Eredivisie
18/09/2015

Gelderse derby: Vitesse tegen De Graafschap

Gelderse derby: Vitesse tegen De Graafschap
In het Arnhemse Gelredome staat aanstaande zondag de Gelderse derby gepland. De Graafschap komt voor de zesde ronde speelde van de Eredivisie naar Vitesse toe. De Arnhemmers hebben in de vorige ronde verloren van Utrecht terwijl De Graafschap nog geen enkele punt heeft weten te veroveren. Voetbalgokken.nl kijkt vast vooruit naar deze altijd beladen Gelderse derby.

"Er ging een heleboel niet goed"

Vitesse speelt – ondanks dat er opnieuw een blik Chelsea-huurlingen is opgetrokken - nog niet de sterren van de hemel. Tegen FC Utrecht verloor de club van trainer Peter Bosz afgelopen weekend met 2-1. Terwijl het die wedstrijd daarvoor tegen Cambuur nog met 4-1 wist te winnen. Peter Bosz was na afloop van het duel in het Galgenwaard zeer kritisch op het spel van zijn eigen ploeg. "Er ging een heleboel niet goed", aldus de coach na afloop tegen FOX Sports. "Soms speelden we wel goed, maar ook knullig en slecht. Het was heel vervelend dat we vroeg op achterstand kwamen."Guram Kashia wist de stand weer op gelijke hoogte te krijgen, maar de Arnhemmers verloren toch door een doelpunt van Bart Ramselaar. Bosz is keihard en vindt dat zijn ploeg de nederlaag aan zichzelf te danken heeft. "Er was voldoende ruimte op het veld om door de verdediging van FC Utrecht heen te voetballen, maar dat hebben we te weinig gedaan. We speelden te angstig en maakten niet genoeg gebruik van de ruimte die Utrecht bood."

Gebrek aan ervaring

De trainer verwacht dat dit te maken heeft door het gebrek aan ervaring bij de club, die veel onervaren Chelsea-spelers in de selectie heeft. "Talent hebben ze stuk voor stuk, maar het gaat er nu om dat ze veel minuten maken en uiteindelijk leren om wedstrijden te winnen. Jongens moeten vaker in deze situaties komen, want daar leren ze van. Zulke wedstrijden horen wij gewoon te winnen."Vitesse staat op de achtste plek. Het is voor de Arnhemmers de tweede keer in vijf wedstrijden dat ze de verliezende club zijn . Op 23 augustus tegen Feyenoord lijdde Vitesse haar eerste nederlaag. Het werd toen 2-0 voor de Rotterdammers.

De Graafschap β€˜'Oplossingen zijn er gewoon’’

Bij De Graafschap is het drama nog groter. De club uit Doetinchem heeft nog geen enkele punt weten te pakken in de afgelopen competitiewedstrijden. Trainer Jan Vreman zou uitgeput en leeg moeten zijn na de verloren thuiswedstrijd (1-3) afgelopen weekend tegen AZ, maar hij was juist strijdlustig. β€˜'Uitgeput en leeg ben je pas als je geen oplossingen meer ziet. En die zijn er gewoon'’, zegt de trainer die zich vorig seizoen met de Achterhoekers wist te promoveren naar de Eredivisie. β€˜'We trainen iedere dag keihard om er vastigheden in te krijgen. Daar ben je continu mee bezig. Doelpunten voorkomen en kansen afmaken,’’ aldus Vreman.Er was in de wedstrijd tegen AZ af en toe toch een opleving zichtbaar. β€˜'Daar moet je vertrouwen uit putten. Je kunt dit een plaats geven en dan ga je door. Minpunt is dat je ook weer wat weggeeft. De verhoudingen kloppen op dit moment gewoon niet. Maar ik denk ook dat AZ een van zijn betere wedstrijden speelde'’, zegt de trainer uit de Achterhoek. β€˜β€™Er zijn gewoon oplossingen om het beter te gaan doen, maar natuurlijk is het wel heel moeilijk allemaal.’’

Bookmakers

De bookmakers zien graag wat de oplossingen gaan inhouden voor zowel Vitesse als De Graafschap. Toch liggen de odds voor winst van De Graafschap het hoogst. Durf je hierop een gokje te wagen dan wordt je inleg x 9.75 verhoogd. Winst voor de Arnhemmers, is waar de bookmakers absoluut het meest in geloven. De quoteringen hiervoor zijn x 1.25. Een gelijkspel levert je met x 5.75 ook nog aardig wat duiten op.Β [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De competitiewedstrijd Vitesse – De Graafschap wordt gespeeld op zondag 20 september om 16:45 uur in de Gelredome te Arnhem. Maak van deze strijdlustige derby een onvergetelijke wedstrijd door jouw voetbalkennis goed te gebruiken.[/av_promobox]Β 

De beste Online Bookmakers