Eredivisie
24/10/2014

Kan Ajax zich herpakken na Barcelona?

Kan Ajax zich herpakken na Barcelona?
Midweeks verloor Ajax kansloos van grootmacht Barcelona in de Champions League. De Amsterdammers werden vooral in de eerste helft compleet overlopen. Uiteindelijk wist Ajax de schade nog enigszins beperkt te houden met 3-1. Kan Ajax zich thuis herstellen van een matige week waarin ook tegen Twente niet werd gewonnen, tegen Go Ahead Eagles?

Ajax ziet gat met het grote geld groter worden

Ajax weet de laatste jaren in de Champions League maar niet te overtuigen. Het verschil met het grote geld lijkt onoverbrugbaar momenteel. Mede door het door Cruijff ingezette beleid koopt Ajax niet of nauwelijks in tijdens de transferperiodes. Dit staat uiteraard in schraal contrast met de grote clubs uit Spanje, Engeland en Duitsland. Het grote Barcelona, dat vorig seizoen een minder jaar kende, lijkt de oude vorm totaal te hebben teruggevonden. Mede daarom had Ajax geen schijn van kans in het imposante Camp Nou.In de Eredivisie heeft Ajax al twee wedstrijden op rij niet gewonnen. Tegen zowel PEC Zwolle (thuis) als tegen FC Twente (uit) liep de club uit Amsterdam averij op. Koploper en voornaamste concurrent PSV liep daardoor verder uit en staat nu met 4 punten los van de nummer 2. Het is voor Ajax dus zaak om de drie punten in eigen huis te pakken tegen de huidige nummer 14 van de ranglijst.

Go Ahead stopt opmars PEC Zwolle

Go Ahead Eagles wist in de derby tegen Zwolle wel te winnen. Ondanks de tegenvallende resultaten konden de Eagles wel afrekenen met de streekgenoot uit Zwolle, die al een aantal maanden op een roze wolk leek te verkeren. Thuis rekenden de Deventeraren af met PEC in een doelpuntrijk duel: 3-2. Of Go Ahead ook in de Arena het Ajax lastig kan maken, zal afhangen van de vorm van de dag. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']Het Eredivisie duel Ajax - Go Ahead Eagles wordt op zaterdag 25 oktober 2014 om 20.45 uurgespeeld. Wie gaat er volgens jou winnen? Kan Ajax zich herstellen na het verlies in Barcelona en weet weer eens te winnen in de Eredivisie? Of kan Go Ahead verrassen in de Arena door de Ajax punten af te snoepen? Speel mee en win![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers