Europa League
13/05/2018

Vitesse en FC Utrecht strijden om Europa League-ticket

Vitesse en FC Utrecht strijden om Europa League-ticket
Vitesse en FC Utrecht gaan deze week uitmaken welk team naar de voorrondes van de Europa League mag. Deze dubbele confrontatie wordt dinsdag en zaterdag afgewerkt. De winnaar mag van start gaan in de tweede voorronde van het Europese voetbaltoernooi. VoetbalGokken.nu heeft de beste pre-wedstrijdquoteringen voor deze play-offs finales alvast voor je opgezocht.

Edward Sturing: “We gaan ons opmaken voor de finale”

Vitesse-trainer Edward Sturing weet ook dat de accu van Vitesse leeg raakt en dat kan gevaarlijk zijn voor het treffen tegen FC Utrecht. “Juist dan zie je in voetbal dat er niet meer simpel wordt gespeeld. Dan worden risicovolle passes gegeven en dat betekent dus balverlies.”Toch ziet Sturing die het stokje overnam van Henk Fraser gelijke kansen voor de teams in de finale. “We gaan ons opmaken voor de finale. Daarvoor hebben we twee dagen van herstel. En dat heeft de andere finalist ook. De finale wordt een slijtageslag.”

Matavz: “We moeten de klus nu afmaken”

Vitesse begint de dubbele ontmoeting in deze finale op de thuisbasis. Aankomende dinsdag komt FC Utrecht naar Arnhem om het beste beentje voor te zetten en het zaterdag in het Galgenwaard verder af te maken. Maar Vitesse-speler Matavz is er klaar voor om roet in het eten te gooien. Hij ziet voldoende kansen voor zijn elftal om de Domstedelingen - die dit seizoen nog in de Europa League uitkwamen – in eigen huis al een flinke tip uit te delen. “We moeten de klus nu afmaken. Het worden hoe dan ook twee zware wedstrijden. Maar hier gaat het om voor ons. We zijn ambitieus en willen Europa in. Het is nu vol gas voor Vitesse”, aldus de 29-jarige Sloveen.

Topschutter

Matavz zit de laatste weken volgens eigen zeggen goed in vorm. Met zeven doelpunten in de laatste zes wedstrijden heeft hij zijn seizoenstotaal op zeventien treffers gebracht. “Ik voel me goed en sterk en ik scoor weer volop”, stelt de spits. “Dit is het niveau dat ik moet halen. Dan komen de goals vanzelf.” Ondanks dat is de aanvaller ook heel nuchter. “We staan in de finale van de play-offs, maar we hebben nog niks gewonnen”, aldus Matavz in De Gelderlander.

Guram Kashia: “Dit seizoen is heel lang geweest”

Voor Vitesse-aanvoerder Guram Kashia wegen juist de laatste lootjes het zwaarst. “Dit seizoen is heel lang geweest. Deze extra wedstrijden volgen nu zo snel op elkaar, waardoor het moeilijk herstellen is. Fysiek ben ik oké, maar in het hoofd loopt de batterij leeg”, aldus de aanvoerder tegen De Telegraaf.

FC Utrecht-trainer De Jong: “Iedereen nodig voor goed resultaat in Arnhem”

Bij FC Utrecht hakt het zware seizoen er ook behoorlijk in. FC Utrecht trainer Jean-Paul de Jong hoopt in de finale van de play-offs een beroep te kunnen doen op Zakaria Labyad. De middenvelder ontbrak zaterdag tegen SC Heerenveen ook al wegens een liesblessure. De Jong weet zeker dat er alles aan wordt gedaan om Labyad speelklaar te maken. “De medische staf maakt momenteel overuren”, zegt de trainer tegen FOX Sports. Ook de geblesseerde middenvelder Mateusz Klich wordt door de medische staf onderhanden genomen voor het treffen van Vitesse. “Ik hoop dat ze deze week weer op het veld staan en wellicht nog een bijdrage kunnen leveren”, aldus de coach die een mogelijke transfer voor Labyad naar Ajax steeds meer waarheid ziet worden.De Jong verwacht dat Labyad zich de laatste twee wedstrijden nog vol gaat geven voor Utrecht. “Ik denk dat hij enorm gemotiveerd zal zijn om een bijdrage te leveren, maar als het medisch niet mogelijk is, zullen andere jongens het moeten doen. We hebben we iedereen nodig voor een goed resultaat in Arnhem”, zo zegt de coach.

Urby Emanuelson: “We moeten nu nog even twee wedstrijden volle bak gaan”

Terwijl de transfermarkt ook bij de FC Utrecht-spelers in volle gang is en de vermoeidheid goed te voelen is, heeft Urby Emanuelson er alle vertrouwen in dat de Domstedelingen het seizoen goed af kunnen gaan sluiten. “We hebben het hele seizoen al laten zien waar FC Utrecht voor staat”, zegt de verdediger. “We moeten nu nog even twee wedstrijden volle bak gaan”, zo besluit Emanuelson.

Wedstrijdoverzicht

Terugkijkend naar het afgelopen seizoen is FC Utrecht de sterkste van de twee geweest tijdens de onderlinge ontmoetingen. In maart dit jaar wonnen de ploeg nog met 5-1 in de Galgenwaard. In Arnhem werd Vitesse in oktober van het vorige jaar ook van de winst gehouden. Na negentig minuten was het 1-1 en werden de punten verdeeld in de Eredivisie.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Europa League play-offs

De bookmakers kijken alleen naar de wedstrijd van nu en laten de statistieken voor wat ze zijn. Dat betekent dat de pre-wedstrijdquoteringen voor deze play-off finale redelijk gelijk zijn. Voor winst van Vitesse wordt een quotering van x 2.25 keer je inleg gehanteerd. Winst van FC Utrecht wordt in het 1X2 spelsysteem met x 3.15 keer je inleg beloond. Voor een gelijkspel hanteren de bookies de hoogste odds. Namelijk x 3.65 keer het ingelegde speelbedrag.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De play-off finale van Vitesse – FC Utrecht voor een ticket naar de Europa League voorrondes wordt gespeeld op dinsdag 15 mei en zaterdag 19 mei. In de Gelredome starten de teams dinsdag om20:25 uur. Zaterdag in de Galgenwaard wordt om 12:30 uur het startschot gegeven. Welk team wint volgens jou de finale en zien we komend seizoen terug in de voorrondes van het Europese voetbal? Laat jouw voorspelling achter bij de bookmakers op VoetbalGokken en sla je slag.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers