La Liga
19/09/2016

La Liga Topper: FC Barcelona – Atletico Madrid in Nou Camp

La Liga Topper: FC Barcelona – Atletico Madrid in Nou Camp
FC Barcelona ontmoet Atletico Madrid woensdag in Camp Nou voor een zeer belangrijk competitieduel. Beide teams hebben afgelopen week veel vertrouwen getankt in de LaLiga, maar ook in de Champions League. Niets houdt de teams van Luis Enrique en Diego Simeone tegen om ook deze wedstrijd te winnen. De bookmakers beseffen dat, maar toch neigen de bookies naar een thuisoverwinning van FC Barcelona. Welk team gaat dit duel volgens jou winnen?

Diego Simeone: “We kunnen hier heel blij mee zijn”

Atletico Madrid beleefd aan het begin van dit seizoen al direct aan zware week: de topwedstrijden volgen elkaar in rap tempo op. De week begon met een knappe uitoverwinning (0-1) in en bij PSV Eindhoven. Hetgeen een prima start van de Champions League betekende. “PSV is nu eenmaal een goede ploeg, deze drie punten zijn heel erg welkom. We kunnen hier heel blij mee zijn”, zei trainer Diego Simeone na afloop van de wedstrijd. In de competitiewedstrijd die daarop volgde werd Sporting Gijón in Vicente Calderón eenvoudig verslagen: 5-0 voor Atletico waardoor het team met veel zelfvertrouwen mag afreizen naar Nou Camp.

Koke: “Het is een hele moeilijke wedstrijd”

Jorge Resurrección Merodio- voetbalnaam Koke - denkt dan ook dat Atlético Madrid goed in vorm is in aanloop naar de wedstrijd tegen FC Barcelona. “Dit moet doorgaan. We hebben nog niets, we zijn net begonnen en nu spelen we tegen Barcelona”, vertelde Koke tegen Marca. “We hebben al het enthousiasme in de wereld nodig om drie punten mee naar huis te nemen. Het is een hele moeilijke wedstrijd tegen één van de beste teams in de wereld, maar we hebben het verlangen om te strijden en te winnen daar”, aldus de aanvallende middenvelder van Los Colchoneros.

Topweek voor FC Barcelona

Ook FC Barcelona heeft een geweldige week om op terug te kijken. Hierdoor kijken ook de Catalanen met vertrouwen naar het duel tegen Atletico Madrid, een tegenstander waartegen ze altijd moeite hebben. Barça maakte indruk in de Champions League met een monsteroverwinning van 7-0 tegen het Schotse Celtic, waar de Nederlandse doelman Dorus de Vries zijn debuut maakte. De voormalige sluitpost van Telstar en ADO Den Haag kon niet lang genieten van zijn basisplaats, want hij moest zeven treffers slikken. Vervolgens wist FC Barcelona in de Spaanse competitie het bescheiden CD Leganés met 1-5 te overmeesteren. Het loopt op rolletjes in Barcelona, maar toch staat aartsrivaal Real Madrid met drie punten meer bovenaan de ranglijst. Het is dus zaak voor Barça om te blijven winnen.

Jasper Cillessen op de bank

Jasper Cillessen zal niet worden opgesteld tegen Atletico. Cillessen moet voorlopig genoegen nemen met een rol op het tweede plan bij FC Barcelona. Cillessen staat in de schaduw van eerste doelman Marc-André ter Stegen die weer wedstrijdfit genoeg is en ook de wedstrijd tegen Celtic heeft gespeeld. Tegen Deportivo Alavés (1-2 verlies) stond Cillessen nog onder de lat bij Barcelona. Door trainer Luis Enrique werd dit verlies de overgenomen doelman van Ajax niet kwalijk genomen. “Bij de tegentreffers had hij wat pech, maar hij is rustig en doet datgene wat wij graag willen zien”, zei de oefenmeester op een persconferentie. “Doelman van Barcelona zijn is lastig.”

Luis Enrique: “Messi is de beste speler aller tijden”

Enrique zet voor het treffen tegen Atletico Madrid wel zijn drietal: Neymar, Suarez en Messi in het veld. De trainer is vooral te spreken over de Argentijnse aanvaller die ook dit seizoen weer de sterren van de hemel lijkt te spelen. “Messi is de beste speler aller tijden”, aldus de coach. “Hij kan overal spelen. Op elke positie zou hij de beste zijn in de wereld. Als hij als nummer zes speelt, dan is hij de beste nummer zes. Als hij als nummer acht speelt, dan is hij de beste nummer acht. Als hij als nummer tien speelt, dan is hij de beste nummer tien. Hij heeft op het veld de absolute vrijheid. Ik zou gek zijn als ik geen gebruik zou maken van de kwaliteiten van een speler die over veertig meter de bal in de voet van een medespeler weet te leggen”, looft Enrique de Barça-spits.

Pre-wedstrijd quoteringen

Voor de bookmakers zijn deze wedstrijden al net zo interessant als voor de gokkers. Deze kraker is op zich al een fantastische wedstrijd om te zien, maar een gokje wagen op de uitslag maakt deze topper nog spectaculairder. Zo wordt winst van Atletico Madrid met x 5.50 wel heel hoog beloond. Ook een gelijkspel kan met x 4.00 een flinke bonus opleveren. Winst van FC Barcelona levert zelfs nog een quotering van x 1.62 op. Wint Atletico volgens jou? Dan krijg je maar liefst x 19.00 je inleg! [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd FC Barcelona – Atletico Madrid wordt gespeeld op woensdag 21 september om 22:00 uurin het Camp Nou-stadion te Barcelona. Levert deze wedstrijd voor Atletico Madrid weer drie punten op of walst FC Barcelona ook hier weer overheen? Doe een voorspelling via onze bookmakers en maak je voetbalkennis geld waard![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers