Inside the Odds
21/06/2019

Pak 16 keer je inzet bij doelpunten van Ziyech tegen Namibië!

Pak 16 keer je inzet bij doelpunten van Ziyech tegen Namibië!
De Afrika Cup begint vrijdagavond aan haar 32e editie. Zondag om 16:30 komt Marokko voor het eerst in actie. Tijdens haar eerste groepswedstrijd in groep D nemen de Leeuwen van de Atlas het op tegen Namibië. De verwachtingen zijn zoals vanouds torenhoog bij de Marokkanen. Zo verwachten veel media dat het Marokkaanse elftal minimaal de finale gaat halen. Dit gaan ze proberen te realiseren met drie Eredivisie spelers in de selectie: Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Oussama Idrissi. Daarnaast hebben ook selectiespelers Karim El Ahmadi, Nordin Amrabat en Manuel da Costa een verleden in de Eredivisie. Kortom, genoeg bekende namen bij Marokko op de Afrika Cup. Wat kunnen we verwachten van Marokko tijdens haar openingswedstrijd?

Marokko absolute favoriet tegen Namibië: tot x 3,75 keer je inzet

Marokko is op voorhand een van de kanshebbers om de Afrika Cup te winnen. Het eindigde eerste in haar kwalificatiepoule met Kameroen, Malawi en de Comoren. Op de Afrika Cup is Marokko in groep D gekoppeld aan Ivoorkust, Namibië en Zuid-Afrika. Op papier is Namibië de zwakste deelnemer in deze poule. Namibië deed namelijk pas twee keer eerder mee aan de Afrika Cup. In beide gevallen wist het niet verder te komen dan de groepsfase. Hierbij dateert de laatste deelname van 2008, de vijf edities die hierop volgden gingen aan Namibië voorbij. In tegenstelling tot Namibië is Marokko eigenlijk altijd wel van de partij op de Afrika Cup. Deze verloopt de laatste edities echter niet zoals gehoopt. Marokko kwam bij haar laatste vijf deelnames slechts één keer verder dan de groepsfase. In 2017 strandde Marokko in de kwartfinale. Het is daarom hoog tijd dat Marokko weer eens haar ware gezicht laat zien op het toernooi. Hiervoor lijkt de openingswedstrijd tegen Namibië de uitgelezen mogelijkheid om meteen een goede start te maken. Gezien de grote onderlinge kwaliteitsverschillen heeft Marokko naar verwachting geen problemen met Namibië. Daarnaast zal het moeten winnen om niet onnodig in de problemen te komen in poule D. Als Marokko wint van Namibië ontvang je x 1,36 keer je inzet terug. Indien Marokko met minimaal 2 goals verschil wint, ontvang je x 2,11 keer je inzet terug. Bij minimaal 3 goals verschil ontvang je x 3,75.

Marokkaanse hoop gevestigd op Hakim Ziyech: tot 16 keer je inzet

Bij Marokko is alle hoop gevestigd op Ajacied Hakim Ziyech. Lange tijd was het onduidelijk voor welk land de spelmaker wilde gaan uitkomen. In september 2015 koos Ziyech, toen nog onder contract bij FC Twente, er op 22-jarige leeftijd voor om voor Marokko te gaan spelen. Zijn debuut volgde een maand later in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ivoorkust. Tijdens zijn vierde interland wist Ziyech voor het eerst het net te vinden: hij scoorde het openingsdoelpunt vanaf de strafschopstip tijdens een 2-0 overwinning van Marokko op Sao Tomé en Principe. Ruim vier jaar later staat de teller op 20 interlands en 14 doelpunten. In deze periode heeft Hakim Ziyech zich tevens ontwikkeld tot de absolute smaakmaker van het elftal. Landgenoot Anouar Diba, die onder meer actief was voor FC Twente en NAC Breda, vertelde bij Fox Sports dat Marokko “momenteel liever Ziyech dan Messi heeft”. Het zegt veel over de status van Ziyech bij het nationale elftal van Marokko. Overigens beleefde hij bij zijn club Ajax ook een superseizoen. Zo won Ajax de competitie en de beker en behaalde het ook nog eens de halve finale van de Champions League. Ziyech droeg met 21 doelpunten en 24 assists ruimschoots bij aan het succes van de Amsterdammers. De hoge verwachtingen rond Ziyech dan ook niet zomaar ergens op gebaseerd. Als Ziyech scoort en wint met Marokko, ontvang je x 2,50 keer je inzet. Als hij twee goals of meer scoort, ontvang je x 10,00 keer je inzet en indien hij dit verspreid over beide helften, ontvang je x 16,00 keer je inzet. Een mogelijk belangrijk detail hierbij is dat Ziyech de penaltynemer van Marokko is.

Volop doelpunten bij wedstrijden van Namibië: tot 13 keer je inzet

Zoals eerder vermeld wist Namibië zich twee keer eerder te plaatsen voor de Afrika Cup. Beide edities verliepen niet heel succesvol. Namibië wist geen enkele wedstrijd te winnen. Het verloor vier keer en speelde twee keer gelijk. Opvallend aan deze wedstrijden zijn het hoge aantal doelpunten. Met in totaal achttien doelpunten vielen er gemiddeld drie doelpunten per wedstrijd bij Namibië. Verder is Namibië samen met Benin het enige land dat zich met een negatief doelsaldo wist te plaatsen voor deze editie van de Afrika Cup. Namibië eindigde met acht punten tweede in haar poule met Guinea, Mozambique en Zambia. Hierbij eindigde het in punten op gelijke hoogte met Mozambique. Tevens had het met een doelsaldo van -2 een slechter doelsaldo dan Mozambique, maar het onderlinge resultaat is doorslaggevend bij deze kwalificatie. Deze was wél in het voordeel van Namibië. Als laatst zijn ook de onderlinge confrontaties tussen Marokko en Namibië vaak erg doelpuntrijk. In totaal vielen er zestien doelpunten in zes wedstrijden. Eén keer eerder vond het affiche plaats op de Afrika Cup: Marokko won met 5-1. We kunnen dit toernooi dus wel doelpunten verwachten in wedstrijden van Namibië. Indien er drie doelpunten of meer worden gescoord, ontvang je x 2,00 keer je inzet. Als er, zoals bij de vorige ontmoeting van de landen in de Afrika Cup, zes doelpunten of meer vallen ontvang je maar liefst x 13,00 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers