Eredivisie
01/12/2015

Subtopper in Eredivisie: Vitesse - PSV Eindhoven

Subtopper in Eredivisie: Vitesse - PSV Eindhoven
Komend weekend nemen de nummers drie en vijf het tegen elkaar op in het Gelredome. Dat PSV derde staat is wellicht niet heel verrassend, maar de vijfde plaats van Vitesse is dat wel. De Arnhemmers begonnen stroef aan het seizoen, maar zijn een stabiele middenmoter geworden. Na winst in de Gelderse derby tegen NEC (1-0) krijgt het nu regerend landskampioen PSV op bezoek.

Duel tegen Vitesse in meerdere opzichten belangrijk voor PSV

De wedstrijd tegen Vitesse is voor PSV niet alleen belangrijk als het gaat om het behalen van de drie punten. Het team van trainer Phillip Cocu wil ook geen blessures oplopen in de aanloop naar CSKA Moskou. Daarnaast staat er ook nog een record op het spel. Afgelopen weekend wisten de Eindhovenaren voor de 41ste keer op rij te scoren in een eredivisieduel. Lukt dit zaterdag tegen Vitesse ook, dan verbreekt PSV het record van Ajax en FC Twente en wordt alleen recordhouder.Dat scoren mogen ze wat spits Luuk de Jong betreft wel aan hem overlaten. De aanvaller wil uiteraard elke week winnen, maar verklapt in het Eindhovens Dagblad dat hij nog een doel heeft: "Ik wil graag topscorer worden, maar natuurlijk is het teambelang het belangrijkst. Hoeveel doelpunten ik ga maken durf ik niet te zeggen. Je kunt altijd geblesseerd raken. Ik hoop dat ik fit kan blijven en dan zie ik het wel. Bij FC Twente ben ik tot 25 goals gekomen in een seizoen. Mooi als dat hier ook lukt."

Loftrompet voor Brenet

Linksback Joshua Brenet beleefd mooie tijden in Eindhoven. Kreeg hij in het begin van dit seizoen nog volop kritiek, inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de sterkhouders: "Dat is mooi meegenomen, maar ik blijf gewoon mezelf. Het kan snel gaan in het voetbal. De ene week ben je de held, de andere week ben je niks.''Brenet speelt op de plek van de geblesseerde Jetro Willems en doet er alles aan om in de basis-elf te blijven. Hij wil met PSV kampioen worden: "Ik heb volop vertrouwen dat we de punten gaan pakken om mee te gaan strijden om het kampioenschap.''Ook Cocu is tevreden voor zijn ontwikkeling. De oefenmeester heeft voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vitesse zelfs een compliment over voor hem: "Ik vind dat Joshua zich uitstekend ontwikkelt. Defensief is hij betrouwbaar en hij heeft ook z'n aanvallende kwaliteiten."

Speciaal duel voor Davy Propper

Davy Propper kwam in de zomer over van Vitesse en heeft direct zijn draai gevonden bij de landskampioen. De PSV'er blijft er nuchter onder, zelfs nu hij moet aantreden tegen zijn oude club: "Het gaat zoals het gaat. Het is heel regelmatig gegaan en dat vind ik prima”, aldus Pröpper die zijn oude werkgever erg dankbaar is. "Bij Vitesse ben ik de afgelopen jaren sterker geworden en heb ik meer vertrouwen gekregen. Daar ga ik nu bij PSV mee verder.”Vitesse-trainer Peter Bosz prijst zijn voormalige middenvelder “Het verbaast me niks. Niet alleen heeft hij grote voetballende kwaliteiten, maar ook is hij een echte teamspeler. Met zijn inhoud en loopvermogen knapt hij zoveel werk op en pikt hij zoveel tweede ballen op. Hij was altijd de eerste die ik op het opstellingenformulier zette.”Pröpper zelf ziet nog voldoende verbeterpunten. "Misschien moet ik nog wat dominanter worden in balbezit en meer scoren. Ik wil dit seizoen richting de tien goals gaan. Dat is wel een doel voor mij. Ik werk ook hard aan mijn schoten. Ik kom nogal eens in schietpositie buiten de zestienmeter. Daar kan ik meer mee doen.”“Tot nu toe gaat het me goed af. Ik hoop het zo lang mogelijk vol te houden.” De vele speelminuten voor Pröpper laat zien dat PSV-trainer Phillip Cocu vertrouwen in hem heeft. “Hij dwingt het helemaal zelf af”, vindt Cocu.

Wedstrijd niet verplaatst

Het competitieduel tussen Vitesse en PSV wordt geen dag vervroegd. PSV had dit gevraag om zo een dag extra voorbereiding te creëren voor het Champions Leagueduel tegen CSKA Moskou."Door de recente terreurdreiging worden extra veiligheidsmaatregelen genomen. De gemaakte politieroosters kunnen op zo'n korte termijn niet worden omgegooid", maakte de gemeente Arnhem bekend.

Pre-wedstrijd quoteringen

De statistieken zijn in het voordeel van PSV, maar Vitesse draait keurig mee in de subtop. De noteringen liggen dan ook niet ver uit elkaar; sterker nog Vitesse lijkt het voordeel te krijgen bij de wedkantoren. De pre-wedstrijd quoteringen wisselen nog sterk maar op dit moment krijg je x 2,30 bij winst van Vitesse en x 2,90 bij winst van PSV. Een gelijkspel levert x 3,50 je inleg op. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Vitesse - PSV Eindhoven wordt gespeeld op zaterdag 5 december 2015 om 19:45 uur in het Gelredome te Arnhem. Profiteer van de hoge quoteringen voor PSV of speculeer op een stunt van de Arnhemmers: bij voetbalgokken.nl krijg je altijd de hoogste uitkering![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers