Eredivisie
15/09/2016

PSV Eindhoven – Feyenoord: strijd om de koppositie

PSV Eindhoven – Feyenoord: strijd om de koppositie
Dit weekend staat de eerste topper van dit seizoen op het programma: regerend landskampioen PSV Eindhoven ontmoet de huidige koploper van de Eredivisie, Feyenoord. Beide ploegen treffen elkaar zondag in het Phillips stadion. Een mooie kans voor de bookmakers om de pre-wedstrijd quotering flink aan te scherpen. Een juiste voorspelling kan behoorlijk wat opleveren. VoetbalGokken.nl blikt vast vooruit op deze Eredivisie-kraker.

PSV klaar voor het duel tegen Feyenoord

De Eindhovenaren willen na de verloren Champions Leaguewedstrijd tegen Atletico Madrid (0-1) eerder deze week weer wat te vieren hebben. Een thuisoverwinning op koploper Feyenoord zal de onfortuinlijke nederlaag in het Europese miljoenenbal weer snel doen vergeten, zowel bij de spelers als supporters.

Phillip Cocu kan makkelijk rouleren

Trainer Phillip Cocu heeft het voordeel van een sterke bank. De trainer is dan ook niet bang om vaker te rouleren. “Ik denk dat je er altijd rekening mee moet houden dat je weleens een wijziging toepast. Maar het kan ook gezien de belasting voor enkele spelers noodzakelijk zijn om een keer rust te krijgen. Of iemand die misschien een keer niet optimaal functioneert.” De slopende wedstrijd van afgelopen dinsdag mag de dus geen reden zijn voor een mindere prestatie tegen Feyenoord. “We hebben allemaal met vorm te maken. Dan kan er wel gerouleerd worden. Dat heeft wél te maken met kwaliteit, hoe manifesteren spelers zich op de training? Als het verschil tussen twee spelers heel klein is, dan kun je eerder overwegen een andere keuze te maken”, stelt Cocu in Voetbal International.

Phillip Cocu: “Ik zie Feyenoord als een van de drie titelkandidaten”

Het is nog niet zolang geleden dat de teams elkaar troffen. Een krappe twee maanden geleden werd de Johan Cruijff-schaal betwist door beide elftallen. Dit duel werd met 0-1 gewonnen door PSV. Inmiddels lijken dat kaarten anders geschud: Feyenoord is leider van de Eredivisie en PSV moet in de achtervolging: “Ik zie Feyenoord als één van de drie titelkandidaten. Ze hebben wat spelers binnenboord kunnen houden en de spelers hebben er weer een jaar ervaring bij. Ze hebben zich bovendien gericht versterkt, dus ik verwacht dat ze zich in de strijd om het kampioenschap zullen mengen met PSV en Ajax”.

Giovanni van Bronckhorst: “Van zulke ervaringen word je alleen maar beter”

Ook Feyenoord heeft in deze weken een druk programma af te werken. De Rotterdamse club mag zich koploper noemen van de Eredivisie en is sinds lange tijd weer terug in de poulefase van een Europees bekertoernooi. Daarbij moest Feyenoord de groepsfase van de Europa League openen met een zware tegenstander: Manchester United. Trainer Giovanni van Bronckhorst vindt dat iedereen binnen zijn selectie van dit moment moet genieten, ongeacht het resultaat in de Europa League. Volgens de ex-international kun je dan pas alles eruit te halen en dat zal nodig zijn tegen een ploeg als PSV. “Dan praat je onder meer over: op tijd je rust pakken. Want zeven wedstrijden in drie weken tijd is gewoon voor iedereen een zware belasting. Nee, natuurlijk mag je daarover niet zeuren. Je bent juist bezig om in een situatie terecht te komen met zoveel topwedstrijden op een rij. Van zulke ervaringen word je alleen maar beter”, zegt de trainer tegen De Telegraaf.In de vijf gespeelde wedstrijden van dit Eredivisieseizoen is Feyenoord nog niet één keer verslagen. De duels waren goed voor vijftien punten en dat motiveert Steven Berghuis des te meer om deze ongeslagen reeks ook tegen PSV voort te zetten: “We moeten proberen de lijn door te trekken. Ik hoop dat er meer overwinningen volgen”, zegt Berghuis. Het drukke schema zit de aanvaller niet in de weg. Volgens de goaltjesdief zijn er genoeg spelers die kunnen elke positie kunnen invallen. “Je traint minder en je hebt meer wedstrijden. Je krijgt iedere keer weer de kans om het te laten zien. We hebben een grote groep en er zitten veel jongens op de bank die ook makkelijk in de basis kunnen spelen”, aldus Berghuis in Voetbal International

Quoteringen kraker PSV Eindhoven - Feyenoord

Bij de bookmakers is de thuisploeg meestal de favoriet. Vooral bij clubs die op hetzelfde niveau spelen. De meeste kans op winst gaat dan ook naar PSV, maar ook de Eindhovenaren hebben een lastige week achter de rug. Er is dus nog niet met zekerheid te zeggen wie dit duel gaat winnen. De bookies hebben de pre-wedstrijd quoteringen als volgt ingeschaald: Winst van PSV wordt x 1.70 beloond. Bij een gelijkspel in het Phillips-stadion wordt x 3.75 de inleg uitgekeerd. Iedere gokker die ingezet heeft op winst van Feyenoord kan x 4.75 de inleg verwachten als de Rotterdammers de drie punten mee naar huis nemen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd PSV Eindhoven – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 18 september om 14:30 uur in het Phillips-stadion te Eindhoven. Wie van de twee clubs staat er na negentig minuten bovenaan? Maak je voorspelling geld waard en speel mee met deze weekend-kraker.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers