Overige
01/05/2016

Degradatievoetbal kan veel geld opleveren

Degradatievoetbal kan veel geld opleveren
Terwijl de meeste gokbewegingen plaatsvinden rondom de wedstrijden van de topploegen, valt er vooral veel geld te verdienen bij de staartploegen. De quoteringen voor een overwinning van Cambuur Leeuwaren, De Graafschap, Willem II of Excelsior zijn altijd hoog, maar in de slotfase van de competitie winnen deze ploegen over het algemeen vaker dan in de rest van het seizoen. Een gokje wagen op een ploeg in acuut degradatiegevaar kan dus voor flink wat extra euro’s zorgen.

Verrassingen

De wedstrijden van de laatste twee speelronde in de Eredivisie worden altijd allemaal gelijktijdig afgewerkt. De strijd om direct degradatie en promotie/degradatievoetbal is nog in volle gang. De twee onderste clubs – Cambuur en De Graafschap – spelen beide tegen een titelkandidaat. Cambuur komend weekeinde uit bij PSV. De Graafschap in de laatste speelronde thuis tegen Ajax. In beide gevallen zijn de topclubs (uiteraard) favoriet, maar ook daar ligt de druk natuurlijk hoog. AZ verspeelde vijf seizoenen geleden de landstitel aan PSV door in de laatste wedstrijd van het jaar gelijk te spelen tegen Excelsior. Ajax, de nummer twee van dat moment, kon niet profiteren omdat het zelf slechts met 1-0 won van Willem II. PSV werd de lachende winnaar door Vitesse met 5-1 te kloppen. Het laatste (en beslissende) doelpunt werd destijds gemaakt door de huidige trainer van de Eindhovenaren: Phillip Cocu.

Maximaal rendement

Een dergelijk scenario ligt ook voor dit jaar in het verschiet. Zowel Ajax als PSV hebben 78 punten en het doelsaldo lijkt bepalend te gaan worden. Die extra druk kan zorgen voor verlamming en juist daar kunnen ploegen in degradatienood van profiteren. Een stunt van Cambuur en/of De Graafschap lijkt misschien niet voor de hand liggend, maar is logischer dan je vooraf misschien zou denken. Een doorgewinterde gokker of iemand met een beetje lef, kan hiervan nu al de vruchten plukken. Het live-wedden op wedstrijden tijdens de laatste speelrondes is minder lucratief, omdat er negen wedstrijden op hetzelfde tijdstip worden afgewerkt. Een positieve correctie vanuit de wedkantoren blijft hierdoor vaak langer uit, dan normaal. De tijd om dus te profiteren van hogere odds is daardoor korter. De pre-wedstrijd quoteringen zijn daarentegen hoger dan normaal, dit omdat de bookies voor alle wedstrijden zoveel mogelijk spelers wil binnenhalen. Daarbij gokken de bookmakers zelf nog het minst van allemaal: er wordt steevast vastgehouden aan de gebruikelijke odds-bepalingen. Thuisploegen zijn in het voordeel en topploegen favoriet. De belangen van de ploegen onderin worden bij het bepalen van de noteringen niet of nauwelijks meegenomen. Een mooie kans voor de bezoekers van voetbalgokken.nl om maximaal rendement te halen uit het gokken op wedstrijden uit de Eredivisie.

België buitenbeentje

Uiteraard gelden de reglementen van de bookmakers ook voor buitenlandse competities: ook daar stunten degradatieploegen in het slot van de reguliere competitie vaker dan in de rest van het jaar en ook daar houden de bookies geen rekening met onverwachts verlies van een topclub. De tactiek zoals hierboven beschreven is, is dus toepasbaar op het voetbal in alle landen. Enige uitzondering is wellicht België. Hier wordt met een play-off systeem gewerkt. De topteams ontmoeten daardoor in de laatste fase van het seizoen geen degradatiekandidaten meer. Wel is het zo dat veel gokkers zich daar richten op PO1, terwijl de meeste gokopbrengsten in de degradatiepoule te noteren valt.

Strategisch inzetten

Het tijdstip van inzetten is erg belangrijk. Te ver vooruit een inzet plaatsen is ongunstig, omdat er dan relatief weinig informatie beschikbaar is over de opstelling, tactiek en bijvoorbeeld het arbitrale trio. Te laat inzetten kan betekenen dat de bookies vanwege het juist wel beschikbaar zijn van die info, de quoteringen hebben aangepast en dat een inleg minder oplevert. Veel gokkers spelen 1 dag voor de wedstrijd en plaatsen hun voorspelling in de avonduren. Dit betekent in veel gevallen dat de volgende ochtend de odds worden bijgesteld door de bookies. Bij positief nieuws over Cambuur op vrijdagavond zou dat een lagere pre-wedstrijd quotering opleveren op zaterdagochtend. Bij slecht nieuws voor PSV – bijvoorbeeld een blessure van Luuk de Jong – zorgt dat juist voor hogere quoteringen als de Eindhovenaren winnen. Gokkers laten zich namelijk snel beïnvloeden door dit soort berichten. Het slim inspelen op deze berichten kan ook behoorlijk veel voordeel opleveren bij de uitbetaling. Iedereen wil natuurlijk inzetten tijdens de piekmomenten, door wekelijks de voorbeschouwingen op voetbalgokken.nl te lezen blijf je continu op de hoogte van de actuele ontwikkelingen van topclubs in binnen- en buitenland. Alleen met voldoende kennis over de gedragingen van de bookmakers en de situatie bij de voetbalclubs zorgen ervoor dat je strategisch kunt inzetten.Het degradatievoetbal staat in de Nederlandse competitie op gelijke voet met de titelstrijd, omdat de twee grootste degradatiekandidaten nog moeten spelen tegen de twee enige titelkandidaten. Deze situatie is extra gunstig voor het gokken op een stuntje.

Pre-wedstrijd quoteringen

De huidige pre-wedstrijd quoteringen voor de komende wedstrijden van Cambuur en De Graafschap (dat in theorie zelfs nog de nacompetitie kan ontlopen) zijn bij het 1X2-systeem momenteel als volgt: PSV Eindhoven – Cambuur Leeuwarden; x 1,07 (bij winst PSV), x 11,00 bij een gelijkspel en x 23,00 (bij winst van Cambuur Leeuwarden). Dit betekent dat bij een inzet van 25 euro op winst voor de uitploeg 575 euro oplevert mocht Cambuur daadwerkelijk de drie punten meenemen uit Eindhoven. De Graafschap speelt een lastige uitwedstrijd bij AZ Alkmaar. Desondanks zijn de quoteringen hier een stuk lager dan de odds bij Cambuur. Winst voor de Superboeren betekent x 9,00 je inleg als je gespeeld hebt op een zege voor de Graafschap. Wint AZ in het eigen AFAS-stadion dan wordt er x 1,33 per inlegde euro uitgekeerd aan iedereen die dit vooraf voorspeld heeft. Een gelijkspel wordt gerangschikt op x 5,00.

De beste Online Bookmakers