Eredivisie
26/04/2018

Hoge odds voor Rotterdamse Stadsderby Feyenoord vs. Sparta

Hoge odds voor Rotterdamse Stadsderby Feyenoord vs. Sparta
De ene kant van Rotterdam viert feest en de andere kant zit nog vol spanning. De stadsderby Feyenoord - Sparta kent duidelijk twee gezichten. Feyenoord won zondag de KNVB-beker, terwijl Sparta vecht tegen degradatie. Aankomende zondag treffen de teams elkaar in de Rotterdamse Kuip. Voetbalgokken blikt vooruit op deze unieke derby in de Eredivisie.

Van Bronckhorst: “Een stadsderby is niet zomaar een wedstrijd en altijd mooi om te spelen”

De vreugde kon niet op toen Feyenoord de beker in handen kreeg nadat het AZ Alkmaar met 3-0 had verslagen. Op de huldiging kwamen afgelopen maandag veel Feyenoord-supporters af. Het belabberde competitieseizoen is met de bekeroverwinning goed gemaakt. Trainer Giovanni van Bronckhorst is dan ook apetrots op zijn team. “Ik ben blij met de twee prijzen in dit seizoen, maar we zijn er niet in geslaagd om kampioen te worden. Dat moet ieder jaar de drijfveer zijn”, aldus de Feyenoord-coach.Met nog twee wedstrijden te gaan, is Feyenoord met zestig punten voorlopig gestrand op de vierde plek van de Eredivisie. AZ Alkmaar is met acht punten voorsprong niet meer in te halen en ook van onderaf voelt Feyenoord de druk niet meer. De nummer vijf FC Utrecht is met vijftig punten geen gevaar voor het team van ‘Gio’. Toch blijft de stadsderby van zondag een bijzonder moment. “Een stadsderby is niet zomaar een wedstrijd en altijd mooi om te spelen. Ik speel ze al vanaf de jeugd”, zegt de coach van Feyenoord. “Door het winnen van de beker is het wel zo dat je eigenlijk pas later voor het eerst over Sparta praat en de focus op zondag legt.”

Laatste stadsderby Robin van Persie?

Voor Robin van Persie kan de stadderby tegen Sparta de laatste zijn. Feyenoord speelt volgende week nog uit tegen SC Heerenveen en velen verwachten dat de voormalig Oranje-international dan zijn afscheid aankondigt. Alhoewel de spits in de bekerfinale nog een waardevolle speler bleek te zijn voor de Rotterdamse club, denkt Van Persie er toch over na om te stoppen. De 34-jarige aanvaller wil in de komende weken besluiten of hij doorgaat als speler van Feyenoord. “Ik moet wat dingen afwegen en daar wil ik eerlijk en open over zijn, ook tegenover mezelf”, verklaart Van Persie  tegen RTV Rijnmond. “Ik heb het heel erg naar mijn zin. Niet alleen met de wedstrijden, maar ook met de groep en de gezelligheid”, aldus de aanvaller die ook uitkijkt naar de stadsderby tegen Sparta.

Dick Advocaat moet degradatie zien te voorkomen

Bij Sparta Rotterdam gaan de gesprekken over hele andere onderwerpen. Het team van trainer Dick Advocaat vecht – onlangs een prima serie – nog altijd tegen degradatie. De concurrentie onderin het rechterrijtje is enorm. FC Twente staat met 23 onderaan, maar Sparta en Roda JC staan daar met 27 punten maar net boven. De veilige vijftiende plek wordt warm gehouden door NAC Breda met dertig punten. Bovendien was dit ook het team waar Sparta het laatst tegen speelde. Nadat het met 7-0 verloor van Vitesse in Arnhem, herpakte het team van Advocaat zich snel door met 2-1 van NAC te winnen. “Deze drie punten zijn erg belangrijk met het oog op de laatste twee wedstrijden, waaronder de altijd beladen stadsderby tegen Feyenoord”, zegt Advocaat. “Het zat een keer mee en ik vond het een verdiende overwinning.” Sparta Rotterdam speelt de laatste wedstrijd van dit competitieseizoen thuis tegen Heracles Almelo.

Wedstrijdoverzicht

De belangen van de clubs zijn aan het eind van het seizoen totaal anders. Feyenoord zal zich niet meer zo druk maken terwijl bij Sparta de drijfveer nog gespannen staat. Toch blikken we even terug naar de laatste stadsderby in De Kuip. Dat was op 4 december 2016 en toen werden de Spartanen met 6-1 volledig weggespeeld. Dit seizoen verloor Sparta in eigen huis weer met grote cijfers van de club uit Rotterdam-Zuid: 0-7. Daartegenover staat de verrassende 1-0 zege van Sparta vorig seizoen op het Kasteel.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord vs. Sparta Rotterdam

De bookmakers gaan ervan uit dat Feyenoord geen cadeautjes gaat geven aan buurman Sparta. De bookies zijn echter wel bereid om de spelers die inleggen op winst van de Spartanen flink te belonen. De quotering staat namelijk met x 10.00 keer de inleg heel hoog aangestipt. Ook voor een gelijkspel hebben de bookies met x 6.80 keer het speelbedrag hoge odds klaarstaan. Een overwinning van Feyenoord levert in het 1X2 spelsysteem x 1.27 keer je inleg op.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De stadsderby Feyenoord – Sparta Rotterdam wordt gespeeld op zondag 29 april om 14:30 uur in De Kuip te Rotterdam. Profiteer in deze één na laatste Eredivisiewedstrijd van de hoge pre-wedstrijdquoteringen en speel mee via VoetbalGokken![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers