Lique 1
04/10/2018

Franse Ligue 1: Paris St. Germain – Olympique Lyon

Franse Ligue 1: Paris St. Germain – Olympique Lyon
Vlak voor de interlandbreak waar Oranje het gaat opnemen tegen Duitsland (Nations League) en België krijgt Memphis Depay de kans zich nog een keer te onderscheiden. De speler van Lyon reist zondag namelijk af naar het Parc des Princes om tegen Paris Saint Germain te spelen. Het gaat geen gemakkelijke opgave worden voor Memphis, want de miljoenenequipe uit de Franse hoofdstad is na acht duels nog altijd zonder puntverlies. Durf jij te spelen op een stunt van Lyon?

Neymar: “Ik ben nog niet honderd procent”

Afgelopen woensdagavond haalde PSG nog maar eens flink uit in de Champions League. Er werd geen spaan heel gelaten van Rode Ster Belgrado en Neymar was met een hattrick natuurlijk wel de ‘Man of the Match’.  De Braziliaan is dus lekker warm gedraaid voor het potje van zondag tegen Lyon, althans dat zou je denken. “Ik ga komende dagen weer hard trainen om fysiek beter te worden. Ik ben nog steeds niet honderd procent fit. De wedstrijd tegen Lyon zal ik ook weer gebruiken om stappen te maken”, zo vertelt de Braziliaan aan de website Paristeam.fr.

“We zetten alles op alles”

Waar we in Nederland de topper tussen PSV – Ajax al als een soort voorbode voor het kampioenschap zagen, ziet Neymar de wedstrijd van zondag tegen Lyon niet als doorslaggevend: “Ik hoop in februari of maart weer helemaal op niveau te zijn, want dan worden de belangrijke wedstrijden in de Champions League en de competitie gespeeld.” Daarmee wil hij in gesprek met datzelfde Paristeam.fr overigens niet zeggen dat het duel tegen Lyon niet serieus genomen wordt: “We zetten altijd alles op alles, elke minuut van elke wedstrijd. Het is niet belangrijk of ik scoor of iemand anders. We willen een geweldig PSG tonen, dat is ons grote doel van dit seizoen.”

Tiago Silva: “Zondag is ook een Champions League-duel”

Uiteraard was ook Silva tevreden na de 6-1 winst in de Champions League, maar de verdediger gunt zichzelf en zijn ploeggenoten geen moment om dit te vieren: “We moeten herstellen richting zondag, want dan wacht ons tegen Olympique Lyon opnieuw een wedstrijd van Champions League niveau”, aldus Silva op Ligue1.com. Zijn trainer is het daarmee eens: “Het is belangrijk dat we zondag weer met pressing spelen, zoals we tegen Rode Ster en Nice al deden.

Memphis Depay: “We zijn niet bang voor PSG”

Oranje-international Memphis Depay kon midweeks niet winnen in de Champions League. De thuiswedstrijd tegen Shaktar Donetsk eindigden in 2-2. Toch is Memphis vol vertrouwen voor de wedstrijd van zondag: “Ik wil tonen dat ik de beste speler van de wereld ben. Ik wil niet arrogant overkomen, maar wij zijn niet bang voor PSG. Vorig seizoen hebben we ook van ze gewonnen”, aldus Memphis in gesprek met Canal+ die in die bewuste wedstrijd in de 94e minuut zelf de winnende goal maakte tegen Paris St. Germain.

Trainer Olympique Lyon: “Memphis hard nodig tegen PSG”

Olympique Lyon-trainer Bruno Genesio is ook blij met de Nederlander: “Memphis is een atypische speler die steeds constanter begint te presteren. Hij ontwikkelt zich enorm sinds hij bij Lyon is. Memphis is nu al een speler van wereldklasse. Na zijn teleurstellende jaar in Manchester, heeft hij zichzelf beoordeeld en is heel hard gaan werken. Het belangrijkste is dat Memphis ons kan bevrijden uit moeilijke situaties op het veld. Hij is in staat om ons iets bijzonder te geven en dat zullen we nodig hebben tegen PSG”, aldus de coach op Le10Sport.

“Paris St. Germain is een geweldig team”

Génésio is overigens onder de indruk van de prestaties die het elftal uit Parijs op de mat legt: “Paris Saint Germain is een geweldig team, dat misschien wel vijfentwintig spelers heeft die in de basis kunnen staan. Voor mij is PSG titelkandidaat nummer één. Zondag is het vooral belangrijk dat we goed tegenstand kunnen bieden, het resultaat is daarbij ondergeschikt.”Lyon zal overigens spelen zonder Kenny Tete. De verdediger heeft dit seizoen al vrijwel nooit een basisplaats en zal ook tegen PSG weer bankzitter zijn. Génésio: “Ik heb met Kenny gepraat en verteld wat ik van hem verwacht. Hij moet klaar zijn als ik hem nodig heb, deze concurrentie hoort bij topvoetbal”, tegen VI.

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSG tegen Lyon

Voor de wedstrijd van Depay en Tete tegen de ploeg van sterspeler Neymar hebben de bookmakers de pre-wedstrijdquoteringen hoog ingeschaald. Een uitzege van Lyon staat met x 7.90 keer de inleg hoog genoteerd. Een gelijkspel wordt met x 5.80 keer je speelbedrag zeer hoog beloond. Voor thuiswinst van Olympique Lyon wordt er in het 1X2 spelsysteem een quotering van x 1.32 keer de inleg aangehouden.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De competitiewedstrijd in de Franse Lique 1 tussen Paris St. Germain – Olympique Lyon wordt gespeeld op zondag 7 oktober om 21:00 uur in Parc des Princes te Parijs. Kunnen de Nederlanders met Lyon de reeks van PSG doorbreken door ze in eigen stadion te verslaan? Wat wordt jouw voorspelling?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers