Eredivisie
05/11/2015

Opnieuw Super-Sunday in Eredivisie: Feyenoord-Ajax

Opnieuw Super-Sunday in Eredivisie: Feyenoord-Ajax
Ruim anderhalve week na de ontmoeting voor de KNVB-beker staan Feyenoord en Ajax opnieuw tegenover elkaar in de Kuip. De klassieker voor aanstaande zondag is ditmaal voor de Eredivisie. Door het eigen doelpunt van Joel Veltman kon Ajax het bekertoernooi voor dit seizoen vaarwel zeggen. Veltman trapte de bal in de 95ste minuut langs Diederik Boer heen die Jasper Cillissen verving. In deze ontmoeting zal Ajax er dus alles aan doen niet weer een blauwtje op te lopen tegen de Rotterdammers.

“Ik ben geschrokken”

Ook in Rotterdam hangt het virus van eigen doelpunten maken in de lucht. Feyenoord verloor afgelopen weekend tegen ADO den Haag door een doelpunt in de 69ste minuut van Feyenoordspeler Sven van Beek. De Rotterdammers wisten deze schade niet meer goed te maken en lieten de punten liggen voor de Hagenezen. Giovanni van Bronckhorst was niet blij met de prestatie van zijn team. “Ik heb een Feyenoord gezien dat niet des Feyenoords speelde. Onbegrijpelijk. Ik ben geschrokken van mijn ploeg”, zegt van Bronckhorst geschokt.“Juist na woensdag (bekeroverwinning tegen Ajax red.) was dit een belangrijke wedstrijd, daar heb ik vooraf op gehamerd. Maar we deden dingen die we niet moesten doen.” De trainer valt daarmee zijn mannen stuk voor stuk persoonlijk aan. ”Het ritme was te laag, duels werden niet gewonnen. Alleen doelman Kenneth Vermeer was goed, de rest speelde ondermaats. Dat heb ik ze ook verteld. Ik dacht dat onze ondergrens hoger zou liggen. We stonden op het veld met de gedachte: we doen dit wel even op halve kracht. Maar dat kan dus niet. We hebben verdiend verloren'', aldus Van Bronckhorst.

“Alles ging mis”

Doelpuntmaker Sven van Beek is het met zijn trainer eens. “Ik weet zelf ook niet hoe dat kon gebeuren. Eigenlijk slaat het helemaal nergens op”, zegt Van Beek teleurgesteld. “We stonden met zes man daar. Dat ik de bal dan zo raak, mag natuurlijk nooit gebeuren. Op dat moment kon ik wel door de grond zakken, maar ik wist dat ik verder moest. We probeerden er nog alles aan te doen om het weer om te draaien, maar dat is niet gelukt. Als je iets moois wilt bereiken, moet je iedere wedstrijd 100 procent geven. En dat hebben we nu niet gedaan. Alles ging mis. Iedereen moet boos op zichzelf zijn. Voor volgende week moet de knop om.”Ook bij Ajax is de zure smaak van het eigen doelpunt nog niet weg gespoeld. Ajax speelde afgelopen weekend tegen Roda JC 6-0. Toch is het doelpunt in de Kuip nog niet vergeten. De Amsterdammers zijn door Feyenoord uit het bekertoernooi gezet. Op dit moment is Ajax met 28 punten wel de leider van de Eredivisie. De klassieker tegen Feyenoord komt op een perfect moment vinden ze in Amsterdam: "direct tijd om revanche te nemen", klinkt het bij de supporters.

Frank de Boer: “Lullig dat je op zo'n manier verliest”

Trainer Frank de Boer verwachte dat hij de leidende club zou zijn in de Kuip. "We hadden hier een klap kunnen uitdelen en laten zien dat we een stapje verder zijn. We gaven te snel de bal weg. Dan krijg je een counter om je oren en moet je weer naar achteren. Dat gebeurde wel vijf keer achterelkaar." Frank de Boer is ondanks zijn doelpunt goed te spreken over Joel Veltman. "Hij heeft een hele goede wedstrijd gespeeld. De eigen goal is zuur, maar kan gebeuren. Lullig dat je op zo'n manier verliest.”

“Ik denk dat we de baas waren in de Kuip”

Volgens Veltman had Ajax dit duel kunnen winnen. "Ik denk dat we de baas waren in de Kuip. Ik had het idee dat zij al snel een beetje vermoeid waren. Een verlenging had in ons voordeel geweest."

Wat voorspellen de bookmakers

Ajax krijgt opnieuw de kans om in de Kuip de baas te zijn. Aanstaande zondag spelen de twee Nederlandse toppers weer tegen elkaar. Op dit moment is Ajax met 28 punten de leider van de Eredivisie, maar ook Feyenoord wil zijn opgelopen 'littekens' van ADO wegpoetsen. De spanning kan dus behoorlijk gaan oplopen in Rotterdam. De quoteringen voor deze klassieker luiden als volgt. Winst voor Feyenoord wordt beloond met een x 2.45 uitkering. Ajax krijgt met x 2.70 een iets hogere notering mee. Voor de gokkers onder ons die voor de hoogste beloning gaan, kan inzetten op een gelijkspel interessant zijn. De odds hiervoor zijn x 3.30. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Klassieker Feyenoord Rotterdam - Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 8 november 2015 om 14:30 uurin de Kuip te Rotterdam. Wie gaat dit duel nu met succes verlaten? Zet in op jouw favoriet en win op deze klassieke Super-Sunday![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers