Overige
04/01/2016

Stoke City versus Liverpool in Capital One-Cup

Stoke City versus Liverpool in Capital One-Cup
De Engelse topclubs hebben hun eerste competitiewedstrijden in dit kersverse kalenderjaar er alweer opzitten. Voor de halve finalisten in de Capital One-cup volgt het tweede duel van 2016 al razendsnel. Stoke City neemt het dinsdag 5 januari op tegen Liverpool, dat bij de bookmakers de grote favoriet is. Stoke verloor afgelopen speelronde weliswaar van West Brom, maar eind december wist de ploeg nog te stunten door Manchester United te verslaan.

"Stoke City heeft nog nooit op deze manier gespeeld”

Door de verloren wedstrijd tegen West Brom staat Stoke City nu op de tiende plaats op de Engelse ranglijst. De Capital One Cup is dus een belangrijk toernooi voor de ploeg van Ibrahim Afellay. Op Boxing Day wist Stoke in de competitie het grote Manchester United met niets naar huis te sturen. Afellay speelt in het nieuwe systeem van Stoke weer als vanouds en kijkt dan ook met vertrouwen uit naar de bekerwedstrijd tegen Liverpool: "We hebben nog nooit op deze manier gespeeld. Hughes heeft alles veranderd en is nog steeds bezig met dat proces", zegt hij deze week tegen Sky Sports. "We willen de fans vermaken, want zij komen voor goed voetbal naar het stadion. We hebben de kwaliteit om leuk voetbal te spelen." De afgelopen twee seizoenen eindigde Stoke City als negende in de Premier League. Of dat dit jaar beter kan is nog de vraag. "Momenteel gaat het ons voor de wind, maar we moeten realistisch zijn", vindt Afellay. "Het is belangrijk om te onthouden waar je vandaan komt.”In de vorige ronde van de Capital One Cup-wedstrijd speelde Stoke tegen Sheffield. Die ploeg werd met 2-0 aan de kant gezet mede dankzij een treffer van Afellay. Trainer Mark Hughes is dan ook enorm blij met de Nederlander en verwacht dat hij wederom een hoofdrol zal spelen in de wedstrijd tegen Liverpool: "Ibrahim is een extreem goede voetballer. Zijn CV spreekt wat dat betreft boekdelen", aldus Hughes voor de camera's van Sky Sports. Na de wedstrijd tegen Sheffield zei Hughes: "Dit was misschien wel de beste wedstrijd sinds zijn komst naar Stoke.

"Ik kan nu vooruitkijken naar een mooie toekomst”

Voor Erik Pieters is het nieuwe jaar goed begonnen. Pieters heeft eind december zijn contract bij Stoke City verlengd tot de zomer van 2020. "Ik kan nu vooruitkijken naar een mooie toekomst", reageert Pieters. "Ik heb het hier vanaf het allereerste moment ontzettend naar mijn zin en ik denk dat we alleen maar sterker kunnen worden met z'n allen", zegt de oud-speler van PSV doelend op de wedstrijd tegen Liverpool. Pieters ziet ook zichzelf beter worden bij Stoke. “Qua spel ben ik verdedigend veel beter geworden en aanvallend gaat het ook steeds beter”, stelt Pieters in gesprek met de NOS. “Ik weet meer waar het om gaat en red mij ook beter uit benarde situaties.”

Pre-wedstrijd quoteringen

Stoke City lijkt goed in zijn vel te zitten en kan het Liverpool zeker moeilijk maken. De bookies geven Liverpool de meeste kans. De notering op winst voor de uitploeg is dan ook best hoog. Pakt Liverpool de punten dan wordt je inleg x 2.50 meer waard. Wint Stoke City dan word je beloond met een x 3.10 quotering. Mocht deze match in de Capital One Cup (na negentig minuten) onbeslist blijven, dan heb je de hoogste odd van x 3.30 te pakken.
De kwartfinale van de Capital One Cup tussen Stoke City - Liverpool wordt gespeeld op dinsdag 5 januari om 21:00 uur in het Britannia Stadium te Stoke-on-Trent. Speel mee en begin het nieuwe jaar met een flinke bonus.

De beste Online Bookmakers