetbalGokken blikt vooruit!

Mark van Bommel: “Gewoon hartstikke moeilijke wedstrijden”

PSV-trainer Mark van Bommel doet er alles aan om de rust te bewaren in Eindhoven. Het trainingscomplex werd twee weken afgesloten om geen negatieve berichtgeving (op social media) te krijgen en er werd getraind op nieuwe speelwijzen, met daarin ruimte voor de jonge talenten: Mohammed Ihattaren en Cody Gakpo. Afgelopen weekend werd eindelijk weer een uitwedstrijd gewonnen (0-2 bij Excelsior Rotterdam) en dus kan Van Bommel met vertrouwen toewerken naar de derby tegen NAC: “Ik zie mijn ploeg nog steeds groeien en het is mooi dat die jonge jongens het oppakken als we ze nodig hebben. Ze laten zien waar we telkens op trainen. En dat is ook nodig, want NAC wordt gewoon weer een hartstikke moeilijke wedstrijd waarin we alles moeten geven”, vertelt hij aan PSV-TV.

“NAC moet punten pakken”

Van Bommel heeft ook wel een beetje te doen met zijn collega bij de club uit Breda: Mitchell van der Gaag. De coach met een voetbalverleden in Eindhoven staat laatste: “Dat het daar onrustig is daar hoeven we niet omheen te draaien. Ze moeten punten pakken. Maar NAC heeft gewone een hele goede trainer die heel goed werk heeft verricht bij zijn vorige club en bij NAC ook, maar het heeft een paar keer tegengezeten daar. Dat hebben wij ook meegemaakt, dat zegt niks over het duel van komend weekend.”

Mitchell van der Gaag: “We zijn dood en begraven, de spijkers zijn erin geslagen”

Bij NAC was de carnavalsweek niet zo feestelijk als gehoopt. Het team van Mitchell van der Gaag leed afgelopen weekend opnieuw een nederlaag. Tegen Vitesse werd in Arnhem met 4-1 verloren. “We zijn dood en begraven, de spijkers zijn erin geslagen”, was het antwoord van Van der Gaag na de wedstrijd tegen de Arnhemmers. Met zeventien punten heeft NAC er vijf minder dan De Graafschap dat een plaatsje hoger op de ranglijst staat.

“PSV heeft veel kwaliteiten in de ploeg”

Op de uitwedstrijd in Eindhoven tegen PSV staat NAC dus niet bepaald te wachten. Mitchell van der Gaag: “De trein gaat nou eenmaal door”, zegt de trainer bij het Brabantse DeStem. Of er iets te halen valt voor zijn ploeg in het Phillips stadion is volgens Van der Gaag maar klein. “Dan moet het beter gaan dan de laatste weken. We hebben dingen gedaan die niet bij ons horen. De goals hebben we te makkelijk weggegeven”, zo zegt de trainer die dit seizoen al 56 doelpunten tegen heeft gekregen.Dat koploper PSV uiteraard favoriet is komende zondag beseft ook Van der Gaag. “PSV is momenteel koploper van Nederland. Het mag dan allemaal niet spectaculair genoemd worden, ze hebben veel kwaliteit in de ploeg”, aldus Van der Gaag in VI.

Statistieken

Terugkijkend op de duels die er gespeeld zijn tussen PSV en NAC is het opmerkelijk dat de Brabanders in geen twintig jaar (!) tijd een competitiewedstrijd gewonnen hebben in Eindhoven. Tien jaar geleden werd er nog wel een keer met 2-2 gelijkgespeeld, maar daar blijft het dan ook bij. Het voorgaande puntverlies van PSV thuis tegen de Nooit Opgeven Altijd Doorzetten -- Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning -- Combinatie Breda (kortweg NAC) tekenen we pas op in 2004. Toen werd het 1-1. In dat jaar verloor PSV ook de KNVB-bekerwedstrijd in eigen huis van NAC: eindstand destijds 0-1.

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSV – NAC Breda

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers zijn voor deze wedstrijd in Eindhoven wel heel hoog ingedeeld. Durf je te spelen op winst van NAC Breda? Dan kan je carnaval opnieuw gaan vieren want die odd staat genoteerd op x 25.50 (!) keer je inleg. Voor een gelijkspel staat er met x 10.50 keer het speelbedrag nog een hoge beloning te op je te wachten. Voor winst van PSV moeten we het met een pre-wedstrijdquotering van x 1.06 keer het speelbedrag doen.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisiewedstrijd PSV Eindhoven – NAC Breda wordt gespeeld op zaterdag 9 maart om 19:45 uur in het Phillips Stadion te Eindhoven. Speel je ook mee met deze wedstrijd? Zet vandaag via TOTO in op jouw favoriet en sla je slag tijdens deze altijd leuke Brabantse derby!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers