La Liga
01/01/2014

FC Barcelona in uitwedstrijd tegen Real Sociedad

FC Barcelona in uitwedstrijd tegen Real Sociedad
Op 20 december beëindigde Barça de eerste seizoenshelft met een klinkende 5-0 overwinning op Córdoba CF. In de laatste wedstrijd van 2014 waren de knallende kurken al vroeg te horen in Barcelona, desondanks kijkt de ploeg nog altijd tegen een achterstand aan en is het ‘slechts’ tweede in de Primera Division.

Barcelona op schot

De 5-0 tegen Cordoba staat niet op zichzelf. FC Barcelona heeft in de eerste seizoenshelft hier en daar duur en onnodig puntverlies geleden, maar wist ook vaak met grote cijfers te winnen. Alleen aardsrivaal Real Madrid scoorde vaker: 55 keer tegenover Barça 41 keer. Uiteraard nam Lionel Messi het grootste deel hiervan voor zijn rekening: 15 treffers in totaal. Maar ook het Braziliaanse wonderkind Neymar heeft een groot aandeel in die 41 doelpunten. Hij maakte er tot nu toe 11.

Real Sociedad tot nu toe onzichtbaar

Tegenstander van Los Colchoneros (De Matrassen) is Real Sociedad uit San Sebastian. Die ploeg staat momenteel 14e in de Primera Division en draait een vrij onzichtbaar seizoen tot nu toe. Slechts driemaal kwam de ploeg tot winst, 6 maal speelde men gelijk en al 7 keer ging de ploeg met lege handen de kleedkamer in. De laatste wedstrijd voor de feestdagen speelde men gelijk tegen - de nummer 15 - Levante 1-1.

Barcelona op jacht naar koploper Madrid

Madrid moest tijdens de korte winterpauze nog afreizen naar de ‘Wereldbeker voor clubs’. Real won ook die titel, maar Ronaldo & co hebben daardoor wel een ultrakorte kerstvakantie gehad. Wellicht kan Barcelona hiervan profiteren. Als Real punten verspeeld in de lastige uitwedstrijd tegen Valencia (nummer 4) en Barca weet zelf drie punten mee te nemen uit San Sebastian dan is de titelstrijd in Spanje weer helemaal open.Normaal gesproken zou het voor Lionel Messi en zijn ploeggenoten geen probleem moeten zijn om Real Sociedad opzij te zetten, maar hoe hebben de Zuid-Amerikaanse spelers de feestdagen verteerd? Argentijnen (Messi) en Brazilianen (Neymar) staan immers bekend om hun temperamentvolle feesten (ook tijdens de jaarwisseling). Voor echte profs zou dit echter geen enkel probleem mogen zijn. De bookmakers twijfelen dan ook niet en zetten FC Barcelona als topfavoriet neer voor dit duel. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Real Sociedad - FC Barcelona wordt gespeeld op zondag 4 januari 2015 en begint om 21:00 uur in Estadio Anoeta te San Sebastian. Voorspel mee![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers