Europa League
07/08/2018

Vitesse strijd tegen FC Basel in laatste voorronde Europa League

Vitesse strijd tegen FC Basel in laatste voorronde Europa League
Na een ruime thuisoverwinning (3-1) op FC Viitorul neemt Vitesse het komende donderdag op tegen FC Basel. Voor de Arnhemmers is dit de een na laatste horde richting de groepsfase van de Europa League. Maar – zoals wel vaker – zijn de laatste loodjes het zwaarst. FC Basel heeft een flinke internationale reputatie hoog te houden en het wordt voor de mannen van trainer Leonid Slutsky dan ook bepaald geen gemakkelijke opgave. Toch hebben de bookmakers vertrouwen in een goede afloop en zijn de odds voor een thuisoverwinning van Vitesse bijna gelijk aan die voor een zege van FC Basel. Kortom: een zeer interessant duel op om te spelen!

Leonid Slutsky: “FC Basel is een hele serieuze test”

De Russische coach van Vitesse Leonid Slutsky was enorm opgelucht na de 3-1 thuiszege van Vitesse op Viitorul. De heenwedstrijd in Viitorul maakte de thuiswedstrijd extra spannend omdat de Arnhemmers uit met 2-2 gelijkspel niet verder kwamen. Vitesse is toch geplaatst, maar volgende Slutsky is er wel degelijk veel werk aan de winkel. “Het waren zware wedstrijden”, was de conclusie van de Vitesse-coach op FOX Sports. “Op dit moment zijn we nog studenten. We leren elke dag nieuwe dingen, maar hebben nog niet alle wijsheid in pacht en dan kom je nog weleens in de problemen”, zo vervolgt Slutsky. Die in het vervolg van zijn analyse heel duidelijk is over de kansen van zijn team: Vitesse zal boven zichzelf moeten uitstijgen in wat Slutsky noemt een ‘serieuze test’: “Ik ken FC Basel heel goed. Ik heb met CSKA Moskou tegen Basel gespeeld in de groepsfase van de Champions League. In die periode heb ik heel veel wedstrijden van ze gezien. Het is een echte Champions League-tegenstander. Het is een serieuze test voor ons en ik hoop dat we er klaar voor zijn.”

“We hebben ze donderdag tegen Basel weer enorm hard nodig”

De trainer hoopt dan ook dat de Vitesse-supporters donderdag hun club weer hartstochtelijk zullen aanmoedigen. “Ik moet de supporters bedanken, want juist in de fase dat wij het tegen FC Viitorul lastig hadden steunden zij ons enorm. Dankzij de supporters knokten we ons terug in de wedstrijd. We hebben ze donderdag tegen Basel weer enorm hard nodig”, aldus Slutsky in VI.

Roy Beerens: “Zoneverdediging is geen automatisme voor ons, daar moeten we echt aan wennen”

Routinier Roy Beerens maakte afgelopen donderdag het ‘bevrijdende’ derde doelpunt in de Gelredome. Van de komende tegenstander – FC Basel - verwacht de middenvelder nog meer tegenstand. En dat is gezien de opbouw van het nieuwe elftal geen sinecure. Vooral omdat de nieuwe coach ook nieuwe speltechnieken met zich meebrengt. “Zoneverdediging is geen automatisme voor ons, daar moeten we echt aan wennen. Het is niet typisch Nederlands wat we willen doen. We snappen het wel, maar het kost veel energie. En dat is niet makkelijk, zeker niet tegen teams als Basel. Maar we staan erachter en we hebben het gevoel dat we iets anders doen andere ploegen”, zo zegt Beerens op de website van de Arnhemse club.

Slutsky rekent op Clarke-Salter

Voor het duel met Basel verwacht Slutsky dat hij wel weer een beroep kan doen op Jake Clarke-Salter. De verdediger raakte geblesseerd na een botsing met ploeggenoot Rasmus Thelander in de thuiswedstrijd tegen Viitorul. “Hij heeft een lichte hersenschudding. Ik vroeg hem hoeveel vingers ik opstak en hij gaf het goede antwoord, dus ik denk dat hij tegen Basel wel weer kan spelen”, zo zegt de trainer. Een grote kans is er nog dat Lassana Faye donderdag wegens een blessure aan de kant blijft.

Ricky van Wolfswinkel komt met FC Basel naar Vitesse

Een bekend gezicht in het team van FC Basel is de Nederlander Ricky van Wolfswinkel. De aanvaller speelde tot de zomer van 2017 nog voor Vitesse en staat nu onder contract (tot medio 2020) bij FC Basel. Van Wolfswinkel scoorde afgelopen weekend nog in de Zwitserse competitie tegen Grasshoppers (4-2) en heeft het prima naar zijn zin bij Basel. De terugkeer donderdag naar ‘het oude nest’ zal dan ook eenmalig zijn, zo laat de aanvaller weten aan GOAL: “Ik heb het afgelopen seizoen goed gedaan toen ik fit was. Die lijn wil ik opnieuw inzetten en doortrekken als we voor de Europa League gaan spelen tegen Vitesse. Het ziet er niet naar uit dat ik – behalve dit bezoekje – op korte termijn terug naar Nederland ga, nee. Dit is niet het juiste moment voor een terugkeer”, zo laat hij weten.

Trainer FC Basel: “Club weer in op de kaart zetten in Europa League”

Het team van nieuwbakken trainer Marcel Koller – waar ook Frank de Boer in beeld was al nieuwe coach - had die overwinning hard nodig, want in de tweede voorronde van de Champions League kreeg het flink om te oren van het Griekse POAK. Uit verloor Basel met 2-1. Dat was nog te overzien, maar in de thuiswedstrijd werd Basel met 0-3 volledig weggeblazen door de club uit Griekenland. Hetgeen uitschakeling in de Champions League betekende. Daardoor is de club van spits Van Wolfswinkel nu veroordeelt tot de Europa League. Vitesse gaat proberen de Zwitsers ook uit dit toernooi te knikkeren, maar simpel wordt dat allerminst. De nieuwe trainer is namelijk uiterst ambitieus, zo vertelt Koller in de lokale krant: “We gaan proberen FCB weer op de kaart te zetten. Het is niet gelukt om de Champions League te halen, maar we gaan nu vol voor de Europa League waarin de namen van FC Basel weer door de speakers moet gaan galmen, zoals dat in de Zwitserse Alpen gebruikelijk is.”

Pre-wedstrijdquoteringen voor Vitesse tegen FC Basel

De pre-wedstrijdquoteringen bevatten enkel gunstige odds! Winst van Vitesse wordt met een odd van x 2.80 keer de inleg al zeer goed beloond. Een gelijkspel krijgt in het 1X2 spelsysteem de hoogste quotering voor deze wedstrijd mee x 3.35 keer de inleg. En zelfs een uitzege van FC Basel wordt door de bookies prima gewaardeerd: x 2.35.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De voorlaatste voorronde in de UEFA Europa League tussen Vitesse - FC Basel wordt gespeeld op donderdag 9 augustus om 20:00 uur in de Gelredome te Arnhem. Komt Vitesse ook deze ronde door en wint het de thuiswedstrijd van de Zwitserse club? Speel mee en laat jouw voorspelling achter bij de bookmakers van VoetbalGokken![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers