Europa League
16/09/2015

Europa League hoofdprijs voor topclubs

Europa League hoofdprijs voor topclubs
Lange tijd was de Europa League een vervelende bijkomstigheid, een verplicht nummertje, een troostprijs. Als een club echt mee wou tellen dan moest er in de Champions League gespeeld worden. Natuurlijk is dat nog steeds het hoofdpodium, maar zoals op elk zichzelf respecterend festival al jaren gebruikelijk is: op de naastgelegen podia staan de sterren van de toekomst.

Hoofddoel

De Europa League is zijn voorganger, de UEFA Cup, in die zin allang voorbij gestreefd. Voor veel clubs is de EL een hoofddoel geworden en plaatsing voor de groepsfase wordt op veel plaatsen gevierd als ware het een kampioenschap. Europees actief zijn is belangrijk, dat was het en zal altijd zo blijven. Echter de kweekvijver van talent dat dit toernooi nu is verworden geeft het toernooi een totaal nieuw elan.Transferprijzen worden hier gemaakt of gebroken. Recordomzetten worden hier omver geblazen alsof het niets is en bijna altijd wordt er gespeeld voor een uitverkocht huis. De Europa League is hotter dan ooit en dat is ook te merken bij de bookmakers. De quoteringen zijn hoger dan andere jaren en het aantal (internationale) gokspelers op de duels in de Europa League stijgen van minuut tot minuut. Sevilla won deze nieuwe hoofdprijs de afgelopen twee jaar en gaf daarmee de Spaanse dominantie in het internationale voetbal nog meer cachet. De club verdiende hiermee ontzettend veel respect en dat leverde dit jaar een megacontract op met de shirt- en hoofdsponsor. De ploeg is momenteel actief in de Champions League: een unieke kans voor de jeugdige talenten uit dit team om hun kwaliteiten op het hoogste niveau te tonen.

‘Liever de Europa League, dan de titel’

De transfermarkt is sinds het begin van deze maand gesloten en ook daarin speelde de Europa League een belangrijke rol. Teams versterkte zich op het laatste moment om hoge ogen te kunnen gooien in dit toernooi. Ook opvallend: topspelers verkiezen spelen voor een ploeg die in de Europa League zit, boven het op de bank zitten bij een topclub. Ook steeds meer toppers verkassen bewust naar een club met minder vedetten om zodoende nog meer hun stempel te drukken op het spel. Meestal worden deze sterspelers ook direct aanvoerder. Deze ontwikkeling is leuk voor kleinere teams in Europa, maar betekenen vooral een kwaliteitsinjectie voor het niveau in de Europa League. Trainer Frank de Boer van Ajax omschreef dit afgelopen week treffend. Hij sprak van een Champions League-waardige poule waarin zijn team is ingedeeld: “Fenerbahçe is normaal gesproken de favoriet, gezien de sterkte van het team. Toch verwacht ik dat we tegen hen ook een goede kans maken. Ik denk dat Celtic en Ajax vervolgens om de tweede plaats zullen strijden. Ik acht ons zeker niet minder dan Celtic. Molde ken ik niet zo goed', reageerde De Boer op de Ajax-site.De coach ziet nog meer Champions League-waardige poules. ‘'Hetzelfde geldt voor de groep met Anderlecht, AS Monaco en Tottenham Hotspur. Dan zie je maar hoeveel goede clubs er in de Europa League spelen. Je moet niet denken dat je er zomaar freewheelend doorheen komt.” Toch denkt De Boer dat de volgende ronde absoluut haalbaar is. ‘'Ik vind dat een realistisch doel. Het zijn goede tegenstanders, maar we zijn zeker niet kansloos', aldus De Boer.Ook bij Club Brugge moesten ze vorig seizoen kleur bekennen, toen de club bijzonder ver wist te komen in de Europa League: “Liever de Europa League, dan de titel”, klonk het. Eens te meer aangevend dat dit voetbaltoernooi niet langer het lelijke eendje is, maar voor elke (top)club een hoofdprijs.

Ultra hoge odds

Check de actuele quoteringen van de Europa-League matches op www.voetbalgokken.nl en profiteer van ultrahoge odds die momenteel circuleren bij vrijwel alle wedkantoren. Alle speltactieken zijn hoger ingeschaald dan bij competitie- of bekerwedstrijden. Zelfs in de CL worden de bookies voorzichtiger en daar ligt voor mensen die graag gokken op voetbalwedstrijden dan ook een unieke kans om alsnog hoge rendementen te pakken door wedstrijden uit de Europa League te kiezen. Hou voetbalgokken.nl in de gaten en lees alle voorbeschouwingen (van o.a. Ajax en AZ) op de komende duels op deze site, inclusief de actuele odds.

De beste Online Bookmakers