Eredivisie
16/04/2018

PSV Kampioen, maar degradatiestrijd nog ongemeen spannend

PSV Kampioen, maar degradatiestrijd nog ongemeen spannend
Nu de landstitel over dit Eredivisieseizoen vergeven is en de schaal naar Eindhoven is gegaan kijken we bij VoetbalGokken naar de bikkelharde degradatiestrijd onderin. FC Twente is degradatiekandidaat nummer één, maar ook Sparta Rotterdam en Roda JC moeten nog vrezen. Met drie duels te gaan is het verschil tussen de drie clubs zes punten. Met een midweekse speelronde in de Eredivisie voor de boeg duiken we in deze voorbeschouwing dieper in op de wedstrijden van de degradatiekandidaten.

FC Twente – PEC Zwolle

PEC Zwolle verzuimde zaterdag in eigen huis een plekje in de Europa Leagueplay-off veilig te stellen door 1-1 te spelen tegen Excelsior. Hierdoor moet het komende dinsdag tegen FC Twente nog flink aan de bak. SC Heerenveen en ADO Den Haag zitten de ploeg van trainer John van ’t Schip namelijk op de hielen. Beide hebben slechts één puntje minder dan de Zwollenaren.

Van ’t Schip: “Belang van wedstrijd tegen FC Twente is groot”

De supporters van PEC bezochten afgelopen zondag al de Grolsch Veste en lieten een duidelijke boodschap achter: “De kater komt later, de groeten aan Go Ahead Eagles”, luidde de boodschap. Bij winst van PEC Zwolle en een zege woensdag van Sparta zijn de Tukkers namelijk definitief gedegradeerd. John van ’t Schip: “Het belang van de wedstrijd tegen FC Twente is groot. We weten allemaal dat we hebben uitgesproken dat we de play-offs in willen.” “Als je het uiteindelijk niet haalt, is dat een grote teleurstelling. Maar ik denk dat het heel realistisch is als je in de winterstop 34 punten hebt, de doelstelling bijstelt en zegt: we gaan kijken in hoeverre we kunnen strijden om de Europese play-offs te halen. Dat is realistisch en volgens mij niet meer dan logisch”, aldus de PEC Zwolle-trainer in gesprek met De Stentor.

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Twente vs. PEC Zwolle

Veel mensen geven geen stuiver meer voor de kansen van Twente. Maar de bookies keren toch nog een mooi geldbedrag uit als de ploeg uit Enschede als winnaar van het veld stapt: x 2,38. De hoogste odds in het 1X2 spelsysteem zien we echter bij een gelijkspel: x 3,60. Wint PEC Zwolle en stelt het daarmee een plek in de play-offs veilig? Dan ontvangen spelers op een uitzege x 2,95 keer hun inleg.

Sparta Rotterdam – NAC Breda

De kans dat Sparta woensdag daadwerkelijk wint is zeer reëel. Het team van trainer Dick Advocaat mag namelijk thuis aantreden tegen NAC Breda, de nummer vijftien op de ranglijst. De Spartanen weten dat bij een overwinning directe degradatie is afgewend. Bovendien houden ze zicht op de club uit Breda waardoor zelfs nacompetitie nog ontlopen kan worden.

Dick Advocaat: “Gelukkig woensdag de kans om revanche te nemen”

Kortom: een sleutelduel voor zowel Twente, Sparta als NAC. En dat na de 7-0 nederlaag van Sparta tegen Vitesse. Dick Advocaat: “Gelukkig hebben we woensdag al de kans om revanche te nemen. We weten dat we het in de thuiswedstrijden moeten doen”, blikt de ervaren trainer vooruit op het ultieme degradatieduel.

Vreven: “Als we degraderen, dan heb ik gefaald”

NAC-trainer Stijn Vreven verbindt zelfs zijn eigen lot aan de uitkomst van dit duel en de twee wedstrijden die nog volgen: “Als we degraderen dan heb ik sowieso gefaald en is er geen basis om verder te gaan”, voert de Belgische trainer de druk richting Sparta-uit nog maar eens op.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Sparta vs. NAC

De wedkantoren houden de odds dichtbij elkaar voor dit duel. De uitkering is bij een overwinning van de thuisploeg het laagst: x 2,20. Pakt NAC drie heel belangrijke punten, dan keren de bookmakers x 3,55 het ingelegd speelbedrag uit. Een draw zorgt voor de hoogste odds bij dit Eredivisieduel: x 3,55.

Roda JC – PSV Eindhoven

De laatste wedstrijd is er één tussen een club uit Limburg – de nummer zestien in de stand – en de trots van Brabant: landskampioen PSV. De Eindhovenaren hebben historisch gezien altijd moeite met Roda en zullen na het twee dagen durende kampioensfeest van zondag en maandag nu ook alle zeilen moeten bijzetten. Want waar PSV na de 3-0 winst op Ajax de teugels kan laten vieren, zit de druk er bij Roda nog flink op.

‘Dronken’ PSV-selectie

Als Sparta wint bij NAC Breda dan wipt het over de club uit Kerkrade heen en bij twee overwinningen van FC Twente kan zelfs rechtstreekse degradatie nog. Als dan de kampioen op bezoek komt, ga je normaal gesproken behoorlijk zweten. Maar bij Roda zijn ze optimistisch: “De kans is groot dat de PSV-ers iets dieper in het glaasje kijken dan ze zouden moeten doen”, aldus Molenaar in gesprek met FOX Sports. “En dan is de kans hier wat groter dat wij punten pakken.”

Pre-wedstrijdquoteringen voor Roda JC vs. PSV

De bookmakers schalen een zege van Roda JC zeer hoog in. Bij Limburgse wint betalen de bookies in het 1X2 spelsysteem x 10,00 keer je inleg uit. Een gelijkspel geeft je ongetwijfeld ook een kampioensgevoel, want als je daar op inzet levert een puntendeling x 6,20 het ingelegde geldbedrag op. Wil jij je net als Roda veilig spelen? Zet dan in op de kersverse landskampioen. Als PSV ook Roda JC verslaat, dan ontvang je namelijk x 1,30 keer je inleg retour.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisiewedstrijd FC Twente – PEC Zwolle wordt gespeeld op dinsdag 17 april om 18:30 uur in de Grolsch Veste te Enschede. Roda JC – PSV Eindhoven wordt gespeeld op woensdag 18 aprilom 18:30 uur in Parkstad Limburg Stadion te Kerkrade. Sparta Rotterdam – NAC Breda trappen ook die woensdag af, maar dan om 20:45 uur in het Kasteel te Rotterdam.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers