WK vrouwen 2019: Nederland en Canada strijden om groepswinst

Dit bericht delen
17 juni 2019     2 REACTIES

De Oranje Leeuwinnen zijn geplaatst voor de achtste finales, maar alvorens de knock-outfase van start gaat, moet eerst nog de derde poulewedstrijd worden afgewerkt. In Reims wacht de moeilijkste tegenstander in de poule: Canada. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman wil de stijgende lijn doorzetten en ook dit laatste groepsduel naar zich toetrekken, terwijl Canada op zoek is naar de bevestiging van de absolute topvorm. Een spannend duel dus, waarvoor de TOTO graag de knip extra opentrekken. Speel jij mee?

Sarina Wiegman: “We willen laatste wedstrijd ook winnen”

Bondscoach Sarina Wiegman is uiteraard blij met de zes punten die haar vrouwen tot nu toe hebben verzameld, maar de coach wil meer: “Het percentage foute passes ligt nog te hoog, dat moet beter als we ver willen komen op dit toernooi. Uiteraard zijn we heel blij dat we nu al door zijn, maar we willen die laatste wedstrijd ook winnen en eerste in de poule worden”, vertelt ze in gesprek met Jeroen Stekelenburg van de NOS

Jackie Groenen: “Willen groep winnend afsluiten”

Ook Jackie Groenen, de uitblinkster tegen Kameroen, heeft die doelstelling: “We kunnen nu gerust die derde wedstrijd ingaan en hopelijk kunnen we de groep dan winnend afsluiten. Het is niet zo dat we onder hoogspanning staan, maar er ligt natuurlijk wel wat druk op ons. Dat zorgt ook voor onnodige fouten en daarmee maken we het onszelf moeilijk. Tegen Canada moeten we daar definitief mee afrekenen”, aldus Groenen bij de NOS.

Dominique Bloodworth: “Allemaal tandje erbij om van Canada te winnen”

Tot slot kwam Dominique Bloodworth Jansen aan het woord bij de NOS: “We weten dat er punten zijn die beter moeten. We gaan de eerste twee wedstrijden deze week uitvoerig analyseren en terugkijken en dat nemen we weer mee naar de wedstrijd tegen Canada. We moeten er allemaal een tandje bij doen en dan hopelijk winnen van de Canadezen.”

Bondscoach Canada: “Kijken waar we Nederland pijn kunnen doen”

De Canadese bondscoach Kenneth Heiner-Moller weet ook dat de moeilijkste opdracht uit de eerste ronde er nog aan zit te komen voor zijn dames. “We zijn net als Nederland al geplaatst voor de volgende ronde. We zullen ons niveau moeten opkrikken om een kans te maken en dan kijken waar we Nederland pijn kunnen doen in de hoop als groepswinnaar te eindigen”, vertelt de coach tegen France24.

Statistieken

Afgaande op de statistieken is Canada misschien we uitgesproken favoriet. Nederland won namelijk nog nooit van de Canadese dames. Sinds 2011 speelden beide landen vijfmaal tegen elkaar. Canada won vier keer en één keer eindigde de onderlinge ontmoeting onbeslist. Dat gelijkspel werd behaald tijdens het vorige WK, in Canada, en eindigden in 1-1. In 2016 werd er nog een vriendschappelijke interland gespeeld. Ook die wedstrijd ging naar Canada: Nederland verloor met 1-2.

Weinig doelpunten

Overigens won Canada nooit heel overtuigend. De eerste zege op Nederland was op 25 mei 2011 (vriendschappelijke interland) en die werd afgefloten bij een stand van 2-0. Daarna wonnen de Canadese dames in 2012 met 0-1 en ook in 2013 stond na negentig minuten die stand op het scorebord. Oranje wist in de vijf voorbije interlands overigens zelf ook maar twee keer te scoren.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Nederland – Canada

Voor de laatste wedstrijd in de poule van de Leeuwinnen noteert Koningin TOTO de pre-wedstrijdquoteringen hoog in. Een gelijkspel krijgt in het 1X2 spelsysteem de hoogste odd voor deze wedstrijd mee x 3.25 keer je inleg. Een zege van het Canadese vrouwenelftal staat bij de bookies genoteerd op x 2.80 keer de inleg. Bij winst van Oranje staat er een quotering van x 2.42 gereed voor elke speler die in zijn voorspelling bij TOTO Nederland als winnaar aanwijst.

18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,//’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]De WK-poule wedstrijd Nederland – Canada wordt gespeeld op donderdag 20 juni om 18:00 uur in Stadion Auguste-Delaune te Reims. Weten de Leeuwinnen ook met de derde tegenstander in de poule af te rekenen? Of is het Canadese elftal te hoog gegrepen voor Wiegman en haar team? Kijk bij Koningin TOTO voor jouw beste Oranje-deal en speel mee.

Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox]

 


Reacties

soccerfan
18 juni 2019

Zware klus voor de Leeuwinnen. Ze moeten er toch een tandje bij doen. Ik gok op een gelijkspel: 2-2!

6 maanden geleden

dropend...
18 juni 2019

Oranje laat zich niet op de kop zitten door elf Canadezen.

6 maanden geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

11 december 2019     1 REACTIE

PSV toch weer favoriet in Europa League bij de bookmakers

Komende donderdag mag PSV proberen het Europa League avontuur van dit seizoen positief af te sluiten door thuis te wi...

Lees meer
11 december 2019     1 REACTIE

Man United tegen AZ toetje voor reeds geplaatste Alkmaarders

Komende donderdag mag AZ zich gaan opmaken voor misschien wel de mooiste beloning van het goede spel tot nu toe: Het ...

Lees meer
11 december 2019     0 REACTIES

Feyenoord vecht in Porto voor laatste kans in Europa League

Aankomende donderdag wordt het voor Feyenoord nog even nagels bijten. De Rotterdammers hebben nog een piepkleine kans...

Lees meer
9 december 2019     0 REACTIES

Ziyech schiet Ajax naar volgende ronde voor 20,00 (!) kee...

Ajax speelt dinsdag in de Champions League tegen Valencia. Er zijn nog altijd geen beslissingen gevallen in groep H, ...

Lees meer
Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën