Eredivisie
08/11/2018

Feyenoord wacht lastige klus tegen Heracles in Almelo

Feyenoord wacht lastige klus tegen Heracles in Almelo
De topper van dit weekend vindt verrassend genoeg plaats in Almelo. De nummer drie Feyenoord neemt het in het Polman-stadion op tegen Heracles, dat nog altijd keurig vierde staat. Trainer Giovanni van Bronckhorst wil de aansluiting houden bij Ajax en PSV, maar zal vooral moeten oppassen dat de achtervolgers niet dichterbij komen. Winnen van directe concurrent Heracles geeft de Rotterdammers weer wat lucht, maar gemakkelijk zal dat niet gaan. Heracles wist eerder dit seizoen Ajax al op 1-1 te houden. De bookmakers verwachten dan ook een spannend duel!

Giovanni van Bronkhorst: “Deze uitwedstrijd moeten we winnen”

Giovanni van Bronckhorst kijken uit naar de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Feyenoord speelde afgelopen weekend thuis de wedstrijd tegen VVV Venlo, maar door technische problemen met de verlichting, die uit ging na een minuut speeltijd, werd de wedstrijd gestaakt. “Het belangrijkste is dat we deze uitwedstrijd gaan winnen”, zegt Van Bronckhorst tegen Feyenoord TV.

“Het wordt niet gemakkelijk”

De trainer hoopt dat Feyenoord constanter wordt tegen een ploeg als Heracles dat samen met de Rotterdammers twintig punten heeft. “Het niveau dat we kunnen bereiken, moeten we elke wedstrijd halen. Het wordt niet makkelijk met deze concurrentie, maar je moet altijd het geloof houden”, aldus de trainer op NU.nl.

Maximaal

Voor het uitduel met Heracles wil Van Bronckhorst zich niet blindstaren op PSV en Ajax. Die twee ploegen zijn met een overwinning op Heracles nog lang niet ingehaald. Ajax staat acht punten voor en PSV is met 33 punten een best eind uit het zich. “Ik kan veel vergelijkingen met die clubs maken, maar voetbal wordt niet op die lijstjes bepaald. Ik moet gewoon het maximale uit deze groep halen.”

Laatste keer Van Persie in het Polman stadion

Voor Robin van Persie zou dit de laatste keer in het Polman stadion tegen Heracles kunnen zijn. De ervaren rot gaf aan dit seizoen af te maken bij Feyenoord en er dan mee te stoppen. “Wanneer ik moet stoppen? Dat is normaal gesproken aan het einde van dit seizoen. Dat was ook de insteek. Ik ben straks 36 jaar, dan ben ik 18 jaar prof geweest. En vanaf mijn vijfde jaar ben ik eigenlijk alleen maar bezig geweest met voetballen”, zegt de sluwe aanvaller tegen VoetbalRotterdam.

Frank Wormuth: “Grote verwachtingen voor zondag”

Heracles-trainer Frank Wormuth stelt zich nederig op voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Ook al staat zijn ploeg vierde in de Eredivisie. “We zijn helemaal geen team om voor de bovenste plaatsen te spelen. Als je de ploegen van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ ziet, dan weet je direct: die spelen bovenin, want daarvoor hebben zij de kwaliteiten. We staan nu wel hoog, maar zijn eerder te vergelijken met teams als sc Heerenveen of VVV-Venlo”, de Duitse coach vervolgt. “Als we niet blijven werken, zijn we nergens als Heracles, maar mijn verwachtingen voor zondag zijn groot”, aldus Wormuth in VP.

Maximilian Rossman ontbreekt tegen Feyenoord

Wat wel een probleem is voor de Hercalieten is het ontbreken van Pröpper en Rossman in de defensie. Pröpper was al een tijdje out, maar Rossman liep tegen NAC ook een blessure op en zal de wedstrijd tegen Feyenoord aan zich voorbij moeten laten gaan. Wormuth: “We moeten de problemen op het veld oplossen, niet die ernaast. We zullen zien hoe het zondag tegen Feyenoord gaat”, aldus de trainer bij RTV Oost.

Kristoffer Peterson: “Ik hoop dat de doelpunten snel terugkomen”

Goaltjesdief Kristoffer Peterson stond een tijdje als tweede in de topscoorderslijst van de Eredivisie, maar staat de laatste weken droog. Ook de uitwedstrijd tegen NAC afgelopen zondag kwam de aanvaller niet tot scoren. Peterson houdt de moed er echter in nu Feyenoord zondag op het veld staat. “Je kunt niet altijd scoren. Als ik geen kansen zou creëren zou ik bezorgd zijn, maar dat is niet zo. Ik hoop dat de doelpunten snel terugkomen”, aldus de Zweedse aanvaller.

Wedstrijdoverzicht

De wedstrijd in het Polman stadion loopt voor de Feyenoorders de laatste twee jaar goed af. Vorig jaar september werd er met 2-4 gewonnen door Giovanni van Bronckhorst en zijn ploeg. Toch haalt Feyenoord niet altijd de oogt binnen in Almelo. In het begin van 2015 wonnen de Almeloërs met 2-0 in eigen huis. Ook in 2008 kan Feyenoord voor Heracles buigen. Het werd toen 3-1 in het Polman stadion. Ook een gelijkspel komt regelmatig voor. In 2016 2-2 en in 2011 1-1.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Heracles - Feyenoord

De online bookmakers zien Heracles Almelo als de underdog van dit duel, maar dat is uiteraard niet helemaal terecht. Speel je op winst van Heracles, dan zul je blij zijn met die keuze want de quotering voor winst van de thuisploeg is x 4.65 keer je inleg. Nog een hoge odd noteren de bookmakers op een gelijkspel x 4.15. Een zege van Feyenoord staat in het 1X2 spelsysteem genoteerd op x 1.67 keer de inleg.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd Heracles Almelo – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 11 november om 16:45 uurin het Polman stadion te Almelo. Maak deze wedstrijd met de nummers drie en vier extra spannend en laat de bookies weten wat jouw voorspelling is.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers