Lique 1
18/03/20212 reacties

Franse topper: Olympique Lyon - Paris Saint Germain in Lique 1

Franse topper: Olympique Lyon - Paris Saint Germain in Lique 1
Olympique Lyon komt zaterdag in eigen huis in actie tegen Paris Saint Germain. In de Franse Lique 1 staat Lyon derde en PSG tweede. De teams hebben evenveel punten en lijken aan elkaar gewaagd te zijn. Welke ploeg pakt dit weekend drie punten? VoetbalGokken.nl heeft de beste odds in het 1X2 spelsysteem voor je klaarstaan. Speel mee met dit topduel in de Franse competitie!

Rudi Garcia: “PSG staat boven iedereen”

Olympique Lyon en Paris Saint Germain staan dan wel gedeeld op de tweede plek Lyon-trainer Rudi Garcia weet waar de Franse grootmacht toe in staat is. “PSG staat boven iedereen, als ze op 100% spelen. Ze spelen de grootste wedstrijden en kwalificeerden zich voor de kwartfinales van de Champions League”, schat trainer Garcia de tegenstander uit Parijs in.

“Iedereen nodig voor resultaat”

Een goede voorbereiding is dan ook waar de trainer deze week hard aan werkt om weerstand te kunnen bieden tegen PSG. “We hebben dingen te doen en we zullen ze doen. We gaan kijken wat er aanstaande zondag tussen ons kan gebeuren. Het belangrijkste is om al onze sterke punten te hebben. We hebben iedereen nodig om een resultaat te behalen”, zegt Garcia.

Mauricio Pochettino: “Concentreren op de wedstrijd van zondag”

Trainer Garcia heeft PSG hoog zitten, maar de ploeg uit Parijs verloor afgelopen zondag nog van Nantes met 1-2. PSG-trainer Mauricio Pochettino wil die blunder zo snel mogelijk vergeten. “We moeten de bladzijde omslaan en ons concentreren op de wedstrijd van zondag, want die is erg belangrijk. Het is aan ons om het goed voor te bereiden om de negatieve gevoelens uit te schakelen met een zege op Lyon”, zegt de trainer van Paris Saint Germain in zijn vooruitblik op de topper.

“Neymar hopelijk beschikbaar in Lyon”

Mocht PSG winnen dan kan het op gelijke hoogte komen met koploper Lille. Pochettino rekent daarbij een kleine beetje op de hulp van Neymar. “Hij wordt elke dag beter. Als hij beschikbaar zou kunnen zijn voor de wedstrijd in Lyon, zou dat goed zijn voor de hele groep”, besluit de trainer zijn commentaar richting de Franse Ligue topper.

Statistieken

Het wordt zondag een wedstrijd tussen de nummer twee en drie van de Lique 1. Paris Saint Germain staat tweede met zestig punten, maar ook Olympique Lyon heeft zestig punten bij elkaar gevoetbald. De teams zijn dus gelijkwaardig. OSC Lille, dat door Ajax is verslagen in de zestiende finales van de UEFA Europa League, is met 63 punten nog altijd de nummer Ă©Ă©n in de Franse competitie Ligue 1.

Head 2 Head

De laatste keer dat PSG op bezoek kwam bij Olympique Lyon was op 3 maart 2020 toen de halve finale van de Coupe de Franse werd gespeeld. Paris St. Germain won met 1-5 van de ploeg uit Lyon. Een jaar eerder won Lyon wel in eigen huis van de ploeg uit Parijs. Dit betrof toen een competitiewedstrijd die Lyon met 2-1 won. Memphis Depay stond toen in de basis, maar scoorde zelf niet.

Huidige vorm Olympique Lyon

Olympique Lyon wist afgelopen weekend niet te winnen op bezoek bij Reims dat dertiende staat in de Franse competitie. Er werd een gelijkspel uit het vuur gesleept 1-1 door de ploeg van trainer Garcia. Een week eerder wist de ploeg met Depay in de geleden thuis wel te winnen van de nummer acht Rennes: 1-0. Eind februari wist de ploeg uit Lyon ook niet te winnen van Olympique Marseille: 1-1.

Huidige vorm Paris St. Germain

Paris Saint Germain is de week belabberd begonnen. Afgelopen zondag verloor de ploeg van trainer Pochettino in eigen huis van degradatiekandidaat Nantes met 1-2. Afgelopen donderdag werd FC Barcelona nog uit de Champions League geknikkerd door de ploeg uit Parijs. PSG wist in eigen huis niet te winnen van Barça: 1-1, maar de heenwedstrijd 1-4 was genoeg voor de Franse ploeg om door te gaan naar de kwartfinales.

Lappenmand

Olympique Lyon-trainer Garcia heeft een luxeprobleem. Er zijn op het moment van schrijven geen blessuremeldingen bekend bij de nummer drie van de Lique 1.PSG-trainer heeft met Juan Bernat (gescheurde kruisband) en Alessandro Florenzi (adductoren klachten) twee spelers minder tot zijn beschikking. Neymar is zo goed als hersteld van zijn adductoren blessure, maar of de Braziliaan zondag in actie komt is nog de vraag.

Prognose

Onze wedtip is 1-2 voor de Franse grootmacht dat met onder andere Kylian Mbappé en echte scherpschutter in de geleden heeft. Onderstaand odd-overzicht geeft je vast een beeld van de gemiddelde quoteringen die voor deze wedstrijd te vinden zijn.

Quoteringen Olympique Lyon – Paris Saint Germain

De hoogste odds van deze wedstrijd worden uitgekeerd door de bookies als de teams de punten gaan delen. De quotering voor een gelijkspel staat op x 3.75 keer je inleg ingedeeld in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers.Een overwinning van Olympique Lyon levert bij Koning TOTO al snel x 2.85 keer je speelbedrag op. Wint PSG volgens jou? Een zege van de Franse ploeg staat ingeschaald op x 2.16 keer je speelbedrag.
De Lique 1 wedstrijd Olympique Lyon – Paris Saint Germain wordt gespeeld op zondag 21 maart om 21:00 uur in Parc Olympique Lyonnais te Lyon. Gaat Depay winnen met Lyon of neemt de ploeg van Mitchel Bakker en Xavi Simons drie punten mee naar Parijs? Speel vandaag nog mee en win via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers