Europa League
15/08/2018

Feyenoord wacht hels karwei in thuiswedstrijd tegen Trencin

Feyenoord wacht hels karwei in thuiswedstrijd tegen Trencin
Na de 4-0 nederlaag wordt het haast onmogelijk om nog door te stoten naar de volgende voorronde, maar toch gaat Feyenoord het komende donderdag proberen als AS Trencin op bezoek komt in De Kuip. Trainer, spelers en supporters geloven er nog altijd in, maar zelfs de grootste optimist beseft dat het erg moeilijk gaat worden om de volgende ronde te halen. Een goed resultaat is wel heel welkom voor de Rotterdammers, want ook de competitiestart eindigde in een drama: 2-0 verlies bij De Graafschap. Denk jij dat Feyenoord de boel nog kan redden? Laat dan nu jouw voorspelling achter bij VoetbalGokken!

Giovanni van Bronckhorst: “Er is een kans, hoe moeilijk ook”

De teleurstelling was bijzonder groot in het Rotterdamse kamp nadat de heenwedstrijd eindigde in 4-0. Wellicht zo groot dat afgelopen zondag opnieuw werd verloren, ditmaal in de Eredivisie. De Graafschap bleek met 2-0 te sterk en Feyenoord zag twee spelers (Botteghin en Boëtius) voortijdig met rood het veld verlaten. Kortom: Feyenoord zit in de hoek waar de klappen vallen. Toch weigert trainer Van Bronkhorst nu al de handdoek te werpen als het gaat om de komende Europa Leaguewedstrijd tegen Trencin: “Het wordt heel moeilijk. We zullen anders op het veld moeten staan dan vandaag. Maar er is een kans, hoe moeilijk het ook wordt”, zei hij voor de camera van RTL-7 na de heenwedstrijd.

“We moeten er vol voor gaan”

Van Bronckhorst merkt dat zijn spelers vertrouwen missen, dus daar zal hij tot donderdagavond hard aan blijven werken: “Er gaat veel door je hoofd. De wedstrijd, bepaalde momenten. Dat is normaal. Maar uiteindelijk moeten we verder. Het wordt weer een zware wedstrijd tegen Trencín. Het wordt heel moeilijk met een achterstand van 4-0, maar we moeten er wel voor gaan”, zo blikt hij bij FOX Sports vooruit op de return van donderdag.

Jens Toornstra: “PSG stond tegen FC Barcelona ook met 4-0 voor”

Ook Jens Toornstra schaamt zich voor de blamage in Slowakije, maar net als bij zijn coach weigert hij om de return als formaliteit te zien. “Het is aan ons om het tij te keren. Alles kan, PSG stond twee jaar geleden ook 4-0 voor tegen Barcelona. We hebben het onszelf erg moeilijk gemaakt, maar je moet nooit de moed opgeven.”

Trainer Trencin: “We zijn er nog niet”

De Nederlandse trainer van AS Trencin - Ricardo Moniz – was tijdens de wedstrijd euforisch bij elke goal. Toch is zijn enthousiasme iets getemperd nu de return steeds dichterbij komt, want zijn ploeg kan dan wel een riante uitgangspositie hebben. Maar er is nog niks zeker, zo vertelt hij bij RTL-7. “We moeten realistisch blijven. Als de stemming euforisch is, moet ik die temperen en als de stemming down is, moet ik die positief maken. Dat is mijn rol als coach. We zijn er nog niet, maar dit is een geweldige uitgangspositie.”

Joey Sleegers: “Er kunnen gekke dingen gebeuren in De Kuip”

Een andere Nederlander die opvalt bij de Slowaakse ploeg is Joey Sleegers. Volgens hem verandert de 4-0 niks aan de intenties van zijn team in de terugwedstrijd: “We zijn een ploeg die aanvallend voetbal speelt en erop klapt en dat gaan we tegen Feyenoord gewoon doen”, laat hij strijdvaardig weten aan RTV Rijnmond. “Met 4-0 voor mag je het niet meer uit handen geven, maar als ze snel die 1-0 scoren dan kunnen er in De Kuip gekke dingen gebeuren.”

Statistieken

Beide ploegen speelde afgelopen week voor het eerst tegen elkaar, dus er zijn geen historische cijfers bekend. Wel kunnen we kijken naar de verrichtingen van afgelopen weekend. Helaas voor de Rotterdamse fans is ook daar Trencin de betere van de twee. Waar Feyenoord een smadelijke nederlaag moest slikken bij De Graafschap pakte AS Trencin een mooie overwinning op MSK Zilina: 3-2. Joey Sleegers was weer belangrijk, want de Nederlander nam twee van drie goals van Trencin voor zijn rekening. Hamza Catakovic maakte in de 80e minuut de winnende treffer voor AS Trencin dat dus met nog meer vertrouwen naar De Kuip afreist.  

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord – AS Trencin

De bookmakers verwachten een heel ander Feyenoord te zien dan vorige week in Slowakije. Eigenlijk is het ongelooflijk hoe hoog de odds voor een uitzege nog zijn. De pre-wedstrijdquotering voor winst van Trencin belooft met x 11.50 keer de inleg een hele hoge uitkering te worden. Voor een gelijkspel noteren de bookies in het 1X2 spelsysteem x 6.15 keer de inleg. Mocht Feyenoord de wedstrijd winnen, dan staat er een quotering van x 1.22 keer de inleg voor je klaar.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De return van de derde Europa League-voorronde Feyenoord – AS Trencin wordt gespeeld op donderdag 16 augustus om 20:30 uur in De Kuip te Rotterdam. Wint Feyenoord wel in eigen huis en is het voldoende om de volgende ronde te halen? Kijk op de bookmakerspage naar de beste deals en speel met ons mee op deze beslissende wedstrijd van de Rotterdammers.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers