Europa League
11/03/2015

Ajax begint met uitduel in Europa League

Ajax begint met uitduel in Europa League
Komende donderdag nemen de Amsterdammers het in het Europa League-toernooi op tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk. Ajax bereikte de achtste finales door een knappe zege op Legia Warschau. Doordat PSV en Feyenoord werden uitgeschakeld is Ajax nog het enige Nederlandse team dat Europees actief is.

Ajax geeft hoge prioriteit aan Europa League

Ondanks de knappe 0-3 overwinning in Eindhoven, tegen PSV, heeft Ajax de landstitel uit het hoofd gezet. Omdat de Amsterdammers ook in het nationale bekertoernooi is uitgeschakeld ligt de focus van het team volledig bij dit duel. Vanwege de oorlog in Oost-Oekraïne speelt Dnjepr, uit Dnjepropetrovsk dat zo’n tweehonderd kilometer van de opstandige provincie Donetsk ligt, zijn thuiswedstrijden nu in Kiev. Ajax hoeft dus niet naar het onrustige oosten van Oekraïne af te reizen.Ajax en Dnjepr speelde nog nooit tegen elkaar, toch is de Oekraïense ploeg een bekende tegenstander voor Nederlandse clubs in Europa. De Oekraïense ploeg trof zes keer een Nederlandse ploeg in het verleden. AZ was in 2005 de enige Nederlandse club die in die ontmoetingen de volle winst kon pakken: 2-0. PSV is tot dusver de laatste Nederlandse ploeg die het opnam tegen Dnjepr. In 2012 speelde de Eindhovenaren twee keer tegen Dnjepr in de groepsfase van de Europa League, de ploeg verloor beide wedstrijden. 

De Boer: “Fijn dat wedstrijd in Kiev wordt afgewerkt”

 Frank de Boer liet direct na de loting blijken niet ontevreden te zijn met deze tegenstander: “Maar zij zijn misschien wel blij met Ajax'', reageerde hij. ,,Ik kan nog weinig zeggen over die ploeg. Ik weet alleen dat PSV er twee jaar geleden twee keer van heeft verloren. Ze hebben niets voor niets de achtste finales gehaald, maar we maken zeker kans. Het is ook fijn dat de wedstrijd in Kiev wordt afgewerkt. Dat scheelt reistijd'', aldus de oefenmeester tegen het AD.Zijn collega bij Dnjepr, Myron Markevych is het met hem eens: “Het zal niet makkelijk worden", denkt Markevych. “Er zal hier dan ook geen paniek zijn als we uitgeschakeld worden", zegt hij.

Noteringen in voordeel Dnjepr

De bookmakers bevestigen in hun noteringen dat beide ploegen vrijwel gelijkwaardig zijn. Dnjepr krijgt een lichte voorkeur vanwege het thuisvoordeel, maar de odds liggen erg dichtbij elkaar en in verhouding ligt de uitkering bij winst van Dnjepr vrij hoog: x 2,25. Met een gelijkspel wordt niet echt rekening gehouden: x 3.30. Winst voor Ajax is volgens de bookies iets waarschijnlijker: x 3,10. Mooie quoteringen voor dit interessante Europa League duel. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Dnjepr Dnjepropetrovsk - Ajax Amsterdam wordt gespeeld op donderdag 12 maart om 19:00 uur in Kiev. [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers