Algemeen
04/09/2018

Oefeninterland: Portugal vs Kroatië zonder Ronaldo maar met Modric

Oefeninterland: Portugal vs Kroatië zonder Ronaldo maar met Modric
Het barst deze week van de mooie affiches en dat is mede dankzij de Nations League, maar ook het vriendschappelijk duel tussen Portugal dat zonder Ronaldo tegen de WK-finalist Kroatië speelt, mag er zijn. Het zou de aanvaller van het jaar: Cristiano Ronaldo tegen de middenvelder van het Luka Modric worden. Maar Ronaldo - geen ploeggenoot meer van Modric want CR7 verruilde afgelopen zomer Real Madrid van Juventus – stelde zich niet beschikbaar voor dit oefenduel. Maar dus wel twee absolute topvoetballanden die komende donderdag tegen elkaar gaan uitkomen. Er wordt nu al enorm veel ingezet en gespeculeerd over de mogelijke uitslagen. Veel spelers zetten in op een gelijkspel. VoetbalGokken helpt je een handje in onderstaande vooruitblik.

Bondscoach Fernando Santos (Portugal): “Bewust gekozen voor Kroatië als tegenstander”

Na de teleurstellende WK-campagne heeft bondscoach Fernando Santos het roer volledig omgegooid bij Portugal. De selectie ziet er anders –  jonger – uit en ook de speelstijl is aangepast. Tegen Kroatië moeten de contouren van het vernieuwde Portugal voor het eerst zichtbaar gaan worden. Een belangrijke test, zo vertelt Santos aan Portugoal. “Na het WK begin je altijd aan een nieuwe cyclus. Met nu de Nations League erbij is het zaak zo snel mogelijk in vorm te raken en goed voorbereid naar het EK toe te werken. Dat is ook waarom we bewust hebben gekozen om tegen Kroatië te oefenen. Dat is een sterke tegenstander en dat hebben we nodig”, aldus Fernando Santos.

Serieus toernooi

Santos neemt de Nations League dan ook direct heel serieus: “Het is een officiële prijs. We doen er aan mee met de intentie om voor de winst te gaan. We nemen het net zo serieus als alle andere toernooien waaraan we meedoen, zoals ook de Confederation Cup voor ons een belangrijk toernooi is.” Het spreekt vanzelf dat Santos dan ook baalt dat Ronaldo – op eigen verzoek – niet meespeelt tegen de Kroaten.

Bondscoach Kroatië: “Ronaldo is een grote egoïst”

Nog voordat de bal ook maar één centimeter gerold heeft, is het vriendschappelijke duel tussen Portugal en Kroatië al niet vriendschappelijk meer. De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic is namelijk furieus over het ontbreken van Ronaldo in de Portugese selectie: “Ronaldo is een grote egoïst dat hij niet eens tijd maakt voor een interland tegen de vice-wereldkampioen. Ik zou hem nooit in mijn selectie willen hebben. Het is een speler die steeds bij zichzelf denkt: als ik maar scoor. En of zijn team dan wint, maakt hem kennelijk niks uit. Anders was hij er donderdag wel bij geweest”, slijpt Dalic de messen op de Spaanse voetbalwebsite Elmundo.

“Dit oefenduel tegen Portugal is geen doel op zich”

Aan de andere kant is zijn team ook niet compleet. Sterkhouder Ivan Rakitic ontbreekt waarschijnlijk, maar dat heeft een goede reden: “Ivan Rakitic zal in de wedstrijd tegen Portugal niet kunnen spelen vanwege een blessure”, zo laat Dalic weten aan Elmundo dat zich afvraagt of Rakitic misschien te oud wordt voor het nationale team: “Nee”, zegt Dalic stellig. “Hij heeft ook nooit iets in die richting laten doorschemeren. Het is nog steeds van grote waarde en het team van Kroatië heeft hem nodig als speler en persoon. Maar het is belangrijk dat Ivan (Rakitic, red.) eerst goed herstelt. Deze oefenwedstrijd is geen doel op zich, alles staat het in het teken van goed presteren op de eindtoernooien van het komende EK en WK.”

Totaal ander Kroatië dan op WK

In hetzelfde interview dekt de succestrainer zich alvast in voor een mogelijke nederlaag tegen Portugal: “Acht van de elf basisspelers die tweede op het WK werden zijn er tegen Portugal niet bij. Mario Mandzukic, Vedran Corluka en Danijel Subasic zijn gestopt. Ivan Strinic, Dejan Lovren, Ivan Rebic en Andrej Kramaric zijn net als Modric geblesseerd.” Dalic rekent tegen de Portugezen dan ook op de kersverse Chelsea-ster Mateo Kovacic. “Ik ben blij dat hij van Real Madrid naar Chelsea is gegaan”, zo begint hij zijn lofzang over Kovacic. “Hij kan alleen maar beter worden in Londen. Hopelijk ziet het Kroatische volk daar donderdag tegen Portugal al iets van terug. Het is in elk geval een speler met een enorm potentieel.”

Pre-wedstrijdquoteringen voor Portugal – Kroatië

De wedkantoren verwachten een gelijk opgaande strijd. De odds liggen dan ook niet ver uit elkaar, maar wel hoog! Winst van Portugal krijgt in het 1X2-spelsysteem een pre-wedstrijdquotering van x 2,55 mee. Een uitzege van het totaal vernieuwde Kroatië levert net iets meer op: x 2,80. Maar de hoogste odds vinden we bij een gelijkspel: maar liefst x 3,05 keer het ingelegde speelbedrag wordt er bij een draw uitgekeerd aan iedereen die vooraf voorspelde dat er geen winnaar zou komen.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De oefeninterland Portugal – Kroatië wordt gespeeld op donderdag 6 september om 20:45 uurin Estádio Algarve te Faro. Kan Portugal ook zonder Ronaldo winnen? En laat Modric zien dat hij terecht is verkozen tot speler van het jaar? Laat nu je voorspelling achter bij voetbalgokken.nu en pak bij een juiste inzet die vette winst![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers