Eredivisie
01/11/2018

PSV na blamage tegen RKC op zoek naar eerherstel tegen Vitesse

PSV na blamage tegen RKC op zoek naar eerherstel tegen Vitesse
De cijfers in de competitie blijven indrukwekkend: 30 punten uit tien duels, maar buiten de Eredivisie om wil het nog niet vlotten bij PSV. De Champions League verloopt moeizaam, maar dat is geen schande omdat de Eindhovenaren in een loodzware poule zitten. Het verlies van afgelopen dinsdag tegen RKC Waalwijk in de beker komt echter wel hard aan. Kan Mark van Bommel zijn jonge selectie op tijd weer klaarstomen voor het thuisduel tegen Vitesse? De Arnhemmers staan keurig vijfde in de Eredivisie en behaalde in de KNVB-beker woensdag een knappe 0-2 zege bij Heracles Almelo. Op welke uitslag zet jij in?

Mark van Bommel: “Uitvoeren wat we moeten doen”

Als er zaterdag gewonnen wordt door PSV, dan evenaart de ploeg het Eredivisierecord van meeste overwinningen behaald vanaf de eerste speeldag in de vaderlandse competitie. Het oude record werd gevestigd in het seizoen 1997/1998 gevestigd door Ajax. Saillant detail de toenmalige trainer Moren Olsen bereikte die mijlpaal door onder meer met 0-5 te winnen van Fortuna Sittard, het elftal waar destijds Mark van Bommel speelde. De trainer van PSV heeft wel oog voor dit soort randzaken: “Ik houd de statistieken allemaal bij”, vertelt hij aan de NOS. Maar na de uitschakeling in de beker is dat voor Van Bommel niet de belangrijkste drijfveer om zaterdag van Vitesse te willen winnen: “Het is niet zo dat je altijd blijft winnen. Maar als je uitvoert wat je moet doen, dan is de kans heel groot dat we winnen”, aldus de trainer tegenover PSV-TV.

Denzel Dumfries: “Alle middelen inzetten om goed te herstellen”

Vorige week was verdediger Denzel Dumfries nog de reddende engel voor PSV. Dankzij hem kan PSV nog altijd dat Eredivisierecord pakken, want Dumfries scoorde de winnende treffer tegen FC Groningen. Wil PSV tegen Vitesse ook weer winnend van het veld komen, dan zal er ook volgens Dumfries wel iets moeten veranderen: “We moeten alle middelen inzetten om goed te herstellen”, zo vertelt hij aan VI. “Vitesse wordt weer een hele zware wedstrijd, maar we moeten altijd gas geven. Doen we dat niet, dan mag je mij daar op aanspreken”, aldus Dumfries die vorig jaar als speler van Heerenveen door Vitesse-speler Miazga in zijn ballen werd geknepen en dus sowieso nog een ‘rekening’ open heeft staan tegen de Arnhemmers.

Trainer Vitesse: “PSV staat er nog altijd goed voor”

In Arnhem denken ze niet aan het uitdelen van een mokerslag in Eindhoven. Vitesse beseft dat alles mee moet zitten om PSV te verslaan, zelfs nu het lijkt te zwoegen met de vorm en in een drukke periode steeds minder energie tentoon lijkt te spreiden: “PSV staat er nog steeds heel goed voor. Ze hebben nog maar één keer verloren, de ploeg heeft veel goede spelers. Het wordt een lastige, interessante wedstrijd”, aldus Sloetski over het aankomende duel in het Philips Stadion.

“Ajax en PSV steken er bovenuit”

“In de eredivisie steken Ajax en PSV boven alles uit”, legt Sloetski uit in De Gelderlander. “Het niveauverschil tussen de andere teams is niet zo groot. En dat zie je ook terug op de ranglijst. Wil Vitesse omhoog, dan wordt er in elke wedstrijd optimale inzet en concentratie gevraagd.”

Bryan Linssen: “Vitesse moet derde of vierde staan”

Vitesse-speler Bryan Linssen merkt dat Vitesse de laatste weken wat moeite heeft om zijn wedstrijden te winnen. Tegen ADO en Excelsior was het zelfs onder de maat, zo vertelt hij aan De Gelderlander. Maar Linssen vindt dat Vitesse zich met de Nederlandse top kan meten en krijgt tegen PSV de kans om die stelling waar te maken: “Ik vind nog steeds dat wij een goede groep hebben. En ik vind nog steeds dat wij voor de eerste vier plekken moeten meedoen. Plek drie of vier. Niet plek zes. Dat is het doel. En dat is heel goed haalbaar”, zo blikt de aanvallende middenvelder vooruit op PSV – Vitesse van aanstaande zaterdag.

Statistieken

Veel reden tot optimisme is er bij Vitesse niet als we kijken naar de recente uitslagen tussen beide elftallen. Vitesse won in 2013 voor het laatst in Eindhoven. Het team uit de Gelderse hoofdstad haalde toen wel flink uit: 2-6. Vervolgens was PSV negen keer op rij oppermatig tegen Vitesse, waarvan er vier thuisoverwinning waren en vijf maal ging het met de zege weg uit het Gelredome.

Het kan alle kanten op!

Ook als we kijken naar de huidige vorm is statisch gezien PSV in het voordeel. De ploeg van trainer Mark van Bommel won alle competitieduels van dit seizoen, terwijl Vitesse op 20 oktober nog verloor van Excelsior en eind september met 2-1 onderuit ging bij Feyenoord.Maar de KNVB-beker werpt een ander licht op de kansenverhouding voor komende zaterdag. Vitesse maakte indruk door Heracles vrij simpel opzij te zetten en dat terwijl de equipe uit Almelo dit seizoen boven verwachting goed presteert. PSV komt juist met een flinke kater aan de aftrap van dit duel tegen Vitesse. Voor de 2-3 nederlaag tegen RKC Waalwijk is het B-elftal van PSV verantwoordelijk, maar de kritiek zal ook de basisspelers raken.Van Bommel kennende haalt hij daar juist weer de motivatie uit om extra hard erop te knallen tegen Vitesse. Het wordt dus een heel interessant ontmoeting, waarbij het gokken op elke uitslag lucratief kan zijn omdat elke vorm van zekerheid ontbreekt.

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSV - Vitesse

De bookmakers hebben de pre-wedstrijdquoteringen voor de wedstrijd in Eindhoven winstgevend ingedeeld. Winst van Vitesse wordt in het 1X2 spelsysteem met x 9.05 keer je inleg zeer hoog ingecalculeerd. Een overwinning van PSV levert je x 1.29 keer de inleg op. De quotering voor een gelijkspel is met x 5.90 keer de inleg weer veel hoger ingeschaald.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisiewedstrijd PSV Eindhoven – Vitesse wordt gespeeld op zaterdag 3 november om 18:30 uur in het Phillips Stadion te Eindhoven. Kunnen de Eindhovenaren na de uitschakeling in de KNVB-beker de competitie herpakken en winnen van Sloetski en zijn team? Wat je voorspelling ook is, speel mee![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers