Eredivisie
08/04/2015

PSV via PEC Zwolle naar kampioenswedstrijd

PSV via PEC Zwolle naar kampioenswedstrijd
Aanstaande vrijdag neemt PSV Eindhoven het op tegen PEC Zwolle. De Eindhovenaren weten zich zeker van de landstitel nadat Ajax dure punten verspeelde tegen FC Utrecht, terwijl PEC Zwolle zich vooral op het bekertoernooi richt waarin het afgelopen dinsdag FC Twente versloeg. Hierdoor speelt Zwolle de bekerfinale en is de Eredivisie niet langer het hoofddoel.

PSV hunkert naar landstitel

De organisatie van het kampioensfeest in Eindhoven kan zich haast niet inhouden en wil eigenlijk vandaag nog beginnen met de festiviteiten rondom het behalen van de landstitel. PSV moet echter nog wel eerst winnen van PEC (en Heerenveen) om daadwerkelijk op de ‘platte kar’ door Eindhoven te kunnen rijden. PEC heeft de afgelopen seizoenen een prima staat van dienst opgebouwd tegen PSV en is daarmee zeker geen makkelijke tegenstander voor de Brabanders. Voordeel is wel dat Zwolle zich afgelopen dinsdag ten koste van FC Twente (na penalty’s) wist te plaatsen voor de bekerfinale. De ploeg van trainer Ron Jans kan daarmee het succes van vorig seizoen herhalen en bekerwinnaar worden. Dit vooruitzicht stelt het competitieduel tegen PSV in een totaal ander daglicht en wordt vanuit ‘Zwols’ perspectief minder belangrijk.PSV daarentegen wil zo snel mogelijk naar het Stadhuisplein en alles uit de kast trekken om het kampioensfeest eindelijk weer eens te vieren. Mocht Ajax er komende zaterdag niet in slagen te winnen in en tegen Heracles Almelo dan is winst op PEC voldoende om zeker te zijn van het kampioenschap.Sterspeler Memphis Depay: “Ik weet dat PSV in de slotfase van het seizoen wel eens een grote voorsprong heeft verspeeld, maar dat gaan wij nu niet doen', zei de aanvaller na de klinkende zege zaterdag op FC Twente (0-5). “Nog vijf wedstrijden te gaan. Dit mogen we niet meer weggeven.” Na nederlagen tegen Ajax en Feyenoord zorgde hier en daar voor wat twijfels over het aanstaande kampioenschap van PSV. “Ach, dat waren speculaties van de media, alleen maar omdat we een keer niet hadden gewonnen', bromde Depay. 'Wij hadden zelf geen twijfels.”

Vertrouwen in kampioensploeg

De bookies hebben alle vertrouwen in een overwinning voor de aanstaande landskampioen. Mocht PEC Zwolle alsnog als winnaar uit de bus komen dan wordt de goklust van die personen hierop rijkelijk beloond: x 11,00 de inzet! Wint PSV dan is er x 1,22 per ingezette euro beschikbaar. Een gelijkspel vult de bankrekening dan weer behoorlijk aan: x 6,00. Hiermee is PEC Zwolle een zeer interessante ploeg geworden om op in te zetten, al lijkt de kans niet erg groot dat PSV deze wedstrijd uit handen gaat geven.

De beste Online Bookmakers