EK 2021
05/07/2016

Halve finale: Wereldkampioen Duitsland tegen gastland Frankrijk

Halve finale: Wereldkampioen Duitsland tegen gastland Frankrijk
Donderdag staat de tweede halve finales van EURO 2016 op het programma. De huidige wereldkampioen treft gastland Frankrijk voor een ticket naar de finale. Beide landen hebben laten zien over een zeer sterk team te beschikken. Ook bij de wedkantoren is dat zeker niet ontgaan. Voor deze wedstrijd is er dan ook geen uitgesproken favoriet en daardoor staan er voor elke uitslag zeer aantrekkelijke quoteringen klaar.

Didier Deschamps: “We gaan er vol voor”

Frankrijk heeft afgelopen zondag een uitstekende generale gespeeld door de IJslanders met 5-2 te verslaan. Bondscoach Didier Deschamps verwacht tegen Duitsland een compleet andere wedstrijd. “Zij zijn de beste ploeg, daar bestaat geen twijfel over. Ook al hebben ze een paar deukjes opgelopen tegen Italië”, doelt Deschamps op de kwartfinale. Toch heeft de bondscoach alle vertrouwen in zijn ploeg. “We gaan er vol voor tegen het beste team ter wereld.”

Payet: “We worden alleen maar sterker”

Dimitri Payet en Antoine Griezmann kijken net als hun bondscoach ook vol vertrouwen uit naar de ontmoeting met Duitsland. “Wij kennen hun kwaliteiten en kunnen daarop inspelen, zoals we tegen IJsland hebben gedaan”, zegt Payet in Voetbal International. “We worden alleen nog maar sterker en sterker.” Griezmann voegde eraan toe: “Dit resultaat geeft ons, ondanks de twee onnodige tegendoelpunten, een goed gevoel. Met de steun van de Franse fans gaan we er alles aan doen om de finale te bereiken.”

Giroud: “Ik hoop dat de fans achter ons staan”

Ook Olivier Giroud verwacht dat het een lastige wedstrijd tegen Duitsland gaat worden, maar volgens hem maken de Fransen zeker kans. “We willen revanche nemen voor de uitschakeling op het WK in 2014”, haalt hij de 1-0 verliespartij tegen de wereldkampioen in de kwartfinale van het toernooi in Brazilië nog eens aan.Op dertien november vorig jaar toen Parijs werd getroffen door terreuraanslagen speelde Frankrijk een vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland. Ondanks het drama in de lichtstad wonnen de Fransen dit duel. “We hebben ze al eens verslagen in een vriendschappelijke wedstrijd (2-0 zege, red.), maar toen waren de belangen natuurlijk minder groot. Ik hoop dat de fans donderdag achter ons zullen staan in Marseille. Ik ben in ieder geval trots op dit team en wat we tot nu toe al hebben bereikt. Maar het kan nog veel mooier worden”, aldus Giroud in Voetbal International.

Joachim Löw: “We hebben een sterke selectie”

Een slopende kwartfinale tegen Italië bracht Duitsland in de halve finale. Pas na tien strafschoppen werd het duel eindelijk winnen afgerond door het team van Joachim Löw. “Dat is grote klasse”, aldus Löw. “Het is geweldig dat we in de halve finale staan. Maar nu willen we het toernooi ook winnen.”

Personele problemen

Het Duitse team mist tegen Frankrijk wel een aantal sterkhouders. Voor Mario Gomez is zijn EK voorbij. Vanwege een hamstringblessure zal hij tegen Frankrijk niet kunnen spelen, ook een eventuele finale komt voor Gomez te vroeg.Het is nog onzeker of Sami Khedira en Bastian Schweinsteiger, ook door blessures, donderdag op het veld gaan verschijnen. Verdediger Mats Hummels is geschorst voor de halve finale, dus die speelt in ieder geval niet mee. Dit gemis zorgt ervoor dat bondscoach Joachim Löw behoorlijk aan zijn basiself moet sleutelen. “Het is erg bitter om in een cruciale fase van het toernooi sleutelspelers te missen. Vooral voor Mario is dit heel vervelend. Hij heeft de ploeg erg geholpen op het EK. We moeten de nieuwe situatie accepteren en oplossingen vinden. We hebben een sterke selectie. Ik heb het volste vertrouwen in alle spelers. Ik kijk uit naar de halve finale in Marseille.”

Strijden om finaleplaats

Maneul Neuer was de held van Duitsland tijdens de strafschoppenserie tegen Italië. De doelman gaat dan ook met zeer veel zelfvertrouwen richting de wedstrijd tegen gastland Frankrijk. “Ik heb meer strafschoppenseries gedaan, maar nog nooit zoveel missers gezien. Gelukkig hebben we het gered en mogen we nu tegen de Fransen voor een finaleplaats gaan strijden.”NetBet: Verhoogde quoteringen!

Pre-wedstrijd quoteringen

De bookmakers maken dit duel extra spannend door de quoteringen redelijk gelijk in te schalen. De tegenslag waarin de Duitsers nu te maken hebben zal er ongetwijfeld mee te maken kunnen hebben. De Fransen lijken ook nog eens elke wedstrijd sterker te worden. Het is dus een echte gok om hierop in te zetten. Verwacht je dat de Duitsers de meeste kans maken dan kun je rekenen op een x 3.00 notering. Winnen de Fransen dan staat er een notering van x 2.80 klaar voor iedereen die hierop heeft ingezet. Voor een gelijkspel staat er een quotering van x 3,00 genoteerd. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De halve finale van EURO2016 tussen Duitsland – Frankrijk wordt gespeeld op donderdag 7 juli om 21:00 uur in het Vélodrome te Marseille. Welk team gaat er volgens jou door naar de slotfase van het EK? Maak van je voorspelling echte euro`s en zit in de bookmakers op VoetbalGokken.nl. Profiteer nu als nieuwe speler bij NetBet van exclusieve hoge quoteringen! Registreer je hier bij NetBet…[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers