Lique 1
30/01/20194 reacties

Franse Ligue 1: Topper tussen Olympique Lyon en Paris Saint Germain

Franse Ligue 1: Topper tussen Olympique Lyon en Paris Saint Germain
Even leek het alsof Frenkie de Jong (Ajax) volgend seizoen in het shirt van Paris St. Germain zou gaan spelen, maar het supertalent koos voor FC Barcelona. Dat betekent dat er volgend seizoen geen Franse topmatches op het programma zullen staan voor De Jong. Dit weekend wordt er wel een topper gespeeld in de Franse Ligue 1: Olympique Lyon, met Memphis Depay, speelt zondag thuis tegen Paris St. Germain. De ploeg van onder meer Mbappe en Neymar. Denk jij te weten wie deze topper speelt? Laat dan nu je voorspelling achter via VoetbalGokken bij de bookmakers!

Lyon-coach Génésio: “We zullen ons moedig verdedigen”

Olympique Lyon coach Bruno Génésio heeft altijd te maken met een soort van Calimero-syndroom bij zijn club. Paris Saint Germain is en blijft namelijk de grootste club van Frankrijk, al klopt Lyon al jaren op de deur, overpakken doet het (nog lang) niet. Toch vindt Génésio dat zijn elftal met vertrouwen kan uitkijken naar de komst van ploeg uit Parijs. Volgens hem is Lyon niks minder dan het zogeheten sterrenteam van PSG: “Onze blikken zijn volledig op zondag gericht. We focussen ons al de hele week op PSG. Het is moeilijk om nu te zeggen wie er gaat winnen. Maar wat wel zeker is, is dat wij het een ambitieus team hebben die naar het Parc Olympique Lyonnais gaat om tegen één van de beste teams in Europa te spelen. Wij zijn ervan overtuigd dat Lyon die ploeg kan verslaan. We zullen ons moedig verdedigen. We zullen een hoge intensiteit tentoonspreiden, want daar ligt de sleutel tot succes. Dat zie ik in alle grote voetbalcompetities en dat zullen wij zondag tegen Paris Saint Germain ook moeten doen”, aldus de Franse oefenmeester van Lyon tegenover Goal.com.

Memphis Depay: “Ik wil naar Paris St. Germain”

Een saillante uitspraak deze week van Memphis Depay (Lyon) is zijn opmerking in Helden Magazine. In dat interview vertelt hij te mikken op een zomerse transfer naar een Europese topclub. Hoewel Real Madrid zijn voorkeur lijkt te hebben, noemt hij ook PSG. De grootste concurrent in Frankrijk en de tegenstander van komende zondag: “Lyon is een grote club, maar behoort niet tot de grootste clubs in Europa. Ik wil naar een club als Real Madrid. Barcelona, Bayern München, Manchester City of Paris St. Germain”, vertelt hij openhartig. “Maar ik focus mij nu op Lyon en op komende zondag. Aan het einde van het seizoen zien we dan wel waar ik terechtkom.”

Kenny Tete ‘van grote waarde voor Lyon’

Naast Memphis zit er nog een tweede Nederlander in de selectie van Lyon: Kenny Tete. De geruchtenmolen rondom zijn persoon draait op volle toeren. Galatasaray zou in pole position liggen. Trainer Genesio wil Tete echter niet laten gaan en overweegt hem zelfs tegen PSG in de basiself op te nemen. Hij vindt dat de Nederlander, die in 2017 overkwam van Ajax, op dit moment juist van grote waarde is voor zijn team. “Kenny is op dit moment een van de belangrijkste spelers.”, vertelt hij in de regionale Franse sportkrant Le Dauphine.

Coach Paris St. Germain: “Lyon is uitzonderlijk goed”

De Duitse coach Thomas Tuchel moet Paris St. Germain komende zondag langs Lyon loodsen. De trainer heeft echter al wat ervaring met topmatches tegen Lyon en weet dat het een lastige klus gaat worden, zeker als er in Lyon wordt gespeeld. “Het is een hele lastige uitwedstrijd tegen een topteam”, zegt hij op FourFourTwo.com. “Lyon is een uitzonderlijk goed elftal, dat vooral in wedstrijden tegen grote teams kan uithalen. We hebben dit seizoen al gezien waartoe ze in staat zijn tegen bijvoorbeeld Manchester City en Marseille. We hebben ons dan ook extreem goed voorbereid voor deze clash.”

“Tegen Lyon zal Mbappé opnieuw sleutelrol vertolken”

Kylian Mbappé was in de vorige ontmoeting tussen PSG en Lyon, eind oktober, de grote man. Met vier goals in amper een kwartier schoot de jongeling zijn ploeg na de overwinning. Mbappé: “Die wedstrijd zal mij nog lang bij blijven, al had ik er nog meer moeten scoren.” Neymar junior verwacht ook komende zondag weer een hoofdrol voor zijn collega in de spits: “Kylian is een fenomeen. Hoe jong hij ook is, hij is één van de leiders in ons elftal. Zodra hij iets zegt, luistert iedereen naar hem. Zondag tegen Lyon zal hij opnieuw een sleutelrol vertolken”, zegt de Braziliaanse vedette over de Fransman. Neymar opende in oktober overigens zelf de score tegen Lyon door een strafschop te benutten.

Statistieken

Lyon werd eind oktober dus vernederd in Parijs: 5-0.  Dat overkwam de ploeg van Memphis en Tete in de laatste jaren wel vaker, maar zodra Lyon thuis speelt, liggen de verhoudingen anders. De laatste ontmoeting in Parc Olympique Lyonnais eindigde zelfs in een 2-1 zege voor Lyon, dit was op 21 januari 2018. Door een merkwaardig speelschema in Frankrijk kwamen beide ploegen elkaar in 2017 niet tegen. Eind 2016 (seizoen 2016-2017) wist PSG met 1-2 te winnen. Dat is gelijk ook de enige driepunter in de afgelopen vijf jaar die PSG in Lyon wist te behalen. Al werd er in 2014 nog wel gewonnen in en van Lyon in het kader van de Coupe de France: 1-2.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Lyon – Paris Saint Germain

Op voorhand lijkt het aanwijzen van een winnaar misschien niet zo lastig en ben je geneigd om direct een twee in te vullen op het Toto-formulier. Maar Lyon heeft dus best een goed track-record thuis tegen PSG. De bookmakers zetten dan ook niet al te hoog in: x 3,90 bij een zege van de thuisploeg. De hoogste odd vinden we terug bij een gelijkspel: x 3,90. De uitkering voor een overwinning van PSG is echt hoog. Bijna nooit ontvang je x 1,77 keer je inleg retour als de ploeg uit Parijs een wedstrijd wint, maar nu dus wel! Dat maakt spelen op Paris. St. Germain extra interessant.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Ligue 1-topper Olympique Lyonnais – Paris Saint Germain wordt gespeeld op zondag 3 februari om 21:00 uurin Parc Olympique Lyonnais in Lyon. Wie gaat er met de punten vandoor? Is het Lyon dat thuis altijd goed speelt tegen PSG. Of nemen de bezoekers eindelijk weer eens drie punten mee vanuit Lyon naar Parijs? Zet nu in en pak de hoogste odd voor de uitslag van jouw keuze!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers