Premier League
24/12/2014

Koeman met Southampton tegen Chrystal Palace

Southampton is nog altijd keurig 5e in de Premier League. De ploeg van trainer Ronald Koeman won afgelopen zaterdag met 3-0 bij Everton en staat op slechts 2 punten van nummer 3: Manchester United. En die positie is aan het einde van het seizoen goed voor rechtstreekse toelating tot de Champions League.

Southampton op dreef tegen Everton

Southampton wist zijn laatste duel in de Engelse competitie gemakkelijk te winnen. Everton werd met 3-0 opzij gezet. Koeman zijn ploeg werd in het zadel geholpen daar Everton-speler Lukaku. De Belg promoveerde in de 38e minuut een aanval van Southampton tot een eigen doelpunt: 1-0. In de twee helft maakte oud-Feyenoorder Graciano Pellè 2-0 uit een voorzet van Long. De 3-0 van centrale verdediger Yoshida viel pas in de 82e minuut en stelde een nieuwe zege voor Southampton helemaal veilig. Doelman Forster voorkwam in de extra tijd dat Lukaku zijn ‘fout’ uit de eerste helft kan rechtzetten. Hij redde bij een enorme kans van de Belg, die duidelijk niet zijn dag had.

Chrystal Palace hard onderuit bij City

Terwijl Southampton zijn wedstrijd keurig met3-0 won, moest de komende tegenstander van die ploeg een even grote nederlaag incasseren. Chrystal Palace leed een kansloze 3-0 nederlaag tegen Manchester City, dat speelde zonder de geblesseerde topscoorder Sergio Agüero. Doelman Speroni (Chrystal Palace) moest driemaal in het net vissen en met een beetje geluk had City dat aantal nog kunnen verhogen. Er gebeurde ontzettend veel voor beide doelen, maar desondanks bleef het bij ‘slechts’ 3-0.

Aanhaken bij topclubs

Voor Southampton zal het vooral zaak zijn om geen puntverlies te leiden in de ontmoeting tegen het laag geklasseerde ‘Palace’ (17e). Drie punten zijn - in deze relatief makkelijke uitwedstrijd - echt een must om aan te blijven haken bij de Top-4. Bij verlies ligt Arsenal op de loer, dat op 2e kerstdag thuis speelt tegen QPR, de nummer 16 in de Engelse Premiership. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Premier League wedstrijd Chrystal Palace FC - Southampton F.C. wordt vrijdag 26 december om 16:00 uurgespeeld in het Selhurst Park stadion. Lukt het Ronald Koeman de drie punten te pakken bij Chrystal Palace? Voorspel mee en win![/av_promobox]